Bir yere bağlı kalmayı sevmeyen, her an yeni bir macera ve tecrübe yaşama sevdalısı olan, özgür gezginler olarak tanımladığımız dijital göçebeleri Instagram’da bol bol görüyoruz. Her güzel fotoğraf karesinde, videoda “keşke ben de orada olsam” diyoruz.
Peki, dijital göçebe kimdir?
Dijital göçebe çalışma esnekliği olan, wi-fi bağlantısı olan her yerde çalışabilen gezginler aslında. İstediği zaman istediği yerde çalışabilme lüksü olanlar da diyebiliriz! Fiziksel olarak bir yere bağlı kalmadan sürdürülebilir iş modelini uygulamayı başaran dijital göçebeler bilgisayarları ve internetleri olduğu sürece dünyanın her köşesinde hayatlarına devam edebilirler.
Bu anlayışla hayatlarını sürdüren gezgin ve özgür ruhluları mercek altına alanlardan biri de Gap Year Escape sitesi. Her gün kaçmak için macera arayanlara ilham vermeyi umut eden bir blog olarak açılan ve 7 kıtayı gezerek büyük bir kaynak oluşturan Gap Year Escape dijital göçebeleri mercek altına aldı.2018 yılındaki 12.000 instagram paylaşımını inceleyerek bu özgür ruhların en çok tercih ettiği 25 destinasyonu belirledi. Maceralarını #digitalnomad etiketi ile 2 milyon görsel paylaşan gezginlerin en sevdikleri destinasyonlar size de ilham verecek…
Bali, Endonezya
Son yıllarda hızla gelişen Bali yeni havalimanı, artan konaklama alternatifleri ve sayısı giderek çoğalan stil sahibi kafe ve restoranlarıyla bir numarada! Tabi eşsiz günbatımları, altın sarısı kumsalları ve hem eğlenmeye hem de ruhani yolculuğa hitap eden aurasıyla cezbedici.
Londra, Birleşik Krallık
Avrupa şehirlerine baktığımızda yaşam maliyeti yüksek şehirler arasında gösterilen Londra için dijital göçebelerin motivasyonu bambaşka… Start-up projelerin ve şirketlerin giderek arttığı şehir bir yandan da çılgınlık seviyesindeki aktiviteleri, sosyal ve kültürel yaşamıyla mıknatıs etkisi yaratıyor.
Chiang Mai, Tayland
Tayland’ın en büyük ikinci şehri olan Chiang Mai yemyeşil dağlara kurulmuş. Çalışmak ve keşfetmek için cezbedici olması ise huzurunda ve maneviyatında saklı. Kültürel zenginliği, sıcak havası, zengin yemekleriyle birlikte düşük maliyetli yaşam imkanı, sıcak kanlı yerlileri de bu seçimde pay sahibi!
Lizbon, Portekiz
Birçok dijital göçebe için, uzaktan çalışmanın püf noktası diğer kültürlerin rahat temposunu yaşamak ve keyifli yaşam tarzının tadını çıkarmak. Lizbon da bu şehirlerden bir tanesi. Kültür ve tarih ile birlikte nehir kıyısında kurulmasının verdiği yumuşak iklimi insanlarında da görebilirsiniz.
Barselona, İspanya
Tüm yıl boyunca güneşli bir iklime sahip olan nadir Avrupa metropol şehirlerinden biri olan Barselona’nın neden tercih edildiği ortada! Plajları, gece hayatı, harika mutfağı, mimarisi ve mutlu yaşamları ve farklı kültürleri barındıran şehir kodlarıyla cezbedici.
New York, ABD
Farklı kültürleri içinde barındıran hızlı, agresif ve bir o kadar kendine hayran bırakan New York… Dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışmak için daha ideal bir şehir düşünülemezdi… Yazılımcı olun, tasarımcı olun, sanatçı olun… Burada herkesin dahil olabileceği bir dünya var. Bir Dijital göçebe için olmazsa olmaz wi-fi bağlantısını her adımda bulabilmeniz de cabası!
Bangkok, Tayland
Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yaşamak roller coaster’a binmek gibi. Adrenalin ve heyecan dolu bir hayat… Modern altyapısı, yüksek kaliteli internet hizmeti ve sosyal hayatı bir yana yaşam maliyeti olarak uygun olması da dijital göçebeler için büyük avantaj.
