Küba’ya Girişlerde PCR Testi ve Aşı Belgesi Zorunluluğu Kaldırıldı!

05 Nisan 2022

Plajların, romantizmin, devrimin, tarihin, müziğin, mutluluğun, ritmin ve kültürün buluştuğu Karayipler’in en coşkulu ülkesi Küba, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. Küba’ya yapılacak seyahatlerde ülkeye girişte artık yolculardan PCR testi ya da aşı belgesi istenmeyecek.

06.04.2022 tarihinden itibaren Küba’ya seyahat edecek yolcular, PCR testi ya da aşı belgesi göstermeksizin ülkeye giriş yapabilecek.

Küba’ya yapılacak seyahatler ile ilgili bilinmesi gereken önemli hususlar:

Küba Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda (İspanyolca metnine buradan erişim sağlanmaktadır), COVID-19’un uluslararası ve ulusal epidemiyolojik durumu ile elde edilen bağışıklık seviyeleri neticesinde, Uluslararası Sıhhi Kontrol uygulaması kapsamında 06.04.2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere, ülkeye giriş şartlarında aşağıdaki değişikliklerin yapılmasına karar verildiği bildirilmiştir.

  • Küba’ya girişte, menşe ülkede yaptırılan negatif COVID-19 testinin sonucunu (antijen veya PCR-RT) ve tamamen aşılandıklarına dair aşı sertifikalarının ibraz edilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır.
  • Uçuş sayısı, gemilerin girişi ve ülkenin epidemiyolojik riski dikkate alınarak, SARS CoV-2 (ücretsiz) çalışması için ülkeye giriş noktalarında yolculardan rastgele numune alınması uygulamasına devam edilecektir.
  • Giriş noktasında alınan numune pozitif çıktığı takdirde, COVID-19’un klinik – epidemiyolojik kontrolü için ülkede halihazırda uygulanan sağlık protokollerine göre işlem yapılacaktır.
  • Ülkeye tüm giriş noktalarında uygulanan sosyal mesafe şartı ile el ve yüzeylerin dezenfekte edilmesini sağlayan kural ve önlemler sürdürülecektir.
  • Ülkeye giriş yapılan tüm noktalardaki maske kullanımı zorunluluğu devam etmektedir.

COVİD-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.