2024 Mart Ayının En Keyifli Destinasyonları

01 Mart 2024

Bir yarım kürede kış rehavetini geride bıraktığımız, bir yarım kürede ise yüksek sezonun kalabalığından sıyrıldığımız en güzel aylardan biri Mart… Kuzey yarımkürede kayak günlerinin son güzel günleriyle birlikte çiçek açmaya başlayan bahçeler; güney yarımkürede ise sonbaharın güzel esintileri, sakinleşen keşif rotaları…

Güneydoğu Asya’nın popüler tatil destinasyonlarından Vietnam; Afrika’nın ilk kültür başkenti Fas; güney İtalya’nın en sakin ve etkileyici bölgelerinden Amalfi kıyıları; Meksika’da antik Maya kalıntılarını bulabileceğiniz Yucatan Yarımadası; Portekiz’in en popüler şehirleri arasında yer alan Lizbon; Arjantin’in ünlü şarap bölgesi olarak bilinen Mendoza; tapınakların, çay tarlalarının, baharatların ve fillerin diyarı olan Sri Lanka; Hint Okyanusu’nun turkuaz sularıyla çevrili geniş adalar ülkesi Maldivler; pembe taştan inşa edilen görkemli binaları, saray binalarından dönüştürülen ışıltılı otelleriyle Rajasthan’ın başkenti Jaipur ve bozulmamış plajların, berrak suların ve canlı kültürün karışımını sunan Karayipler’e kadar uzanan Mart ayının en keyifli seyahat rotaları…

Vietnam

Güneydoğu Asya’nın popüler tatil destinasyonlarından biri olan Vietnam, Mart ayında sıcak ve egzotik yerlere gitmek isteyen gezginler için mükemmel bir seçenek! Farklı kültürleri, damak tatları ve gezi noktalarının yanı sıra yaşadığı tarihi olaylardan dolayı Anka Kuşu’na benzetilen Vietnam; turkuaz mavisi plajları ile ziyaretçilerine muhteşem bir dinginlik veriyor. Pitoresk çekiciliğiyle göz kamaştıran Hanoi ve Sapa puslu manzaraların tadını çıkarma şansı sunarken, Ho Chi Minh ve Mekong Deltası’nın bulunduğu güney bölgeleri de bol güneş ışığının keyfini çıkarmak için seyahatseverlere rüya gibi bir tatilin kapısını açıyor. İster Hoi An’ın fenerlerle aydınlatılmış sokaklarındaki antik tapınakları keşfediyor, isterseniz de nefes kesen Ha Long Körfezi’nde geziniyor olun Vietnam’da her zevke uygun bir şeyler bulmanız mümkün. Mart ayında düzenlenen Vietnam’ın tarihi ve kültürel mirasını onurlandıran Hung King Tapınağı Festivali de kesinlikle görülmesi gereken etkinliklerden.

Vietnam’da Mart ayında ortalama sıcaklık: 24°C

Fas

Afrika’nın ilk kültür başkenti seçilen Fas’ın ikonik şehirlerinden biri olan Marakeş’te tüm duyularınızı harekete geçirecek bir seyahate hazır mısınız? Yılın üçüncü ayı, Fas’ın çeşitli doğal güzelliklerini deneyimlemek için harika zamanlardan biri. Doğu ritimleri ve mistisizmiyle ziyaretçilerini etkisi altına alan Marakeş, Atlas Dağları ile gezginlere muhteşem doğa yürüyüşü fırsatları sunarken, Sahara Çölü’nün altın kumulları ile de keşif dolu bir manzara sunuyor. Ülke, Mart ayında Kelaat Gouna Kasabası’nda düzenlenen ünlü Gül Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Eski bir imparatorluk başkenti olan Marakeş’te İslam mimarisinin en güzel örneklerini görebilir, Yahudi Mahallesi’nde Yahudi kültürünün zenginliğini keşfedebilir, Souq Semmarine ve Souq El Kebir ile geleneksel alışverişin keyfini yaşayabilirsiniz.

