4000 yıllık Hitit Kültürünü ve mutfağını deneyimlemeye tarihte lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyoruz!
Gastronomi Tarihi Araştırmacısı ve şarap uzmanı rehberimiz Mansur Karakoç ile köklü bir tarihe tanıklık edip 3500 yıllık kil tabletlerden günümüze kalan yemek tarifleri, özel yemek pişirme teknikleri, Hitit ekmekleri ve Hititlerden kalan ilginç tatları keşfetmeye davetlisiniz…
UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Hititlere tam 450 yıl başkentlik yapan Hattuşa; bölgenin en etkileyici kutsal mekanı Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı; Tunç Çağı ve Hitit döneminin önemli bir dinsel tören ve sanat merkezi olan Alacahöyük Örenyeri; Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile “Dünya Belleği” listelerindeki tek antik şehri birlikte geziyoruz!
Hititlerin Batmayan Güneşi Hattuşa Antik Kenti
18 Mayıs – 19 Mayıs
Boğazköy – Alacahöyük – Çorum – Hattuşa Antik Kenti – Yazılıkaya
Detaylı Program Bilgisi ve Rezervasyon İçin Tıklayın!
Rehber, gastronomi tarihi araştırmacısı, İstanbul Aydın Ü. Gastronomi ve Mutfak Sanatları fakültesi öğretim üyesi Mansur Karakoç Hitit mutfak kültürü üzerine yazdı:
İşte bu tanrılara her yıl yapılan birçok görkemli törende neler yapılması gerektiğini titizce kaydeden Hititler, bize gastronomi tarihi açısından da çok kıymetli ve benzersiz bilgiler aktarmıştır.
Hitit kralı 1. Hattuşili’nin vasiyetnamesinde geçen “ekmek yemek ve su içmek” ile ilgili bir cümle sayesinde Hitit dilinin çözülmesi sağlanmıştır.