Çerez Politikası

ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret Anonim Şirketi (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) (“Şirket”) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“Çerez”) faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Politikası ile Platform’ların kullanımı sırasında toplanan Çerezler’in hangi amaçlarla kullanıldığı ve bu Çerezler’i nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktadır.

Sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız Çerez’leri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni Çerez’ler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Politikası’nın hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel Çerez Politikası üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Çerez Toplamanın Yöntemi,  Hukuki Sebebi ve Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda Çerez’ler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Tercih, istatistik ve pazarlama amaçlı toplanan Çerezler ise yalnızca açık rızanız olması halinde toplanabilecektir.

Çerezler’in kullanıma illişkin yönetimi her zaman Çerezleri Yönet butonuna tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Çerezleri Yönet

 

Toplanan kişisel verileriniz işbu Çerez Politikası’nda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimiz ile paylaşılabilecektir.

Sürelerine Göre Çerez Türleri

  • Oturum Çerezleri; bu Çerezler geçici süreli çerezler olup tarayıcının kapatılması veya oturumun sonlandırılması ile birlikte yok olan Çerezlerdir.
  • Kalıcı Çerezler; bu Çerezler sizler silene kadar veya yok olma gününe bağlı olarak tarayıcınız otomatik silene kadar sabit sürücünüzde kalan Çerezler’dir. Kalıcı Çerezler’in yok olma tarihleri çeşitli olsa dahi önceden belirlidir.

Provenansa Göre Çerez Türleri

  • Birinci Taraf Çerezleri; adından da anlaşılacağı üzere birinci taraf Çerezler’i Platform’larımız tarafından cihazınıza yerleştirilen Çerezler’dir.
  • Üçüncü Taraf Çerezleri; bu Çerezler ziyaret ettiğiniz Platform’larımız tarafından değil reklam veren veya analitik sistem gerçekleştirilen üçüncü taraflar tarafından cihazınıza yerleştirilen Çerezler’dir.

 Çerezler ve Kullanılma Amaçları

  • Zorunlu Çerezler: zorunlu Çerezler internet sitemizin ana fonksiyonlarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli Çerezler olup, güvenlik, ağ yönetimi ve internet sitemize erişimi sağlayan Çerezlerdir. Sizlerin taleplerinize bağlı olarak tarayıcınızın ayarlarından bu Çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz Ancak bu durum sizlerin internet sitemizi kullanımınızdaki bazı fonksiyonları etkileyebilecektir.
  • Tercih Çerezleri; işlevsellik Çerezler’i olarak da bilinin tercih Çerezler’i internet sitesinin kullanılan dil veya tercih edilen bölge veya otomatik olarak girişi sağlayan kullanıcı adı ve şifre gibi geçmişteki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayan Çerezler’dir.
  • İstatistik Çerezleri; Performans Çerezler’i olarak da bilinen istatistik Çerezler’i internet sitesinin nasıl kullanıldığı, hangi sayfaların ziyaret edildiği veya hangi linklerin kullanıldığına ilişkin bilgilere ilişkindir. Bu bilgilerden hiçbir sizi tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu bilgilerin tamamı toplu şekilde olup ayrıca anonim haldedir. Bu Çerezler’in temel amacı internet sitesinin gelişmesinin sağlanması olup, internet sitesine özgü de olsa 3. taraf analitik Çerezler’i de içerebilecektir.
  • Pazarlama Çerezleri; Bu Çerezler kullanıcıların online davranışlarını takip ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmasını sağlayan Çerezler’dir. Bu Çerezler, topladığı bu bilgileri diğer reklam veren üçüncü parti kişilerle de paylaşılabilecektir.

