Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, 2025 yılı Türkiye seçkisini açıkladı. İstanbul, İzmir ve Muğla’nın seçkin restoranları, Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’ta düzenlenen görkemli bir törenle duyuruldu. 2025 seçkisi, 32 yeni adresle zenginleşirken, Türk mutfağının zenginliğini uluslararası alanda bir kez daha vurguladı. Türkiye’deki tavsiye edilen mekan sayısı İstanbul’da 77, İzmir’de 24 ve Muğla’da 31 olmak üzere toplam 132’ye ulaştı. Bu seçki, sadece lezzet odaklı değil, aynı zamanda sürdürülebilir gastronomi anlayışını da ön plana çıkararak Türkiye’yi global gastronomi dünyasında özel bir yere taşıyor.
2025 Michelin Yıldızı Kazanan İstanbul Restoranları
İstanbul, MICHELIN Yıldızlı restoranlarının sayısını bu yıl korurken, Şef Emre Şen’in yönettiği Casa Lavanda, hem MICHELIN Yıldızı hem de MICHELIN Yeşil Yıldızı ile ödüllendirildi. Böylece İstanbul’daki toplam yıldız sayısı dokuza, Yeşil MICHELIN Yıldızlı restoran sayısı ise dörde yükseldi.
TURK Fatih Tutak – 2 Michelin Yıldızı
2 Michelin yıldızını bu yıl da başarıyla koruyarak, mutfak sanatındaki yetkinliğini bir kez daha kanıtlayan Fatih Tutak, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern bir dokunuşla sunarak, yerel ürünlerle zengin ve yaratıcı yemekler ortaya koyuyor. Sıcak ve samimi ortamı ile şefin eşsiz yaklaşımını gözler önüne seren mekan, gastronomi tutkunlarına unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.
Neolokal – 1 Michelin & 1 Yeşil Yıldız
Anadolu’nun geleneksel tatlarını modern bir bakış açısıyla misafirlerinin beğenisine sunan Neolokal, aldığı 1 Michelin Yıldızı ve 1 Yeşil Michelin Yıldızı’nı koruyarak, bu yıl da başarılarına bir yenisini ekliyor. Samimi atmosferiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatan restoran, şef Maksut Aşkar’ın yönetiminde çalışan genç ekibinin ellerinden çıkan eşsiz lezzetleri tatma şansı bulabileceğiniz adreslerden.
Casa Lavanda – 1 Michelin & 1 Yeşil Yıldız
Bu yıl ilk kez listeye alınan 2 adet; 1 Michelin ve Yeşil Yıldızlı restorandan biri olmayı başaran Casa Lavanda, şef Emre Şen’in sürdürülebilirlik odaklı mutfak anlayışı ile eşsiz bir gastronomi deneyimine dönüşüyor. Misafirlerine unutulmaz bir kaçış noktası sunan restoranın biyo-dinamik tarım alanlarından elde ettikleri yerel ve mevsime uygun lezzetler, şefin özel vizyonunu gözler önüne seriyor.
Arkestra – 1 Michelin Yıldızı
Şef Cenk Debensason’un yenilikçi dokunuşlarıyla modern gastronomiye damgasını vuran bir diğer lezzet durağı ise Arkestra. Geçen yıl kazandığı Michelin yıldızını bu yıl da koruyan mekan, modern Avrupa mutfağını küresel esintilerle buluşturan yaratıcı menüsüyle misafirlerine İstanbul’da benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.
Mikla – 1 Michelin Yıldızı
Türk ve İskandinav mutfaklarının eşsiz uyumunu hazırladığı menülerle misafirlerinin beğenisine sunan Mikla, Türkiye’nin en kaliteli yerel ürünlerini modern bir zarafetle buluşturarak lezzet tutkunlarına unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Michelin Yıldızlı restoran, 360 derece İstanbul manzarasıyla her öğünü bir şölene dönüştürüyor.
Nicole Restaurant – 1 Michelin Yıldızı
Geleneksel Türk Mutfağı’nı modern ve kendine has bir yorumla buluşturan Nicole Restaurant ise 1 Michelin Yıldızı’na layık görülen restaurantlardan bir diğeri. Şef Serkan Aksoy’un önderliğinde hazırlanan eşsiz lezzetler, tarihi dokusuyla İstanbul’un gastronomi sahnesinde parlayan bir yıldız.
