Yaşam sanatının ayrılmaz bir parçası haline gelen iyi yemek, sağlık bilincine sahip birçok gezginin günümüzde olmazsa olmazı. Yöresel lezzetler, başka hiçbir yerde bulunamayacak eşsiz yiyecek ve içecekler, dünyanın en iyileri arasına girmeyi başarmış restoranlar başlı başına seyahat etmenin de sebeplerini oluşturuyor.
Sadece destinasyon olarak değil otel tercihlerinde de gurme seyahat trendi ön plana çıkıyor. Doğanın, doğal tatların, yerel malzemelerin, yerel ile dünya mutfağını buluşturmanın kıymetinin anlaşıldığı gastronomi dünyası artık stil sahibi otellere yeni bir soluk getiriyor. Tadı damakta kalan yemekleriyle unutulmaz deneyimler sunan gurme otelleri keşfe çıkmaya ne dersiniz?
Şile’den Kapadokya’ya, Çanakkale’den Eskişehir’e, Urla’dan Şirince’ye, Kırklareli’nden Eceabat’a, Mardin’den Gaziantep’e Türkiye’nin lezzet ve stili buluşturan gurme otellerini sizler için hazırladık.
Türkiye’de Lezzet ve Stili Buluşturan Gastronomi Otelleri
Manici Kasrı Ayvacık, Çanakkale
Manici Kasrı, Türkiye’nin el değmemiş Kuzey Ege kıyı şeridindeki güzel dağ köyü Yeşilyurt’un kalbinde, antik Yunan kenti Assos’a sadece 24 km uzaklıkta yer alıyor. Türkiye’nin en değerli ve keşfedilmemiş bölgelerinden birinde bulunan Manici Kasrı, misafirlerine 16 tane özel dekorasyon odasıyla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor. Günlük ürünlerle lezzetli köy kahvaltıları servis eden otelde öğle ve akşam yemeklerinde ise Çanakkale’nin yöresel yemeklerinden dünya mutfaklarından lezzetlere kadar pek çok seçenek konukların beğenisine sunuluyor.
Parma Sole, Şile
Parma Sole başından sonuna kadar size unutulmayacak bir deneyimin kapılarını açıyor. “Tarladan Sofraya” anlayışı ile yeni tatlar denemekten geri durmayan Parma Sole; yemyeşil bir arazinin içinde, İtalyan mimariye sahip butik bir otel. Rafine Parma ve klasik İtalyan lezzetleri, yabancı ve ağırlıklı olarak yerli butik üreticilerin yer aldığı şarap kavından şaraplar ile dengeli bir eşleşme yapılarak sunuluyor. Parma Sole mimari ve dekorasyon olarak aynı konsepte sahip 122 odaya sahip.
Casa Lavanda, Şile
Feryal ve Ahmet Şen çiftinin yıllar önce keşfedip, Ulupelit’te aldıkları yazlıkları rafine bir zevk ile buluşup doğa oteline dönüştü. İstanbul yakını kaçış rotaları arasında her zaman favorimiz olan Casa Lavanda yalnızca yemyeşil ortamı ve zarif stiliyle değil mutfağıyla da tam not alıyor. Ailenin İtalya’da mimarlık eğitimi aldıktan sonra kendini gastronomi alanında geliştiren oğulları Emre Şen, Casa Lavanda mutfağında uluslararası standartlarda lezzetler sunuyor. Şile’deki küçük üreticileri destekleyen Casa Lavanda’da malzemenin en iyileriyle hazırlanan rafine Akdeniz Mutfağı hakim.
Hotel Caeli, Eceabat
Eceabat’ta, tarihi Gelibolu Yarımadası’nın hem tarihi, hem kültürel hem de doğal güzelliklerini alan Porta Caeli bağlarının ortasında, 1700 dönümlük bir arazide konumlanan Hotel Caeli zarif stiliyle sizi asla sıkmayan, ev konforunu lüks detaylarla buluşturan bir otel. Yöresel malzemelerle, mevsiminde ürünlerle hazırlanan Caeli menüsü dünya mutfağından esinlenen, artizan dokunuşlarla yenilikler sunuyor. Gurme restoranda tüm yemekler Caeli Çiftliği’nden ve ekolojik bahçesinden gelen malzemelerle hazırlanıyor.