Teknik ve Zorunlu Çerezler

Belli Çerezler’in kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

CookieDescription
__cfduidTanımlama bilgisi, CloudFare gibi cdn hizmetleri tarafından, paylaşılan bir IP adresinin arkasındaki bireysel istemcileri tanımlamak ve her istemci için güvenlik ayarlarını uygulamak için kullanılır. Web uygulamasındaki herhangi bir kullanıcı kimliğine karşılık gelmez ve kişisel olarak tanımlanabilecek herhangi bir bilgiyi saklamaz.
JSESSIONIDJSP'de yazılan siteler tarafından kullanılır. Sayfa isteklerinde kullanıcıların durumunu korumak için kullanılan genel amaçlı platform oturum tanımlama bilgileri.
qtrans_front_languageBu çerez, qTranslate WordPress eklentisi tarafından ayarlanır. Çerez, ziyaretçinin tercih ettiği dili yönetmek için kullanılır.

İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu Çerezler sizlerin site ve uygulama üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu Çerezler sayesinde sitemizi ve uygulamamızı kullanımınızı ve performans analizi yaparak sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu Çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.

CookieDescription
_gaBu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçi, oturum, kampanya verilerini hesaplamak ve sitenin analitik raporu için site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler, bilgileri anonim olarak depolar ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için rastgele oluşturulmuş bir numara atar.
_gcl_auBu çerez, Google Analytics tarafından web sitesiyle kullanıcı etkileşimini anlamak için kullanılır.
_gidBu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak için kullanılır ve web sitesinin nasıl gittiğine dair bir analiz raporu oluşturmaya yardımcı olur. Ziyaretçilerin sayısı, geldikleri kaynak ve anonim olarak ziyaret edilen sayfalar dahil toplanan veriler.
vuidBu çerezin bu etki alanı Vimeo'ya aittir. Bu çerez, vimeo tarafından izleme bilgilerini toplamak için kullanılır. Videoları web sitesine yerleştirmek için benzersiz bir kimlik belirler.

Hedefleme veya Reklam çerezleri

Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için Çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için Çerezler kullanılabilmektedir.

CookieDescription
_fbpBu çerez, Facebook tarafından bu web sitesini ziyaret ettikten sonra Facebook'ta veya Facebook reklamıyla desteklenen dijital bir platformda olduklarında reklam vermek için ayarlanır.
_gat_gtag_UA_50672107_8Analitik Çerezler
frÇerez, Facebook tarafından kullanıcılara alakalı reklamlar göstermek ve reklamları ölçmek ve iyileştirmek için ayarlanır. Çerez ayrıca Facebook pikseli veya Facebook sosyal eklentisi olan sitelerde kullanıcının web üzerindeki davranışını da izler.
IDEGoogle DoubleClick tarafından kullanılır ve kullanıcının web sitesini ziyaret etmeden önce web sitesini ve diğer reklamları nasıl kullandığı hakkındaki bilgileri depolar. Bu, kullanıcılara kullanıcı profiline göre kendileriyle alakalı reklamlar sunmak için kullanılır.
revotas_web_pushE-Mail Marketing Çerezleri.
revotas_web_push_userE-Mail Marketing Çerezleri.
rvts_popup_infE-Mail Marketing Çerezleri.
test_cookieBu çerez, doubleclick.net tarafından ayarlanmıştır. Çerezin amacı, kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini belirlemektir.