Araka – 1 Michelin Yıldızı
Şef Zeynep Pınar Taşdemir’in kendine özgü sunumları ve aromatik dokunuşlarıyla şekillenen Araka, bu sene de Michelin Yıldızı’nı korumayı başarıyor. Şehrin gürültüsünden uzakta, yöresel lezzetlere odaklanan bu restoranı, romantik akşam yemekleri için de tercih edebilirsiniz.
The Barn – 1 Michelin Yeşil Yıldızı
The Barn, Grandma’s Wonderland’in huzur dolu doğasında, şef Buğra Özdemir’in doğal tarım ürünleriyle hazırladığı özenli menüsüyle, sürdürülebilir lezzetin tanımını yeniden yapıyor. 1 Yeşil Michelin Yıldızı ve Michelin Tavsiye Listesi’ndeki yerini doğaya saygılı yaklaşımıyla taçlandıran bu eşsiz mekan, yeşillikler içindeki konumuyla mutlaka keşfetmeniz gereken adreslerden.
Telezzüz – 1 Michelin Yeşil Yıldızı
İstanbul’un ilk vegan fine dining restoranı Telezzüz, vegan mutfağa bambaşka bir bakış açısı kazandırıyor. Şef Bahtiyar Büyükduman’ın imzasını taşıyan yaratıcı menüsü, bitki bazlı lezzetleri ve sürdürülebilirlik anlayışıyla dikkat çekiyor. Çevre dostu yaklaşımıyla 1 Yeşil Sürdürülebilirlik Yıldızı’nı kazanan Telezzüz, hem lezzetleriyle hem de felsefesiyle kalpleri fethediyor.
Sankai – 1 Michelin Yıldızı
Japon şef Yoshizumi Nagaya’nın ellerinden çıkan menüsüyle Japon mutfağı severlerin gözdesi olan Sankai by Nagaya, Japon mutfağı özgünlüğünü Avrupa esintileriyle buluşturuyor. 1 Michelin Yıldızı ile ödüllendirilen bu şık restoran, misafirlerine zarif bir gastronomi deneyimi sunuyor.
2025 Michelin Yıldızı Kazanan İzmir Restoranları
Sanat eseri güzelliğindeki tabaklardan damakta iz bırakan lezzetlere uzanan geniş bir yelpazeye sahip İzmir’in Michelin seçkisindeki her bir restoranı ve şefleri, gastronomi dünyasında ayrı bir yer tutuyor. Şef Atilla Heilbronn ile Narımor, bu yıl listeye eklenerek Michelin Yıldızı kazandı. Ayrıca, sürdürülebilir tarım ve gastronomiye olan bağlılığıyla tanınan Asma Yaprağı, MICHELIN Yeşil Yıldızı’na layık görüldü.
Geçtiğimiz yıl yıldız kazanan İzmir’in üç önemli restoranı OD Urla, Vino Locale ve Teruar Urla, başarılarını sürdürerek yıldızlarını korumayı başardı. Bunun yanı sıra, bu yılın Sommelier Ödülü de İzmir’e geldi. OD Urla’dan Yunus Öztürk, şarap ve yemek eşleştirmelerindeki olağanüstü uzmanlığıyla bu prestijli ödülün sahibi oldu.
OD Urla – 1 Michelin ve 1 Yeşil Michelin Yıldızı
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da listede yerini alan OD Urla, şef Osman Sezener’in mevsime uygun, yerel üreticilerden temin ettiği malzemelerle hazırladığı özgün tariflerle misafirlerine yüksek kaliteli bir yeme – içme deneyimi sunuyor. İzmir’in yıldız mekanlarından biri olan OD Urla, 1 Michelin ve 1 Yeşil Sürdürülebilirlik Yıldızı’nı başarıyla koruyarak, doğadan ilham alan mutfağı ve öncü sürdürülebilirlik yaklaşımıyla misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor.