Bakucha Vineyard Hotel, Kırklareli
Kırklareli’nde 200 hektarlık bir alan içerisinde yer alan Bakucha Vineyard Hotel, Lüleburgaz’ın “doğada olmak harika” dedirten bir noktasında, Istranca Dağları’nın altında uzanan bir vadide kurulu. Bakucha Vineyard Hotel; şato tipi üretimi, geniş bir alana yayılan üzüm bağları, şaraphanesi, meyve bahçeleri ve bostanlarıyla hayatın yaşanmaya değer olduğunu hatırlatan özel yerlerden. Her biri özel terasa sahip 26 odası, terapi ve masajlarıyla bedene ve zihne iyi gelen Bakucha Vineyard Hotel, bahçeden ve bölge üreticilerinden özenle seçilen malzemelerin lezzet kattığı mutfağı ile göz kamaştırıyor.
Ida Costa, Assos
Sırtını Kaz Dağları’nın yemyeşil görüntülerine verip, deniz kıyısında kendine bir hayat bulan Ida Costa Hotel’in hikâyesi “doğallık” arayışından geliyor. Ida Costa’nın insana yaşam sevinci veren atmosferi eşsiz mutfağıyla çıtayı en yükseğe taşıyor. Ege’de olmanın bereketini sofraya taşıyan Ida Costa mutfağı her güne özel menü hazırlayarak Ege lezzetleriyle harikalar yaratıyor.
Ida Blue Adatepe, Ayvacık
Kaz Dağları’nın gizli bahçesi olan Ida Blue Adatepe nefes alacağınız, kendinizle baş başa kalacağınız bir butik otel. Doğa, tarih ve lezzetle buluşma noktası olan Ida Blue sizi zeytin ağaçları ve çam ormanlarıyla çevrili bir ortamla buluşturuyor. Doğal ve organik ürünlerle hazırlanan yemekleri ise sabah kahvaltısından 5 çayına, akşam yemeğinden tatlılarına kadar bir gurme yolculuğuna çıkarıyor sizi.
Omm INN, Eskişehir
Odunpazarı Modern Müze ile birlikte açılan OMM INN sizi minimalist ve sanat odaklı tasarımıyla karşılıyor. Eskişehir’in yükselişte olan semtinde rafine bir zevkin yansıması olan OMM INN Restoran’da otelin felsefesinden geri kalmıyor. Artizan dokunuşlarla hazırlanan yemekler, yeni nesil meyhane konseptiyle modern ve şehirli olmaya devam ederken köklerinden de vazgeçmiyor.
Tasigo Hotel, Eskişehir
Eskişehir’in modern ve lüks detaylarla donatılmış oteli Tasigo odaları, SPA’sı, sahip olduğu şehir manzaraları ve servis kalitesiyle iddiası olan otellerden. Turquoise ve People adında iki farklı restoranı bulunan otel, Eskişehir gastronomisinde fark yaratan, misafirlerinde iz bırakan lezzetler sunuyor.
Teruar Urla, Urla
Birinci sınıf hizmet anlayışı ile Urla’nın üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında kendi dünyasını yaratan Teruar Urla; gurme lezzetleri ile unutulmaz bir tatil deneyimi için sizleri bekliyor. Şef Osman Serdaroğlu ve eşi Ezgi Hanım’ın projesi olan Teruar Urla’da gastronomi ve doğala olan aşk, gerçek bir inziva köşesine dönüştürülmüş. Urla ve Türkiye’nin özel üreticilerinden gelen ürünlere tadını veren toprağın, suyun ve güneşin tadını tariflerinde birleştiren şefinin önderliğinde Teruar, lokal ve sade lezzetleri açığa çıkarıyor. Urla’nın bağlarına ve tepelerine bakan çiftlik evleri ve odaları, minimal çizgilerin hakim olduğu stiliyle Teruar Urla hayattan mola almak istediğinizde sığınabileceğiniz bir gastronomi oteli!