Los Angeles, ABD
Serbest meslek ve dijital göçebe ağlarının en güçlü olduğu Los Angeles bir yanda California güneşi bir yanda binlerce start-up ve girişim imkanıyla harikalar diyarı gibi… Müzeler, hız kesmeyen etkinlikler, plaj günlükleri, Hollywood ışığı ve tabi ki dünyanın neredeyse tüm milletlerini toplayan bir düzen!
Paris, Fransa
Dünyanın en gözde şehirlerinden biri… Çok kültürlü yapısına rağmen geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan, kendi hayat akışını koruyabilen Paris yaşam maliyeti olarak pek uygun görünmese de tarihi, sanatı, kültürü, mutfağı bu kadar dolu yaşayabileceğiniz başka şehir olamaz! Bir kafede bilgisayarınızla tüm günü iş başında geçirmek kulağa güzel gelmiyor mu?
Berlin, Almanya
Berlin, dijital bir göçebe olmak için dünyanın en iyi şehri. Modern ama tarihi, cesur ama koruyucu bu Avrupa şehri yaratıcılığın öne çıkan en keyifli şehirlerden bir tanesi. Farklı milletleri bir araya getiren şehirde çevrimiçi bir çalışansanız zorlanmanız neredeyse imkansız. Yeni iş girişimleri ve global şirketler bir yana her yerde işinizi yapabileceğiniz altyapısıyla da tam not alıyor.
Budapeşte, Macaristan
Macaristan’ın yeni teknoloji start-upları ve dijital göçebe toplulukları, yaklaşık olarak on yıldır Budapeşte’de toplanıyor. Yüksek eğitimli ve girişimci iş gücü, düşük maliyetli yaşam olanağı, yüksek yaşam kalitesi ve Avrupa’daki merkezi konumu Budapeşte’yi Avrupa’nın yeni yıldızı yaptı.
Amsterdam, Hollanda
Pitoresk kanalları, parkları ve samimi atmosferiyle kendinizi evinizde hissettirecek olan Amsterdam… Çalışmak için birbirinden cazip havalı kafeleri, hızlı internet erişimi, yüksek yaşam kalitesi ve girişimci yönüyle Amsterdam Avrupa’nın en iyi adreslerinden biri. Bu şehir, sizi şaşırtacak etkinliklerle her gününüzü dinamik yaşatmaya iddialı!
Hong Kong
Asya’ya gitmek ancak kültür şoku yaşamak istemiyorsanız Hong Kong sizin için sıcakkanlı bir karşılama olabilir! Dünyanın en etkili finans ve ticaret merkezlerinden biri. Sürekli hareket halinde kalmak istiyorsanız, Asya’nın diğer bölgelerine devam etmek için Hong Kong güzel bir başlangıç.
Phuket, Tayland
Tayland’ın dünyaca ünlü turizm adası Phuket tropikal iklimiyle her zaman hareketli her zaman gözde. Peki, dijital göçebe olarak neden bu ada? Farklı kasabalardan oluşan adada turistik yoğunluktan arınacağınız gizli hazineler var. Hızlı internet erişimi, çalışma alanları ve çok kültürlü yapısıyla çok cazip.
Miami, ABD
Dijital bir göçebe olarak yola çıkanlar için, Miami ilk tercih olmasa da gün geçtikçe güneşli enerjisini tüm çalışan gezginlere yansıtmayı biliyor. Asya ve Doğu Avrupa’ya kıyasla yaşam maliyeti daha yüksek olsa da iklimi, ortak çalışma platformları, eğlencesi, kültürel ve sosyal yaşamıyla ABD’nin en gözde dijital göçebe durağı.
Porto, Portekiz
Dijital göçebeler, serbest çalışanlar ve start-up işletmeler için Porto yükselen yeni değer. Portekiz’de dijital göçebeler için asıl merkez Lizbon olsa da Porto, iddialı bir şekilde geliyor. onlarca ortak çalışma ofisi olması, hipster enerjisi, uygun yaşam maliyeti ve Avrupa’da rahat dolaşım imkanı veren lokasyonuyla bu listeye girmeyi başardı.