Vino Locale
Şef Ozan Kumbasar ve eşi Seray Kumbasar tarafından 2018’de kurulan Vino Locale de yıldızını koruyan adreslerden. Doğal taş dokusunun zarif detaylarla buluştuğu bu mekan, Ege’nin taze ve el yapımı lezzetleriyle misafirlerini ağırlarken, ‘Sıfır Atık’ felsefesiyle doğaya duyarlı bir deneyim yaşatıyor. 1 Kırmızı ve 1 Yeşil Michelin Yıldızı’nı başarıyla koruyan Vino Locale, mutfak sanatındaki istikrarı ve doğaya saygılı yaklaşımıyla öne çıkıyor.
Narımor – 1 Michelin Yıldızı
Şef Atilla Heilbronn’un liderliğinde, İzmir’in Michelin Yıldızı kazanan restoranlarından biri de her iki ayda bir yenilenen menüsüyle konuklarına benzersiz bir gastronomi deneyimi sunan Narımor. Şef Heilbronn’un titizlikle hazırladığı ve sanata dönüştürdüğü tabaklar, bu restoranı keşfedilmeye değer bir lezzet noktası yapıyor. Bu yıl 1 Michelin Yıldızı ile taçlandırılan mekan, İzmir’in yerel lezzetlerini dünya mutfaklarıyla birleştirerek fine dining bir hizmetle misafirlerini ağırlıyor.
Teruar Urla – 1 Michelin Yıldızı
Birinci sınıf hizmet anlayışı ile Urla’nın üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında kendi dünyasını yaratan Teruar Urla; gurme lezzetleri ile misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Şef Osman Serdaroğlu ve ekibi, Urla ve çevresindeki yerel üreticilerden özenle seçtiği malzemelerle, doğa ve insan odaklı bir menü oluşturuyor.
Asma Yaprağı – 1 Michelin Yeşil Yıldızı
Bu yıl ilk kez Michelin Guide’ta yer alan Alaçatı’nın çok sevilen restoranı Asma Yaprağı, hem Bib Gourmand hem de Yeşil Yıldız Ödülü’nün sahiplerinden. Aldığı ödülle sürdürülebilirlik konusundaki istikrarını kanıtlayan restoran; asmalarla çevrili binası, otantik atmosferi ve nefis menüsüyle kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden.
2025 Michelin Yıldızı Kazanan Muğla Restoranları
Ege’nin doğallığını ve Akdeniz’in ferahlığını tabaklara taşıyan Muğla restoranları, enfes lezzetler sunan çok sayıda mekan arasından Michelin müfettişlerinin dikkatini çekmeyi başardı. İşte bu yıl yıldız kazanan ve tavsiye edilen restoranların listesi…
Maçakızı – 1 Michelin ve 1 Yeşil Michelin Yıldızı
Bodrum’un en özel mekanlarından Maçakızı, Akdeniz odaklı menüsüyle Michelin Yıldızı’nı koruyarak kalitesini bir kez daha kanıtladı. Şef Aret Sahakyan’ın ustalıkla hazırladığı tabaklar, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sanat eserine dönüştürüyor. Maçakızı, şefinin özenli seçkileriyle misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor.
Agora Pansiyon – 1 Michelin Yeşil Yıldızı
Şef Özgün Serçin’in özenle hazırladığı ev yapımı yemeklerle dikkat çeken Agora Pansiyon, menüsündeki lezzetleri taze ve kaliteli malzemelerle sunuyor. Pansiyon, kendi ürettiği zeytin ve zeytinyağı gibi doğal ürünlerle bu lezzetleri zenginleştirerek, Yeşil Michelin Yıldızı ile sürdürülebilirlik ve yerel gastronomi konusundaki başarısını kanıtlıyor.
Mezra Yalıkavak – 1 Michelin Yeşil Yıldızı
Bodrum’un önde gelen mekanlarından Mezra Yalıkavak, şef Serhat Doğramacı’nın sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları sayesinde Yeşil Yıldız ödülüne layık görüldü. 2025 Michelin Genç Şef Ödülü’nün sahibi olan Serhat Doğramacı, yarattığı eşsiz tabaklar ve sunduğu özgün lezzetlerle akıllarda kalıcı bir iz bırakıyor.
Michelin Rehberi müfettişlerini büyüleyen İstanbul – İzmir ve Muğla mutfağı seçkisinde yer alan restoranların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.