Hayatın koşuşturmacası içerisinde 4 günlük bir mola hepimize iyi gelecek! Bu yıl 29 Ekim’in Perşembe gününe denk gelmesiyle sizin için 29 Ekim tatil önerileri hazırladık. Şehirden çok uzaklaşmadan gidebileceğiniz doğa, tarih ve huzur dolu rotalar ile kendinize zaman ayırın. Birbirinden farklı 29 Ekim tatil rotaları ile Türkiye’nin güzelliklerini keşfetme, yeni deneyimler biriktirme zamanı!
Büyükada &Burgazada Nostalji Rotası‘ndan Göynük – Taraklı – Mudurnu Sakin Şehir Rotası‘na, Tekirdağ Bağları Tadım Rotası‘ndan Sapanca Doğa Rotası‘na son dakika gidebileceğiniz 29 Ekim yakın İstanbul seyahat önerileri…
Nostalji Rotası: Büyükada – Burgazada
Havalar serinledi ama denizin kokusu burnuma gelsin diyorsanız; şehirden uzaklaşmak ama uzun kilometreler yapmak istemiyorsanız Adalar’dan daha güzel öneri olabilir mi? İstanbul’da ama şehir yoğunluğundan bir o kadar uzak olan Prens Adaları en keyifli kaçış rotası. Prens adaları gezilecek yerler listesi elbette uzun, biz 29 Ekim tatilinde sizin için Büyükada ve Burgazada’yı seçtik. Adalara günübirlik gidebileceğiniz gibi 1 gece konaklayarak iki adayı da gezebilirsiniz.
İstanbul’a bağlı ama İstanbul’dan bağımsız Büyükada ve Burgazada araç trafiğinden arınmış, mis gibi huzur dolu sokakları ve tarihe tanıklık eden geçmişiyle her zaman iyi hissettiriyor. Aya Yorgi Kilisesi, Adalar Müzesi, Büyükada Rum Yetimhanesi başta olmak üzere Büyükada‘yı hissetmenin en güzel yolu elbette yürümek ve sokaklarda kaybolmak. Sait Faik Müzesi, Gezinti Yolu Caddesi, Burgazada Camii, Gönüllü Caddesi, Aya Yani Kilisesi başta olmak üzere yürüyerek Burgazada’nın tüm güzelliklerini görebilirsiniz. Yürümek yorucu olur derseniz adalarda bisiklet kiralayabilirsiniz.
Prens Adaları’na Nasıl Gidilir? Eminönü, Karaköy ve Bostancı iskelelerinden Adalar’a düzenli vapur seferleri düzenleniyor. Detaylı bilgi için www.sehirhatlari.istanbul sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
NOT: Covid-19 önlemleri kapsamıyla kilise, müze ziyaretleri, kafe ve restoranlar için gitmeden önce arayarak, bilgi almanızı öneririz.
Sakin Şehir Rotası: Göynük – Taraklı – Mudurnu
Türkiye’nin önemli 3 Cittaslow şehri Göynük, Taraklı ve Mudurnu ile zamanı yavaşlatıp, hayattan keyif almaya ne dersiniz? Sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen; kentlerin geçmişten gelen tarihi, kültürel ve doğal değerlerine sahip çıkarak orijinalliğini koruyan cittaslow felsefesi ile Bolu ve Sakarya’nın bu özel 3 ilçesini 29 Ekim tatili ile keşfedin.
14. yüzyılda Osmanlı topraklarına katılan Göynük, Batı Karadeniz’in yemyeşil doğası ve Osmanlı mimarisiyle dikkat çekiyor. Marmara’da olmasına rağmen Karadeniz ikliminin hissedildiği Taraklı ilçesinin tarihi ise Helenistik döneme dayanıyor. Antik dönemin izleri ve Osmanlı Dönemi değerleri ile ilgi görüyor. Frigler, Lidya, Pers, Roma, Bizans ve Selçuk imparatorluklarından sonra Osmanlı topraklarına katılan Mudurnu ise Osmanlı döneminden kalan konakları, camileri ve 17 km mesafedeki Abant Gölü ile görülmeye değer.
