İngiltere Seyahat ve Giriş Kurallarını Tekrar Güncelledi

06 Aralık 2021

Koronavirüs küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında İngiltere seyahat prosedürlerini 6 Aralık 2021 tarihi itibarı ile tekrar güncelledi.

7 Aralık 2021 Salı gününden itibaren,  yurtdışından İngiltere’ye seyahat eden 12 yaş ve üzerindeki herkes uçuştan 48 saat öncesinde/içinde bir PCR veya LFD (Lateral Flow Device) Covid-19 testi yaptırmalıdır.  Ayrıca, tam olarak aşılanmış olsanız bile, İngiltere’ye geldikten itibaren 2 gün içinde bir PCR testi yaptırmalı ve negatif bir test sonucu alana kadar kendinizi belirtilen adreste (ev/otel) izole etmelisiniz.

İngiltere’ye Giriş Kuralları

Seyahatten önceki son 10 gün kırmızı listedeki ülkelerde (Güney Afrika, Mozambik, Nijerya, Namibya, Zambiya, Zimbabve, Botsvana, Esvatini, Lesoto, Malawi, Angola) bulunan kişilerin ülkeye girmeleri mümkün değildir. İngiliz vatandaşı ve oturumu olan yolcular uygulamadan muaftır ancak; Kırmızı liste kuralları uygulanacaktır.

En az 14 gün önce çift doz aşı yaptıran kişiler için geçerli olacak kurallar aşağıdaki gididir;

Aşılarını Türkiye ,İngiltere ve diğer onaylı ülkelerde yaptıran kişiler;

  • Uçuştan/seyahatten 48 saat öncesinde/içinde bir PCR veya LFD (Lateral Flow Device) Covid-19 testi yaptırılmalıdır.
  • İngiltere’ye varıştan itibaren 2 gün içinde bir Covid-19 testi daha yaptırılmalıdır. İngiltere’ye vardıktan sonra yapılacak COVID-19 PCR testi için önceden  rezervasyon yapıp, ödeme yapılmalı, test seyahat öncesinde satın alınmalıdır. Yetkili laboratuvar listesine buradan ulaşabilirsiniz.  https://www.gov.uk/find-travel-test-provider
  • Test sonucu beklenirken belirtilen adreste (ev/otel) karantina uygulanmalı, bu PCR testi sonucu negatif çıkana dek beyan edilen adreste kalınmalıdır. Test sonucu negatif ise karantina sonlandırılır.  Eğer test pozitif çıkar ise 10 gün daha karantina uygulanacaktır. (testin yapıldığı gün 0. gün olarak kabul edilir)
  • UK giriş formu doldurulmalıdır https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk  (Form uçuştan önceki 48 saat içinde doldurulabilir)

* 18 yaş altı kişiler için aşılı yolcu kuralları geçerlidir.

* Aşıları onaylı olan ülkelere buradan ulaşabilirsiniz.  https://www.gov.uk/guidance/countries-with-approved-covid-19-vaccination-programmes-and-proof-of-vaccination

* Kabul edilen aşılar Oxford/Astra Zeneca,  Pfizer, Moderna, Janssen, Sinovac

Aşı yaptırmamış , onaylı ülkelerin dışında aşı yaptırmış yada kabul edilen aşılardan farklı aşısı olan kişiler;

  • Uçuştan/seyahatten 48 saat öncesinde bir PCR veya LFD (Lateral Flow Device) Covid-19 testi yaptırılmalıdır.
  • UK giriş formu doldurulmalıdır https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk (Form uçuştan önceki 48 saat içinde doldurulabilir)
  • Varışta 10 Gün belirtilen adreste (ev/otel) karantina uygulanır
  • Karantinanın 2. ve 8. günlerinde PCR testi yapılması gerekir. İngiltere’ye vardıktan sonra yapılacak COVID-19 PCR testleri için önceden  rezervasyon yapıp, ödeme yapılmalı, test seyahat öncesinde satın alınmalıdır. Yetkili laboratuvar listesine buradan ulaşabilirsiniz.  https://www.gov.uk/find-travel-test-provider
  • 2. gün testiniz negatifse karantinaya devam etmeli, 8. gün testini yaptırmalısınız. 8. gün testiniz de negatifse karantina sonlandırılabilir.  8.gün testiniz pozitif çıkarsa, 10 tam gün kendinizi izole etmelisiniz.( 8. gün testini yaptığınız gün 0. gündür.)
  • 2. gün testiniz pozitif çıkarsa, 10 tam gün kendinizi izole etmelisiniz. (Testi yaptığınız gün 0. gündür.)

Kırmız Liste ülke Kuralları:

Tam aşılı olsanız dahi;

  • Uçuştan/seyahatten 48 saat öncesinde/içinde bir PCR veya LFD (Lateral Flow Device) Covid-19 testi yaptırılmalıdır.
  • UK giriş formu doldurulmalıdır https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk (Form uçuştan önceki 48 saat içinde doldurulabilir)
  • Karantina otelinde (https://quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk/) 10 tam gün karantina alınmalıdır.
  • Karantinanın 2. ve 8. günlerinde PCR testi yapılması gerekir ( 5. Günü yapılacak ilave bir PCR testi sonucunun negatif gelmesi durumunda erken karantina sonlandırılabilir, bu test yapılsa ve karantina sonlansa dahi 8. Gün testi yapılması zorunludur)

 

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.