Koronavirüsün Son Varyantı Omicron Nedeniyle Alınan Seyahat Kısıtlaması Kararları

30 Kasım 2021

Koronavirüs küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında yeni tip koronavirüsün Omicron varyantının bazı Afrika ülkelerinde görülmesi sonrası birçok ülke yeni tedbirler uygulamaya başladı. Pek çok ülke, Omicron varyantının yayılımının önünü kesmek adına bazı Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamaları getirdi, bazı ülkeler sınırlarını kapattı ve giriş kurallarını güncelledi. Yeni seyahat kısıtlamaları ile ilgili merak edilen her şeyi sizler için derledik:

Türkiye’den 5 Ülkeye Seyahat Kısıtlaması Kararı

27 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti resmi otoritelerince Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve‘den uçuşlar ikinci bir bildirime kadar durduruldu. Bu ülkelerden ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla seyahat edilmesine izin verilmeyecektir.

  • Son 14 gün içinde bu ülkelerden herhangi birinde bulunmuş olup başka bir ülkeden Türkiye’ye giriş yapmayı planlayan yolcuların Türkiye’ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmesi zorunludur.
  • Bu yolcular valiliklerce belirlenen yerlerde 14 gün süreyle karantina altına alınacaktır. Karantina sürecinin 10. gününde yapılacak olan PCR test sonucunun negatif çıkması halinde karantina süreçleri sonlandırılacaktır.
  • 10. günde PCR testi yaptırmayanlar ise 14 gün boyunca karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce yayınlanan güncel pandemi rehberi doğrultusunda hareket edilecektir.
  • Konaklama ve havalimanlarından transfere ilişkin ücretler yolcular tarafından karşılanacaktır.
  • Karantinaya girecek olan yolcuların Türkiye’ye gelmeden önce konaklama ücretini ödemiş olmaları gerekmektedir.
  • İlgili ücreti ödememiş olan yolcular uçuşa kabul edilmeyecektir.

Yabancılara Sınırlarını Kapatan Ülkeler

İsrail ve Japonya koronavirüsün son varyantı Omicron nedeniyle yabancı ziyaretçilere sınırlarını kapattı.

Turizm, iş ve eğitim amaçlı seyahat edenlerin Japonya’ya girişleri yasaklandı. Japonya’da oturum ve çalışma izni olan yabancılar ise karardan muaf tutuluyor.

THY ve Pegasus Fas Uçuşlarını Durdurdu

Fas’ın yeni tip koronavirüsün Omicron varyantının yayılımını engellemek amacıyla ülkeye yapılacak uluslararası uçuşları askıya alması üzerine Türkiye’den bu ülkeye yapılacak uçuşlar da iptal edildi. Royal Air Maroc, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları karşılıklı olarak uçuşları durdurdu.

Türk Hava Yolları‘ndan yapılan açıklamada Fas Sivil Havacılık Otoritesi’nin Kovid-19 tedbirleri kapsamında 30 Kasım-13 Aralık 2021 tarihleri arasında Fas hava sahasını tüm uluslararası uçuşlara kapatma kararı aldığı hatırlatılarak Fas’ta Marakeş ve Kazablanka’ ya gerçekleştirilen uçuşların karşılıklı olarak durdurulduğu belirtildi. Açıklamada yolcuların bilet değişiklik, iptal ve iade işlemlerini internet sitesi veya çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Pegasus Hava Yolları‘ndan yapılan açıklamada ise “Resmi otoritelerin aldığı karar doğrultusunda; 30 Kasım 2021 tarihi itibarıyla Fas ile uçuşlarımız karşılıklı olarak 14 günlüğüne durdurulmuştur. Bir sonraki uçuşumuz 13 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecektir “denildi.

İngiltere Seyahat Kısıtlamalarını Artırdı

Yeni koronavirüs varyantı Omicron nedeniyle İngiltere Güney Afrika, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesotho ve Esvatini’den İngiltere’ye yapılacak uçuşları geçici olarak durdurdu. Ülkeye girecek herkese varıştan sonra 2 gün karantina uygulanacağını açıkladı. İngiltere’ye gidişte seyahat öncesi PCR testi gerekmeyecek, varıştan sonra 2. gün PCR testi sonucu çıkana dek beyan edilen adreste kalınması gerekecek, eğer test pozitif çıkar ise 10 gün daha karantina uygulanacak.

Güncellenen İngiltere seyahat prosedürlerine ve Türkiye’den İngiltere’ye seyahat ederken girişte aranan şartlar ve gerekli belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

 

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.