Türkiye’den Almanya’ya Giriş Kısıtlamaları Hafifletiliyor! Almanya Seyahatleri Başlıyor!

18 Haziran 2021

25 Haziran 2021 tarihinden itibaren, aşılarının tüm dozları tamamlanan kişiler belirli koşullar altında ziyaret ya da turistik amaçlı Türkiye’den Almanya‘ya seyahat edebilecekler.

Yapılan açıklamada; Almanya’ya seyahat edebilmek için  Paul Ehrlich Enstitüsü‘nün (PEI) web sitesinde listelenen aşılardan biri ile aşılanmış olmak ve koruma için gerekli olan son dozun yapılmasının üzerinden en az 14 gün geçmiş olması gerektiği belirtilmiştir.

Şimdilik  sadece Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından kullanım onayı verilen aşıları olanların ülkeye girişine izin verilecek. Bu aşılar BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson. Türkiye’de kullanılan Çin aşısı Sinovac ve Rusya’da geliştirilen Sputnik V’nin EMA’daki inceleme süreci devam ediyor bu sebeple henüz kullanım onayı verilen aşılar listesinde yoklar.

Türkiye’den Almanya’ya Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar

  • 6 yaş ve üstü tüm yolcuların varsa aşı sertifikalarıyla birlikte ülkeye girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmeleri zorunludur.
  • Almanya’ya girişlerde einreiseanmeldung.de sitesindeki Dijital Giriş Kayıt formunun doldurulması gerekmektedir.
  • Türkiye’den Almanya’ya gidecek kişilerin Aşı belgesine veya iyileştiklerini gösteren bir belgeye sahip olmaları durumunda, ülkeye girişte uygulanan karantinadan muaf olacaklardır.

AŞI BELGESİ İLE:

25 Haziran 2021 tarihinden itibaren Türkiye’den Almanya’ya girişlerde, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile girişine izin verilecektir. Kabul edilen aşılar, Avrupa İlaç Ajansı’nın onayladıkları veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer- Biontech, Moderna, Astra-Zeneca ve Jansen/Johnson& Johnson’dır.

Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca düzenlenecek Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı ve Soyadı
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

Belgeler Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge resmi bir kurum tarafından yapılmış Almanca’ya çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.

Aşı belgeniz yok ise, şimdiye kadar olduğu gibi, Almanya’ya girişinize ancak aşağıda belirtilen istisnai durumlarda izin verilecektir:

  • Alman vatandaşları, Avrupa Birliği, Schengen üye ülkeleri ve Almanya’da oturum izni olanlar ve o ülkeye gittiklerini belgeleyenler,
  • Çalışmak için giden veya çalışmaları tamamlandıktan sonra dönem sağlık araştırmacıları dahil olmak üzere, sağlık çalışanları ve yaşlı bakım profesyonelleri,
  • Taşımacılık personeli, denizciler ve havayolu taşımacılığı faaliyetlerini sürdüren havayolları personeli,
  • Görevleri kapsamında diplomatik, konsolosluk, uluslararası örgüt, askeri, sivil koruma ve insani örgüt personeli,
  • Usulüne uygun olarak belgelendirilmiş zorunlu ailevi nedenlerle seyahat eden kişiler,
  • Eğitimi uzaktan yapılamayan yabancı uyruklu öğrenciler,
  • Mücbir sebep veya ihtiyaç nedenlerini belgeleyen veya insani nedenlerle girişine izin verilen kişiler,
  • Çalışması şart olan, ertelenemeyen veya uzaktan yürütülemeyen yüksek vasıflı işçiler. Bu koşullar belgelendirilmelidir.

Aşı ve Enfeksiyonun Atlatıldığını Gösteren Belgelerde Aranan Nitelikler:

  • Testi Negatif Çıkanlar İçin;

Nükleik asit test yöntemiyle, ülkeye girişten en az 72 saat önce yapılmış PCR, PoC-PCR negatif test sonucu,

  • Aşı Olanlar İçin;

Türkiye’deki yetkili kurumlar tarafından gerekli son aşılama dozunun en az 14 gün önce yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış COVID-19 aşı belgesi,

Sözkonusu belgeler; Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca dilinde olmalıdır. Testin ülkeye girişten en fazla 72 saat önce yapılmış olması gerekmektedir.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

 

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.