Yunanistan Seyahat ve Giriş Kuralları Güncellendi

14 Şubat 2022

COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında Yunanistan, seyahat prosedürlerini güncelleyerek, 07 Şubat 2022 tarihinden itibaren ülkeye seyahat edecek, Avrupa onaylı aşı sertifikası olan kişilerin ülkeye girişte yaptırmaları gereken PCR testi zorunluluğunu kaldırdı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a havayolu, karayolu (Kastania ve Kipon giriş noktaları da dahil) ve deniz yolu ile yapacakları seyahatlerinde herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

Yolcuların kara sınırlarından Promachonas, Ormenios, Evzoni, Nymfaia, Exochis, Nikis, Doirani, Krystallopigi, Kipi, Kakavia, Kastania ve Mavromatiou giriş kapılarından 24 saat esasına göre giriş yapmalarına izin verilmektedir. Merziani Giriş Kapısı’ndan girişe 08.00 – 20.00 saatleri arasında izin verilir.

Seyir ve yatçılığa izin verilmektedir. Yunanistan’a Türkiye’den gelen yatların, bayrağı ne olursa olsun girişine sadece Kavala, Midilli, Sakız, Vathy ve Samos’un Pisagor, Lemnos’un Myrina, Simi, Patmos‘un Skala limanları ile Kos ve Rodos’un turistik limanlarından izin verilir.

Türkiye’den Yunanistan’a Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar

Ülkemizden Yunanistan’a seyahat edecek kişilerin, seyahat vasıtasından bağımsız olarak, Yunanistan’a girişle ilgili Yunan makamlarınca açıklanan diğer gerekli koşulları da karşılamaları beklenmektedir.

  • Seyahat öncesinde https://travel.gov.gr/#/in internet sitesi üzerinden Passenger Locator Form (PLF – Yolcu Tespit Formu) doldurulması (Yunanistan’a giriş yapılacak tarih ile hudut kapısına ilişkin bilgiler başta olmak üzere formun doğru şekilde ve eksiksiz olarak doldurulması giriş sürecinde sorun yaşanmaması için elzemdir)
  • COVID-19 aşı sertifikası (Pfizer-BionTech veya Sinovac) ikinci dozdan itibaren en az 14 gün geçmiş olması gerekmektedir (Temel aşının tamamlanmasından sonra 9 ay süreyle ve ek doz almış yolcular için süre sınırı olmaksızın geçerlidir)  veya;
    *Son 72 saat içinde yapılmış PCR test sonucu veya;
    *Son 24 saat içinde yapılmış hızlı antijen test sonucu veya
    *PCR/Antijen test sonucu pozitif olan kişilere bulaş tespitinden 30 gün sonra verilen COVID-19 Hastalık Sertifikası (Bu belge veriliş tarihinden itibaren 180 gün geçerlidir) ibrazı zorunludur.

Aşı sertifikası veya test sonuçlarının yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından, kişilerin pasaportta kayıtlı kimlik bilgilerini de içerecek şekilde hazırlanması gerekmekte olup; Yunanca, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça dillerindeki belgeler kabul edilmektedir. Söz konusu belgelerin baskısı alınarak fiziki olarak ibrazı gerekmektedir.

  • COVID-19 aşı sertifikasına sahip olan kişiler PCR testten muaftır. (Çift doz aşı üzerinden 14 gün geçmelidir/çift doz aşı 270 gün geçerlidir)
  • Yunanistan’a gelen yolculara, sağlık algoritması temelinde yapılacak örnekleme usülüne göre, PCR veya rapid test tıbbi laboratuvar kontrolüne tabi tutulmaları mümkündür.
  • Kişinin test sonucu pozitif olması durumunda evde ya da ilgili makamlarca belirlenen geçici bir ikametgahta gözetim altında beş gün karantinada kalır. Karantina dönemi, pozitif teşhislerin hemen ertesi günü başlar. 5 günlük sürenin ardından semptomların gerileyerek, yolcuların ateş düşürücü kullanmadan 24 saat ateşi olmaması durumunda kişi karantinadan çıkarılır. Ateş devam ederse yolcular ateşi tamamen düşene kadar karantinada kalır. Karantinaya alınan yolcular, izolasyondan çıktıktan sonra en az 5 gün boyunca yüksek korumalı solunum maskesi (FFP veya N95) veya iki maskeden oluşan bir kombinasyon takmalıdır.