Madrid, İspanya
İspanya’nın hareketli başkenti Madrid, İspanyol yaşam tarzının cazibesini iş imkanları ve yaşam kalitesiyle daha görünür kılıyor. Dijital göçebeler için Avrupa’nın önde gelen destinasyonlarından biri olan Madrid, İngilizce konuşanların fazlalığı, tarihi, kültürel ve sosyal yaşam zenginliği ve ortak çalışma platformlarıyla listede!
San Francisco, ABD
Gerçek bir dünya şehri arıyorsanız San Francisco en doğru adres. California’nın ılıman iklimi, özgürlükçü yaşam stili, ruhunuzu besleyen sanatsal, kültürel etkinlikleri, teknolojik alt yapısı, global şirketleri, start-up işletmelerin fazlalığı bu şehri cazibe merkezi haline getiriyor. Yaşam maliyeti yüksek olsa da freelancer ve dijital göçebeler için kurulan düzeni San Francisco’yu yaşanabilir kılıyor.
Singapur
Dünyanın en fütüristik ülkelerinden biri olan Singapur, insanların, kültürlerin, mutfakların, mimarinin ve fırsatların buluştuğu koca bir yaşam merkezi. Dijital bir göçebe için yüksek yaşam standartları ve iş imkanlarıyla ön planda. Konumu sayesinde Malezya, Endonezya, Filipinler gibi birçok Asya ülkesine de seyahat etme şansınız artıyor.
Sydney, Avustralya
Bali, Phuket gibi popüler dijital göçebe destinasyonlara bir alternatif arıyorsanız Sydney hem iklimi, hem sosyal ve kültürel yaşamıyla hayatınızda yeni bir sayfa açabilir. Dünyaca ünlü plajları ile bu şehir yeni başlangıç yapmak ve girişimcilik sahnesinde boy göstermek için tüm imkanlara sahip. Yaşam maliyeti çok düşük olmasa da yüksek yaşam kalitesi ve sakin, rahat şehir hayatı tercih sebebi.
Kuala Lumpur, Malezya
Singapur ve Tayland’ın mükemmel bir karışımı olan Malezya çevrimiçi gezginler için ilk sırada yer almasa da aslında geri plana atılmış bir destinasyon. Ülkenin başkenti Kuala Lumpur modern binaları, iş kuleleri, yenilikçi ve girişimci karakteriyle Singapur’dan geri kalmazken yaşam maliyeti olarak ise çok daha uygun.
San Diego, ABD
Millennials ve dijital göçebeler için yaşanılabilir, uygun yaşam koşulları sunan San Diego iş dünyasında ise Silikon Vadisi’nin izinden gidiyor. Dijital ekonomilerin gelişmesi için işbirliği ağlarının önemini fark eden San Diego yeni dünyaya adapte olma yolunda hızla ilerliyor.
Toronto, Kanada
Dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan Kanada, sosyal politikaları ve girişimci politikalarıyla herkesin yaşamak istediği yer olma yolunda ilerliyor. Toronto, birçok farklı kültür ve etnik kökene sahip çıkan çok kültürlü yapısı, güvenli şehir olması, Kuzey Amerika standartlarındaki hayat koşulları ile yüksek yaşam maliyetine rağmen tercih ediliyor.
Milano, İtalya
Bu şehir sadece moda tutkunları ve tasarımcılar için yaratılmamış! İtalya’nın en kozmopolit şehri Milano’da nüfusun %20’sini yabancılar oluşturuyor. Starbucks’ın bile İtalya kapılarını Milano ile araladığı kozmopolit çekim merkezi wi-fi servisi veren ortak çalışma mekanları, kafeleri, start-up projeleri ve her zaman şık görünen karakteriyle öne çıkıyor.
Stockholm, İsveç
En büyük İskandinav ülkesi olan İsveç Ikea, Abba ve meşhur köftelerinden çok daha fazlası. Bilerşmiş Milletler’in Dünya Mutluluk Raporu listesinde ilk 10 sıralamasında yer alan İsveç’te dijital göçebelerin ilk tercihi başkent Stockholm. Bir başkentten bekleyeceğiniz tüm olanakları karşılıyor.
Size özel seyahat tasarımı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118