Tadım Rotası: Tekirdağ Bağları
İstanbul – Çanakkale – Keşan üçgeni arasında uzanan Tekirdağ Bağ Rotası bir zamanlar sınırlar ötesinde aradığımız şarap tadım kültürü ve şarap bağ gezilerinin en güzellerini ülkemizde yaşatıyor. Verimli toprakları, rüzgârı, yüz yıllardır devam eden gelenekleri ile yeniden hayat bulan butik şarapçılık artık Tekirdağ’ın belirleyici özelliği oldu. Trakya Bağ Rotası’nın sadece bir bölümünü oluşturan Tekirdağ Bağ Gezisi’nde Barbare Bağları, Umurbey Bağları, Barel Bağları, Chateau Nuzun gezilecek şarap evlerinden.
NOT: Bağlara gitmeden önce mutlaka tadım randevusu almanızı öneririz.
Şehirden Kaçış Rotası: Bursa Köyleri
İstanbul’dan dilerseniz hızlı feribotla, dilerseniz Osmangazi Köprüsü üzerinden giderek Bursa’nın köylerine kısa zamanda ulaşabilirsiniz.
Bursa’nın arka bahçesi Gölyazı, Ulubatlı Gölü üzerindeki tarih kokan köy… Tarihte bilinen ilk ismi Apolyont olan Gölyazı’nın mitolojideki karşılığı Işık Tanrısı’nın Şehri. Roma ve Bizans dönemlerinde kıymetli bir yerleşim yeri olan Gölyazı’da Cumhuriyet öncesi nüfusun bir çoğunluğu Rumlardan oluşuyordu. Mübadele döneminde Selanikli Türklerin yerleştiği köyde geçmiş ile bugün arasındaki tarih, kültür dolu birikimleri görmek, hissetmek mümkün.
Uludağ’ın eteklerinde yer alan Cumalıkızık, Osmanlı dönemi mimarisi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Dünyanın en dar sokağı olarak bilinen ”Cin Aralığı” sokağının da yer aldığı Cumalıkızık özellikle günümüze en iyi şekilde korunarak gelmiş Osmanlı mimarisi, rengarenk boyanan evleri ve taş yolları ile harika bir nostalji yaşatıyor.
Yoğun ilgiye rağmen kendi yaşam kodlarıyla hayatına devam eden Tirilye belki de bu doğallığı yüzden gitmekten sıkılmadığımız duraklardan biri. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin yönetimi altına giren köyde tüm kültürlerin izleri günümüze kadar gelmiş. Uzun yıllar ana geçim kaynağı zeytincilik olan köyün adı 1963 yılında “Zetinbağı” olarak değiştirilmiş ancak 2011 yılından itibaren yeniden Tirilye ismiyle anılmaya başlanmış.
Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu Roman’ını yazmaya başladığı Zeyniler Köyü ise Uludağ’ın eteklerinde yer alıyor. Yemyeşil manzaralar aslında saklı bir cenneti andıran Zeyniler Köyü’nden şehir manzarasını seyredebilirsiniz.
Doğa Rotası: Sapanca
Tarih boyunca farklı egemenlikler altına giren, Osmanlı Dönemi’nin önemli yerlerden biri olan Sapanca günümüzde de İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bursa’ya yakınlığı ile her zaman popüler şehirden kaçış rotaları arasında. Sapanca, aynı adı taşıyan Sapanca Gölü kıyısına kurulu. Yeşil bir doğa içerisinde keyifli saatler geçirmek, bisiklet kiralayarak gezintiye çıkabilirsiniz. Sapanca civarındaki Maşukiye Köyü, Karadeniz havası hissettiren Soğucak Yaylası yine ziyaret edebileceğiniz noktalardan.
Size özel seyahat programları için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118