COVID-19 Korona Virüsünün Yayılmasını Sınırlamak için Düzenlenen Ülkeye Giriş Koşulları

  • Seyahat öncesinde 5 yaşından büyük tüm yolcuların sağlık durumlarına ilişkin kabul edilebilir bir sertifika formuna sahip olması gerekmektedir.
  • Yolcuların varışta doldurulmuş formdan oluşturulan bir onay e-postası veya QR kodu sunmaları gerekmektedir. Aileler tek bir ortak onay e-postası veya benzersiz bir QR kodu ile kabul edilebilir.
  • Aşağıdaki durumlardan birini içeren AB Dijital Covid Sertifikası ile giriş yapılabilir:

*Aşı Sertifikası; (Varıştan en az 14 gün önce COVID-19 aşısını tamamlayanlar için) temel aşının tamamlanmasından sonra 9 ay süreyle ve ek doz almış yolcular için süre sınırı olmaksızın geçerlidir veya;

*İlk Pozitif COVID-19 testinin (PCR veya Rapid Antijen (Hızlı Antijen) Testi) gününden 14 gün sonra verilen ve sonrasında 180 gün boyunca geçerli olan SARS-CoV-2 enfeksiyonundan iyileşme sertifikası veya;

*Negatif test sonucu belgesi; planlanan varış tarihinden 72 saat öncesine kadar yapılan negatif moleküler test sonucu (PCR) veya planlanan varış tarihinden 24 saat öncesine kadar gerçekleştirilen negatif Rapid antijen (Hızlı Antijen) test sonucu.

  • Yunanistan’da kabul edilen aşılar şu an için Yunanistan Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar; Pfizer-BionTech, Moderna, Astra-Zeneca/Oxford, Novavax, Janssen/Johnson/Johnson, Sinovac, Sputnik, Cansino Biologics ve Sinopharm’dır.

Yunanistan’a girişte doldurulması gereken belge ve formlar

Hava, deniz ve karayolu ulaşımı ile Yunanistan’a gelen tüm yolcular seyahatlerine başlamadan önce https://travel.gov.gr/#/ web sayfasından Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu) doldurulmalıdır. Form doldurulunca, sistem otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, yolcunun biniş yapmadan önce taşıma şirketine ve ayrıca Yunanistan’a giriş noktasındaki sağlık kontrollerine sunması gerekir. Çocuklar için de katılım formu doldurulmalıdır.

Yunanistan haricindeki AB ülkeleri vatandaşları ile AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil) İtalya, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan üzerinden gelerek, Yunanistan’dan transit geçişle Türkiye’ye gitmeleri mümkündür. Türkiye’ye giriş yapmadan son 72 saat içinde https://register.health.gov.tr internet sitesi üzerinden Türkiye’ye Giriş Formu doldurulması gerekmektedir.

Türkiye’den AB ülkelerine karayoluyla seyahat edecek AB ülkeleri vatandaşları ile Yunanistan ve AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil) İpsala veya Pazarkule Hudut Geçişleri aynı şekilde mümkündür. (Transit geçişten öncesinde https://travel.gov.gr/#/ internet sitesi üzerinden PLF Formu doldurulması ve yukarıda kayıtlı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.)

Türk pasaportuyla seyahat etmeyecek vatandaşların, hamili bulundukları pasaportların Yunanistan’a seyahatlerde tabi olduğu kısıtlamalar hakkında ilgili ülkenin Yunanistan’daki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinden; seyahatleri öncesinde güncel bilgi alarak seyahatlerini planlamaları oldukça önem taşımaktadır.

COVID-19’un yayılmasının sınırlama kısıtlamaları bağlamında daha fazla bilgi ve Yunanistan’a giriş koşulları için lütfen travel.gov.gr internet sitesini ziyaret ediniz.

 

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.