Web Sitemizdeki Çerezlerin Tam Listesi

CookieTypeDescription
__cfduidZorunlu ÇerezlerTanımlama bilgisi, CloudFare gibi cdn hizmetleri tarafından, paylaşılan bir IP adresinin arkasındaki bireysel istemcileri tanımlamak ve her istemci için güvenlik ayarlarını uygulamak için kullanılır. Web uygulamasındaki herhangi bir kullanıcı kimliğine karşılık gelmez ve kişisel olarak tanımlanabilecek herhangi bir bilgiyi saklamaz.
_fbpHedefleme ve Reklam ÇerezleriBu çerez, Facebook tarafından bu web sitesini ziyaret ettikten sonra Facebook'ta veya Facebook reklamıyla desteklenen dijital bir platformda olduklarında reklam vermek için ayarlanır.
_gaAnalitik ÇerezlerBu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçi, oturum, kampanya verilerini hesaplamak ve sitenin analitik raporu için site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler, bilgileri anonim olarak depolar ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için rastgele oluşturulmuş bir numara atar.
_gat_gtag_UA_50672107_8Hedefleme ve Reklam ÇerezleriAnalitik Çerezler
_gcl_auAnalitik ÇerezlerBu çerez, Google Analytics tarafından web sitesiyle kullanıcı etkileşimini anlamak için kullanılır.
_gidAnalitik ÇerezlerBu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak için kullanılır ve web sitesinin nasıl gittiğine dair bir analiz raporu oluşturmaya yardımcı olur. Ziyaretçilerin sayısı, geldikleri kaynak ve anonim olarak ziyaret edilen sayfalar dahil toplanan veriler.
frHedefleme ve Reklam ÇerezleriÇerez, Facebook tarafından kullanıcılara alakalı reklamlar göstermek ve reklamları ölçmek ve iyileştirmek için ayarlanır. Çerez ayrıca Facebook pikseli veya Facebook sosyal eklentisi olan sitelerde kullanıcının web üzerindeki davranışını da izler.
IDEHedefleme ve Reklam ÇerezleriGoogle DoubleClick tarafından kullanılır ve kullanıcının web sitesini ziyaret etmeden önce web sitesini ve diğer reklamları nasıl kullandığı hakkındaki bilgileri depolar. Bu, kullanıcılara kullanıcı profiline göre kendileriyle alakalı reklamlar sunmak için kullanılır.
JSESSIONIDZorunlu ÇerezlerJSP'de yazılan siteler tarafından kullanılır. Sayfa isteklerinde kullanıcıların durumunu korumak için kullanılan genel amaçlı platform oturum tanımlama bilgileri.
qtrans_front_languageZorunlu ÇerezlerBu çerez, qTranslate WordPress eklentisi tarafından ayarlanır. Çerez, ziyaretçinin tercih ettiği dili yönetmek için kullanılır.
revotas_web_pushHedefleme ve Reklam ÇerezleriE-Mail Marketing Çerezleri.
revotas_web_push_userHedefleme ve Reklam ÇerezleriE-Mail Marketing Çerezleri.
rvts_popup_infHedefleme ve Reklam ÇerezleriE-Mail Marketing Çerezleri.
test_cookieHedefleme ve Reklam ÇerezleriBu çerez, doubleclick.net tarafından ayarlanmıştır. Çerezin amacı, kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini belirlemektir.
vuidAnalitik ÇerezlerBu çerezin bu etki alanı Vimeo'ya aittir. Bu çerez, vimeo tarafından izleme bilgilerini toplamak için kullanılır. Videoları web sitesine yerleştirmek için benzersiz bir kimlik belirler.

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı Çerezler’in kapatılması halinde Platform’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Platform’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek Çerezler’e ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezler’e ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin Çerezler’in kullanılmasını engelleme, Çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezler’i devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
  • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/  adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezler’e ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.
  • Google Analytics tarafından yönetilen Çerezler’i kapatmak için tıklayınız.
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choicesüzerinden yönetilebilir.
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.
  • Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

 

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi mevzuata Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ hükümleri uyarınca, yazılı bir şekilde Esentepe Mahallesi, Müselles Sok. Onur İş Merkezi No:1 Kat:5-6-7 34394 Esentep/Şişli – İstanbul adresine yazılı olarak, abhturizmtemsilcilik@hs03.kep.tr adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da varsa Şirketimiz’e daha önceden bildirdiğiniz ve Şirketimiz sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi aracılığı ile info@julesverne.com.tr dresine iletilmesi halinde en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.
    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni için href="https://www.julesverne.com.tr//kvkk-aydinlatma-metni/">Tıklayınız.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.