
Provence, uçsuz bucaksız lavanta tarlalarıyla olduğu kadar, doğallığı ve zarafeti yansıtan mutfağıyla da yüzyıllardır bölgenin ruhunu ve kimliğini şekillendiren büyüleyici bir coğrafya.
Jules Verne Business Mice Travel Kurucusu ve Genel Müdürü Ayşe Yağcı Büyükpınar, lavanta bahçelerinden Michelin yıldızlı sofralara uzanan; duyulara hitap eden yolculuk sunan Provence’in büyüleyici ruhunu ve sunduğu eşsiz deneyimleri Sunsetter Yaz 2025 sayısı için kaleme aldı. Bu özel yazıyla, Provence’a ilham verici bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?
Yaz boyunca Provence mutfağı, Akdeniz’in cömertliğini ve zarafetini sofralara taşıyor. Haziran’dan Eylül’e uzanan dönemde yerel pazarlar; taptaze sebzeler, aromatik otlar, mevsim meyveleri ve bölgenin ünlü peynirleriyle dolup taşıyor. Provence’ta her tat, her koku ve her manzara, hayata yavaşlamayı ve anın keyfini hissetmeyi hatırlatıyor.


Sunsetter Yaz 2025’da yayımlanan yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.