1-3 Haziran 2018
2 Gece – 3 Gün
Kuzey Mezopotamya’da uçsuz bucaksız uzanan El Cezire düzlüklerine bakan zarif ve etkileyici taş şehir Mardin, 4. Uluslararası Bienaliyle “Sözden Öte” diyor, sizi dünyaya ve sanata bakışta sözün ötesindeki anlam üretme biçimlerinde buluşmaya çağırıyor.
Mezopotamya… Kadim uygarlıkların beşiği, her şeyin başladığı topraklar, ilklerin bölgesi, insanoğlunun binlerce yıl güneşe taptığı coğrafya. Güneş bu topraklara can verir, karanlıktan sonraki ışıktır, iyinin kötüye galibiyetinin simgesidir, yol gösterir ve toprağın bağrını cayır cayır yakarken bereketi de getirir.
Sanatın dili bizleri “sözün” ötesinde çok çeşitli yollarla üretilen anlamlarda buluşturabilir inancını taşıyan 4. Uluslararası Mardin Bienali, sizi dünyaya ve sanata bakışta sözün ötesindeki anlam üretme biçimlerinde buluşmaya çağırıyor.
Güneydoğu Anadolu’nun masallar kenti Mardin’in karakteristik sokaklarında gezerken zamandan kopacak; Mezopotamya’nın insanın ruhuna işleyen cazibesini asla unutamayacaksınız.
PROGRAM
1 Haziran Cuma/ Mardin
10.30 Sabiha Gökçen Havalimanında buluşma . Anadolujet TK7208 tarifeli seferi ile 12.10 ‘da hareket . Yaklaşık 1 saat – 50 dk sürecek uçuş sonrası 14.00’de Mardin’e varış.
14.30 Havalimanında araç ve rehber ile buluşma sonrası gezi için hareket. İlk olarak yaklaşık 30 dk. sürecek yolculuk ile Mardin’in 4 km doğusundaki son 3500 yıllık tarihine tanıklık etmiş ve bir dönem Dünya Süryanilerinin patriklik merkezi olan Dayr-ül Zaferan Manastırı’na gidiş .M.S. 5. Yüzyılda inşa edilen ve Süryani Cemaati için çok önemli olan bu manastırda daha önceki dönemden kalan Güneş Tapınağı ve sonra değişik tarihlerde yapılmış Azizler Evi, Mor Hananyo Kilisesi (Kubbeli Kilise), Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi eserler gezilecek. Gezi sonrası Mardin’e dönüş tarihi sokaklarında yürüyüş, şehir hakkında genel bilgiler .
18.30 Konaklama yapılacak İzala Hotel’e gidiş. Check in işlemleri, kısa bir dinlenme .
20.30 Akşam yemeği dünyanın en iyi 10 aşçısı arasına girmiş olan Mardinli Ebru Baybara Demir’in işlettiği, otelinize 10 dk. yürüyüş mesafesinde Cercis Murat Konağı’nda.
2 Haziran Cumartesi / Mardin
09.00- Kahvaltı sonrası ilk olarak Muhteşem Mezopotamya manzarası ile Kasımiye Medresesi . Gezi sonrası “Sözden Öte” temasıyla Bienal Mekanları ve şehir gezisi .
Bienalin 4.edisyonu da, tıpkı öncekiler gibi, Mardin kentinin tarihi mekanlarını, müşterek bir alanın ve ortak bir dilin üretimini araştıran platformlara dönüştürmeyi amaçlamış. Birinci Cadde ve Cumhuriyet Caddesi ağırlıklı olmak üzere, eski kentin ara sokaklarına da taşan bienal, Mor Efrem Manastırı, Mardin Müzesi ve civarı, Meryem Ana Kilisesi, Yıldız Hamamı, Alman Karargâhı, Revaklı Çarşı, Marangozlar Kahvesi, Ferhat Salman atölyesi ve Mardin Sinema Derneği ile Mardin Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) gibi noktalarda yer alıyor. Ayrıca Bienal gezisi sırasında Mor Behnam Kırklar Kilisesi, Zinciriye Medresesi , Eski Postane Binası, Ulu Cami, Mardin Çarşısı, Eski Kız Meslek Lisesi, Sabancı Müzesi, görülecek yerler arasında. Gezi sonrası otele dönüş.
19.00 Gezi sonrası otele dönüş.
20.30 Akşam yemeği – Bağdadi Restaurant
3 Haziran Pazar / Mardin
08.30 Kahvaltı sonrası otelden ayrılış.
Yaklaşık 1 saat , 20 dk. sürecek yolculukla Kadim Süryani Cemaatinin belki de en önemli yapısı olan Mor Gabriel Manastırı’na gidiş. Manastırın temelleri Savurlu Mor Smuel ile Kartminli Mor Şemun tarafından MS.397’ yılında atılmış olup 615 ve 1049’da Metropolitlik Merkezi olmuş. Manastırda, Kral Arcadius zamanında Mor Şemun tarafından barınma ve dua yerleri yapılmış.
Gezi sonrası Midyat’a gidiş. Panoramik gezi sonrası öğle yemeği yol üzerinde Midyat’a yaklaşık 30 dk. mesafe’de Beyaz Su’da. Yemek sonrası yakaşık 45 dk. sürecek yolculukla İpek Yolu üzerinde, antik kaynaklarda Mezopotamya’nın Efes’i olarak tanınan Dara Antik Kenti’ne gidiş.
Dara Antik Kenti Mardin’in 30 km. güneydoğusunda bulunan Oğuz köyünde yer almaktadır. Tarihte Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan Dara, İmparator Anastasius’un (491-518) girişimleriyle 505 yılında, Doğu Roma İmparatorluğunun doğu sınırını Sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kurulmuştur. Kaya içine oyulan yapılardan oluşan ve geniş bir alana yayılan Dara Antik Kentinin çevresi 4 kilometrelik bir surla korunmuştur. İç kale, kentin kuzeyinde ve 50 m. yüksekliğindeki tepenin üst düzlüğüne kurulmuştur. Kent içinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntıları halen görülebilmektedir .
Gezi sonrası Mardin Havalimanı’na gidiş.
18.20 Türk Hava Yolları’nın TK 2677 tarifeli seferi ile hareket ve yaklaşık 2 saat – 15 dk sürecek uçuş sonrası 20.35’de İstanbul Atatürk Hava Limanına varış.
Gezi Ücreti : 1500 TL (Single Farkı : 400 TL )
Ücrete dahil olan hizmetler :
- Izala Boutique Hotel’de 2 gece konaklama
- 3 gün programda belirtilen tüm ulaşımlar
- 3 gün Türkçe rehberlik hizmeti
- 2 Kahvaltı
- 2 Öğle yemeği
- 2 Akşam yemeği
- Programda adı geçen müze ve ören yeri giriş ücretleri
- Seyahat Sigortası
Ücrete dahil olmayan hizmetler
- Uçak bileti
- Yemeklerde alınacak içecekler.
- Şahsi harcamalar
*Gezimiz minimum 8 kişinin katılımı ile gerçekleşecektir.
Detaylı program bilgisi ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 137