OD Urla
Michelin yıldızlı restoranlarda şeflik yapmış Osman Sezener, OD Urla’yı açarken bulunduğu coğrafyaya olan bağlılığından güç almış. Zeytin ağaçlarının ortasındaki modern restoranında yerel üreticilerden temin ettiği ürünlerle farklı reçeteler denerken aslında sürekli kendine de meydan okuyor. Her ay değişen menüleri mevsiminde tarlada, denizde ne varsa ona göre şekilleniyor. Açık mutfağında hazırlanan yemekleri misafirleri ile paylaşmaktan büyük keyif alıyor. OD Urla’da yemek yedikten sonra bu atmosferi bırakmak istemiyorsanız OD Guesthouse’un ev sıcaklığındaki odaları sizi bekliyor.
Güllü Konakları, Şirince
İzmir’in küçük ve sevimli kasabalarından Şirince’de yeşillikler ile çevrili bir bahçeye ve konforlu odalara sahip olan Güllü Konakları, 100 yılı aşkın bir geçmişi olan tarihi konağında sizler için hayata güzel bir pencere açıyor. Mis kokulu güllerle donatılan konak, doğası ve mimarisi kadar dillere destan mutfağıyla da bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Şirince’nin tüm sükunetini, tadını ve zevkini yaşayabileceğiniz birbirinden zevkli ve konforlu 12 odası ile hizmet veren Güllü Konakları; doğal toprağında ekili sebze ve meyveleri, zeytin ağaçları, çiftliğinde yetişen keçi ve inekleri ile bir masal diyarı gibi…
Vinifera Vineyards Hotel, Selçuk
Toskana’yı aratmayan Selçuk’un Gökçealan Köyü’nde bir şaraphane ve bu şaraphaneye eşlik eden Vinifera Vineyards Hotel doktor bir çiftin şarap ve bağ tutkusunun bizlere bir hediyesi. Doğanın ortasında şarapla, güzel yemekle ve hoş sohbetle günlerini geçirmek isteyenlere bir cennet vaat ediyor. Bağların kalbinde yer alan taş evin odaları olabildiğince sade olup, rahatınızı ve mutluluğunuzu sağlayacak şekilde dekore edilmiş. Vinifera Vineyard Hotel’de kuş sesleri ve bağ manzaraları hep sizinle olacak.
Golden Key Bördübet, Hisarönü
Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’yle buluştuğu bir noktada yer alan Bördübet Koyu, “cenneti tasvir et” dediklerinde hayallerinizdeki yer! Eşi benzeri bulunmayan bir doğa ve kuş cennetinin içinde yer alan Golden Key Bördübet, her biri farklı özelliklere sahip 43 odası, huzur dolu ortamı, leziz ve sağlık dolu yemekleriyle konuklarını ağırlıyor. Kendi bahçelerinde yetişen doğanın lezzetleri, akşam yemeklerinde şeflerinin maharetli elleriyle buluşup bir şölene dönüşüyor. Tesis; deluxe orman ve nehir manzaralı otel odaları haricinde küçük evlerde konaklama imkanı da sunuyor. 35 m2’lik odalar, 50 m2’lik 1 veya 2 yatak odalı daireler, 85 m2’lik villalar ile çiftler, arkadaş grupları ve aileler için bir dinlenme ve yenilenme noktası.