Fas’da Mart ayında ortalama sıcaklık: 16°C

  • Marrakech Medina’sını keşfedebilir,
  • Fas’ın Kazablanka şehrinde bulunan dünyanın en büyük camilerinden Hassan II Camii’ni ziyaret edebilir,
  • Sahra Çölü’nde deve üzerinde trekking yapabilir,
  • Chefchaouen’in Mavi Şehri’ni keşfedebilir,
  • Eski Fes’in dar sokaklarında dolaşabilir,
  • Atlas Dağları’nda trekking yapabilir,
  • Volubilis’in Roma kalıntılarını ziyaret edebilir,
  • Marrakech’in çarşılarında alışveriş yapabilir,
  • Essaouira plajlarında yüzebilirsiniz.

Amalfi Kıyıları, İtalya

Falez kayalıkları üzerine kurulu ve limon çiçeği kokusuyla ziyaretçilerini büyüleyici bir yolculuğa çıkaran Amalfi, Güney İtalya’nın en sakin ve etkileyici bölgelerinden biri. Hava koşullarından dolayı Amalfi kıyılarında Mart ayında yüzmek biraz zor olsa da, nefes kesici Sentiero degli Dei parkurunda yürüyüş yapmak için mükemmel bir zamanlama. Amalfi’de Mart ayında yerel halkın dini törenlere ve kutlamalara katıldığı Sant’Andrea Festivali düzenleniyor. Burada taze deniz ürünleri, limoncello ve lezzetli makarnalar gibi yöresel lezzetlerle kendinizi şımartarak, an’ın keşfini çıkarabilirsiniz.

Amalfi Kıyıları’nda Mart ayında ortalama sıcaklık: 12°C

  • Amalfi Sahili’ndeki en ünlü ve doğal parkurlardan biri olan “Tanrıların Yolu” olarak da bilinen Sentiero degli Dei’de yürüyüş yapabilir,
  • Ravello’daki Villa Cimbrone’den Amalfi sahilinin manzarasını seyredebilir,
  • Yüzyıldan kalma bir Roma Katolik Katedrali olan Amalfi Katedrali’ni keşfedebilir,
  • Kıyı boyunca keyifli bir tekne turu yapabilir,
  • Grotta dello Smeraldo’yu ziyaret edebilir,
  • Positano sokaklarında dolaşabilir,
  • Ravello’daki villa Rufolo kalıntılarını keşfedebilir,
  • Sorrento’nun tarihi merkezini keşfedebilirsiniz.

Yucatan Yarımadası, Meksika

Meksika’da antik Maya kalıntılarını, masmavi sularıyla cazip plajları, kendine has yaşam kültürleri olan kasabaları, sömürge tarihinin çarpıcı izlerini aynı sınırlar içinde bulabileceğiniz tek yer Yucatan Yarımadası. Tarih, kültür, doğa, eğlence… Okudukça seveceğiniz, sayfaları çevirdikçe daha da meraklanacağınız bir kitap gibi düşünün bu yarımadayı! Sıcaktan hoşlanan gezginler, Meksika’nın Mart ayında 33°C’ye ulaşan sıcaklığına sevinebilirler. Cancun’dan Valladolid’e, Merida’dan Tulum’a, Chichén Itzá’dan Playa del Carmen’e kadar uzanan çok keyifli bir deneyim sizi bekliyor.

Yucatan Yarımadası’nda Mart ayında ortalama sıcaklık: 33°C

Lizbon, Portekiz

Portekiz’in en popüler şehirleri arasında yer alan Lizbon biraz zaman geçirdikten sonra “Neden burada yaşamıyorum” dedirtecek kadar sıcakkanlı şehirlerden biri. Kendine özgü kodlarını koruyan semtleri, bir sembol haline gelen tramvayları, yenilikçi ve yaratıcı yeme içme mekanları ile Lizbon, yılın her dönemi gezmek için oldukça ideal. Kentin tarihi sokaklarında kaybolmak, eski yapıları görmek ve geleneksel Fado müziğini dinlemek, hakiki bir Lizbon atmosferi solumak için yapmanız gerekenlerden.

Lizbon’da Mart ayında ortalama sıcaklık: 15°C

Mendoza, Arjantin

Arjantin’in ünlü şarap bölgesi olarak bilinen Mendoza, And Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Özellikle Mart ayında bölgede Vendimia adı verilen büyük bir hasat festivali düzenleniyor. Bu festival sadece bir hasat kutlaması değil, aynı zamanda şehrin sokaklarını renkli bir karnavala dönüştüren büyüleyici etkinliklerden biri. Mendoza’nın çevresindeki şarap rotası, Finca Adalgisa gibi tarihi aile şarap arazilerine de ev sahipliği yapıyor. Mendoza’nın sunduğu bu eşsiz şarap kültürü ve festival atmosferi, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunarken, Arjantin’in lezzetli dünyasını keşfetmek için mükemmel bir fırsat da sunuyor.

Mendoza’da Mart ayında ortalama sıcaklık: 25°C

Sri Lanka

Hindistan’ın güneyinde yer alan; tapınakların, çay tarlalarının, baharatların ve fillerin diyarı olan Sri Lanka, ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını açıyor. İsmi Sinhala dilinde “Görkemli Ada” anlamına gelen Sri Lanka; köklü geçmişi, pek çok dini ve etnik kültürü barındıran yapısı ve benzersiz doğasıyla unutulmaz seyahat duraklarından bir tanesi. Ülke, Budist ve Hindu tapınaklarının büyüsüne dalıp, antik kentlerini keşfedebileceğiniz dünyanın en etkileyici destinasyonlarından. Binlerce bitki ve hayvan türü arasında harika zaman geçirebileceğiniz ülkede bölgenin köklü tarihi ve kültürel dokusunu keşfedebileceğiniz çok sayıda tarihi mekan ve yerleşim yeri bulunuyor. Sri Lanka’da mart ayı ayrıca “Renklerin Holi Festivali” ve büyük Budist alayı Esala Perahera gibi kültürel etkinliklerle coşkuyla karşılanıyor. Holi Festivali canlı renklerle dolu bir atmosfer sunarken; Esala Perahera, Kandy şehrine kutsal bir ayin getiriyor. Mart ayı, Sri Lanka’nın çeşitli harikalarını keşfetmek, kültürünü kutlamak ve doğanın cömert güzelliklerinden tam anlamıyla yararlanmak için mükemmel bir zaman sunuyor.

Sri Lanka’da Mart ayında ortalama sıcaklık: 29°C

  • Antik tapınakları ve harabeleri ziyaret edebilir,
  • Çay tarlalarını keşfedebilir,
  • Vahşi yaşam safarilerinin tadını çıkarabilir,
  • Güzel plajlarda rahatlayabilir,
  • Adam’s Peak’e yürüyebilir,
  • Kültürel mirası keşfedebilir,
  • Balina gözlemciliği yapabilir,
  • Sigiriya kaya kalesine tırmanabilir,
  • Ella’ya bir tren yolculuğu yapabilirsiniz.

Maldivler

Hint Okyanusu’nun turkuaz sularıyla çevrili geniş adalar ülkesi Maldivler irili ufaklı 1200 adası ve 30 mercan adası ile cenneti yeryüzüne getiren eşsiz yerlerden biri. Su üstü villaları, dünya standartlarındaki dalış noktaları, lüks otelleri, eşsiz gün batımları, 300’den fazla tropikal balık türünün yaşadığı sığ lagünleriyle Maldivler; hem aileler, hem arkadaş grupları hem de çiftler için harika bir destinasyon! Berrak denizi, bembeyaz kumsalları, dekorasyon dergilerinden fırlayan otelleri ile romantik kaçamakların ve balayı tatillerinin en gözde destinasyonu olan bu büyüleyici “Sular Ülkesi”, hayatta bir kez yaşanması gereken deneyimler listemizde hep var.

Maldivler’de Mart ayında ortalama sıcaklık: 29°C

  • Tüplü dalış ve yunus gözlemciliği yapabilir,
  • Su Sporları ile ilgilenebilir,
  • Gün batımı gezisi yapabilir,
  • Yerel pazarları ziyaret edebilir,
  • Beyaz kumlu plajların keyfini çıkarabilir,
  • Mercan resiflerini keşfedebilir,
  • Spa ve sağlıklı yaşam inzivalarına katılabilirsiniz.

Jaipur, Hindistan

Tüm duyularınızı harekete geçirecek bir seyahat arzuluyorsanız pembe taştan inşa edilen görkemli binaları, saray binalarından dönüştürülen ışıltılı otelleriyle Rajasthan’ın başkenti Jaipur size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak.⁠ “Zafer Şehri” veya “Pembe Şehir” olarak da bilinen Jaipur’un mimarisi, sonbaharda günbatımını andıran renklerle inşa edilmiş. Eski şehrin içindeki bütün binalar pembe renkli. Burada Hint – Moğol mimarisinin tipik kubbeli yapılarını da görmeniz mümkün. Jaipur’daki ilk durağınız muhteşem mimarisiyle Amber Kalesi olmalı; kaleyi çevreleyen Charbagh Bahçesi, bal peteğine benzeyen Hawa Mahal Sarayı, astronomik gözlemevi olan Jantar Mantar, Man Sagar Gölü ortasında konumlanan Jal Mahal Sarayı, 17. Yüzyılda inşa edilen City Palace Hindistan yolculuğunuzun en değerli anları olacak!

Jaipur’da Mart ayında ortalama sıcaklık: 19°C

  • Amer Fort’ta fil gezintisine çıkabilir,
  • Yerel çarşıları keşfedebilir,
  • Jal Mahal‘i ziyaret edip, manzaranın tadını çıkarabilir,
  • Sıcak hava balonuyla gezintiye çıkabilir,
  • Amer Fort’ta ışık ve ses gösterisine tanık olabilir,
  • Thar Çölü‘nde deve safarisine çıkabilir,
  • Jaipur’un kraliyet mutfağını keşfedebilir,
  • Anokhi El Baskısı Müzesi‘ni ziyaret edebilirsiniz.

Karayipler

Mart ayı Karayipler için bozulmamış plajların, berrak suların ve canlı kültürün karışımını sunan bir cennet vadediyor. Bölgenin ideal iklimi de burayı özellikle bu dönemde aranan bir destinasyon haline getiriyor. Mercan resiflerinde şnorkelli yüzme ve dalış gibi deniz yaşamıyla dolu aktivitelerin yanı sıra doğal yürüyüşlerle tropik yağmur ormanlarını keşfedebilirsiniz. Ziyaret edilebilecek popüler yerler arasında Reggae müziği ve çarpıcı sahil şeridiyle Jamaika, tozlu beyaz kumlu plajları ve canlı deniz yaşamıyla Bahamalar ve zengin tarihi ve sıcak misafirperverliğiyle Barbados‘u sayabiliriz. Doğal güzelliklerin, kültürel ortamın ve çeşitli aktivitelerin tadını çıkararak rahatlatıcı ve gençleştirici bir deneyim yaşayacağınız garanti…

Karayip’lerde Mart ayında ortalama sıcaklık: 28°C

  • Mercan resiflerinde şnorkel ile dalış yapabilir,
  • Birbirinden güzel plajlarının keyfini çıkarabilir,
  • Jet Ski ve Parasailing gibi su sporları ile ilgilenebilir,
  • Maya harabelerini keşfedebilir,
  • Ulusal Parklarda yürüyüş yapabilir,
  • Yerel Karayip mutfağını keşfedebilir,
  • Yunuslarla yüzebilir,
  • Botanik bahçeleri ziyaret edebilirsiniz.

Size özel seyahat planlaması ve sorularınız için:
Travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.