Dionysos Village, Kumlubük
Bozburun Yarımadası’nın gözalıcı güzellikteki heybetli kanyonunun tam üstünde yer alan Dionysos, her açıdan benzersiz bir deniz ve doğa manzarasına sahip Kumlubük Koyu’nda karşılıyor konuklarını. Modern ve geleneksel Türk mutfağının en güzel örnekleriyle hazırlanan Dionysos menüsü, kendi çiftliğinde doğal olarak yetiştirilen ürünlerle, ödüllü şef Didem Şenol tarafından eğitilmiş şeflerin mutfağından masalarınıza sunuluyor. Dionysos her biri deniz manzaralı 43 üniteden oluşuyor. Doğal güzellikleriyle öne çıkan otel, şehir stresinden uzaklaşma arzusunda olan misafirlerin de tercihi. Tesis; muhteşem manzarası, açık havuzu ve çeşitli olanaklarıyla dikkat çekiyor.
Museum Hotel, Kapadokya
Türkiye’nin ilk ve tek Relais & Chateaux oteli Museum Hotel mimarisi, dekorasyonu, atmosferi ve servisiyle büyülüyor. 2017 “World Luxury Hotel Awards’da ‘‘Türkiye’nin En İyi Lüks Gurme Oteli’’ ödülüne layık görülen Museum Hotel masallardaki gibi bir deneyim yaşatıyor. Türkiye’de yeni nesil şefler arasında başarısını kanıtlayan Saygın Sesli’nin tasarladığı menüler sizi bir gurme yolculuğuna çıkarıyor. Türk mutfağına özgü tatlar, Anadolu’nun unutulmak üzere olan lezzetleri ve Kapadokya yöresi tarifleriyle Lil’a Restaurant bir sanat eseri gibi.
Argos In Cappadocia, Kapadokya
Saygın seyahat kurum ve kuruluşları tarafından romantik oteller listesinde yer alan Argos in Cappadocia bölgenin tarihi, kültürel ve coğrafik değerleriyle büyülü bir atmosfer yaratıyor. “Yamaçlardaki teraslar” anlamına gelen SEKİ Restaurant Condé Nast, Wine Spectator gibi global dergi ve kuruluşlar tarafından övgüyle söz ediliyor. Borsa Lokantaları’nın kurucusu Rasim Özkanca’nın mutfak kültürü danışmanlığı yaptığı restoran Anadolu tatlarına yöneliyor ve bu tatlara kendi üretimleri olan şaraplar eşlik ediyor.
Mardius Tarihi Konak, Mardin
Mardin’in eski isimlerinden biri olan Mardius, şehirdeki tarihi konağa yeni bir ruh vermiş. Mardius Hotel Konak, 700 yıllık şehrin en eski yapılarından birinde yer alıyor. Mardin’in büyüsü otelin zarif tasarımıyla birleştiğinde ortaya masal tadında bir hikâye çıkmış. Otelin restoranı Kam’or ise her kültürün izini taşıyan Mardin mutfağını doğal ve yöreye özgü malzemelerle yeniden yorumluyor, damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor.
HSVHN Hotel, Gaziantep
Gaziantep’e yeni bir soluk getiren Hshvn Hotel, Lala Mustafa Paşa Han olarak bilinen tarihi bir handan 10 odalı butik bir otele dönüştürülmüş. Tarihi yapısını koruyarak modern çizgilerle güzel bir denge yakalayan otelin dekoru ve ambiyansıyla bile etkileyici olan restoranı Develik elbette yöresel lezzetlere odaklanıyor.
Lezzet ve Stili Buluşturan Dünyanın En Keyifli Gastronomi Otelleri
Ülkelerin kültürlerini, alışkanlıklarını, hikayelerini ve güncel yaşamlarını öğrenebilmenin en güzel ve lezzetli yolu da mutfaklarından geçiyor. Yeni mutfak kültürleri ve yeni yerler keşfetmek isteyenler için Portekiz’den İtalya’ya, Fransa’dan ABD’ye, İngiltere’den İrlanda’ya, Güney Afrika’dan Sri Lanka’ya, Yeni Zelanda’dan Meksika, Tayland ve İspanya’ya yurt dışında yıldızı parlayan başlıca gurme otelleri hazırladık. Dünyanın en keyifli gastronomi otellerine buradan ulaşabilirsiniz.
Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr