2023’te Keşfedilmesi Gereken Avrupa’nın En Keyifli Tren Rotaları

31 Mayıs 2023

Hem nostaljik hem de konforlu yönleriyle seyahat etmeyi keyifli hale getiren tren yolculukları Avrupa’nın dört bir yanına yayılan genişletilmiş seferleri ile yepyeni maceraları beraberinde getiriyor. Alpler’in zirvelerinden Belçika’nın geleneksel köylerine kadar her yeri yakından görme fırsatı sunan Avrupa’daki birbirinden keyifli tren rotalarını sizler için derledik.

Glacier Ekspresi ile Zermatt’tan St. Moritz’e Gidin!

Rüya gibi bir yolculuğa hazır olun! İsviçre’nin en büyüleyici iki dağ merkezi Zermatt ve St. Moritz’i birbirine bağlayan Glacier Express, “Dünyanın en yavaş ekspresi” unvanına sahip. İsviçre Alpleri’nin çarpıcı manzarasının tadını çıkarmanın en rahatlatıcı yolu olan bu keyifli tren yolculuğu, Zermatt’tan başlayarak Brig, Andermatt, Oberalprass, Chur ve Albula üzerinden St. Moritz’e ulaşıyor. 2045 metre yükseklikteki Oberalp geçişi dahil olmak üzere panoramik vagonunuzda İsviçre’nin nefes kesici buzul, dağ ve nehir manzaralarını seyredebilirsiniz.

Viyana’dan La Spezia, İtalya’ya Gitmek İçin Yataklı Trene Binin!

ÖBB tarafından işletilen ve sürekli genişleyen NightJet ağının merkezinde yer alan Viyana – Milano rotası sadece Cenova’ya değil, kıyıdan aşağı Ligurya liman kenti Spezia’ya kadar uzanıyor. Cinque Terre’nin muhteşem yürüyüş parkurlarından ve renkli köylerinden trenle sadece birkaç dakika uzaklıkta bulunan nokta; Monterosso ve Vernazza’ya oranla çok daha uygun bir fiyata sahip. İster pistlerde geçen bir geceden sonra Ligurya Denizi kıyısında espresso keyfi yapıyor olun, isterseniz şehrin labirenti andıran sokaklarında birkaç saat dolaşıyor olun, bu rota kesinlikle listenizde olması gereken yerlerden.

Venedik Simplon Orient ile Venedik’ten Londra’ya Gidin!

Dünyanın en ünlü ve efsaneye dönüşen tren yolculuğu Orient Express, Belmond tarafından işletilmeye başlandığından beri eski Altın Çağı’na geri dönüş yaşıyor. Zarif bir stille dekore edilen vagonlar ve özel kompartımanlar size eski zamanın romantizmini anımsatıyor. İtalyan Dolomit Dağları’ndan, İsviçre Alpleri’nden geçip Londra’ya ulaşan trende sizi büyüleyecek olan tek şey elbette manzaralar değil! Adeta 5 yıldızlı bir otel kadar lüks olan bu tren yolculuğu boyunca en rahat kompartımanlarda kalabilir, Avrupa mutfağının en önemli lezzetlerini tadabilirsiniz.

GoldenPass Express ile İsviçre’deki Montrö Şehrinden Interlaken’e Tren Değiştirmeden Seyahat Edin!

Dünyanın en güzel dağ manzaralarını panoramik açıdan ziyaretçilerinin beğenisine sunan İsviçre’nin manzaralı trenleri, çoğu zaman buraya yapacağınız ziyaretin en önemli parçalarından birini oluşturur. Bu teknolojik harika, macera başkenti Interlaken’i Cenevre’ye kolay bir bağlantıyla birbirine bağlayarak bu rotaların genişletilmesini sağlar. İsviçre’nin en göz alıcı hizmetlerinden biri olan GoldenPass Express, Zweisimmen’e varmadan önce Gstaad gibi Chi Chi tatil yerlerinden geçerek, muhteşem dağ manzaralarını gözler önüne seriyor.

prag anneler günü

Canopus Express ile Prag’dan Zürih’e Basel, Leipzig ve Dresden Üzerinden Seyahat Edin!

Çek başkenti Prag’ı İsviçre finans merkezi Zürih’e bağlayan bu rota, beş yıllık bir aradan sonra Çek Demiryolları tarafından işletilen Canopus ile İsviçre’yi Dresden ve Leipzig üzerinden Prag’a bağlıyor. Canopus olarak adlandırılan ve 2017’de kapatılan bu tren, 2022’nin sonunda yeniden çalışmaya başladı.

West Highland Hattı’nda Büyüleyici Bir Yolculuğa Çıkın!

İsmi sizi yanıltmasın, çünkü kendisi Harry Potter’daki Hogwarts treninin ta kendisi! Tren yolculuğu seven birçok gezgin için dünyanın en güzel manzaralarından geçen West Highland Hattı vazgeçilmez deneyimlerden biri. Tren yolculuğu Glasgow’dan başlayarak İskoçya’nın muhteşem doğasını keşfe çıkıyor. Her ne kadar bu tren sizi Hogwart’a ulaştıramayacak olsa da, bu yolculuğun da en az onun kadar büyüleyici olduğu bir gerçek.

Rhine Vadisi Hattı’nda Köln’den Mainz’e Gidin!

Köln’den başlayan hat Bonn ve Koblenz üzerinden geçerek Mainz’a ulaşıyor. En akılda kalıcı bölüm ise Koblenz ile Bingen arasında bulunan ve demiryolunun Rhine Nehri’nin sayısız kıvrımları boyunca devam ettiği alan. Bu rotada yapacağınız yolculuk ile büyüleyici Koblenz ve Mainz kasabalarını ziyaret ederek, nehir kenarındaki üzüm bağlarının dinlendirici manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Trenino Verde ile Sardunya’dan İtalya’ya Seyahat Edin!

Trenino Verde başka bir deyişle yeşil tren, Sardunya’yı sadece birkaç saat içinde keşfetmek için unutulmaz deneyimlerden. Anakronistik küçük tren, vahşi ve değiştirilmemiş manzaraları aşarak yolcuları zamandan uzakta kendi dünyasına taşırken, Sardunya’nın en özgün yerlerine de ulaşma imkanı veriyor. Bu nedenle yeşil tren, adanın manzarasının farklı yönlerini tanımanın en iyi yollarından da biri.

Bernina Express ile İsviçre’den İtalya’ya Seyahat Edin!

Bernina Ekspresi, UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş bir bölgede, Alpler’in arasından kıvrılarak İsviçre’nin muhteşem doğasını ve şehirlerini keşfedebileceğiniz için büyüleyici bir rota. İsviçre’nin küçük bir kasabası olan Chur’dan başlayıp Alp Dağları’nın arasından süzülerek, İtalya’nın Torino şehrine kadar muhteşem bir güzergahta ve doğayla iç içe bir yolculuk imkanı sunan Bernina Ekspresi ile büyüleyici bir yolculuğa çıkmaya şimdiden hazır olun.

Holyhead ve Londra Arasında Daha Sık Hareket Edin!

Kuzey kıyısı boyunca uzanan bu manzaralı yol, 1844 ile 1850 yılları arasında Dublin’den Londra’ya giden İrlanda posta trenleri ile feribot hizmetlerini bağlamak için inşa edilmiş dünyanın en eski demiryollarından biri. Hattın öne çıkan özellikleri arasında ise Conwy Kalesi, Anglesey’e giden Menai Boğazı geçişi ve Llanfairpwll’deki durak yer alıyor.

Mariazell Demiryolu ile St. Pölten’den Mariazell’e Gidin!

Hazır bu coğrafyaya kadar gelmişken yolculuğumuza en az İsviçre kadar güzel Avusturya ile devam edelim. Mariazell Demiryolu, Avusturya’nın en uzun dar hatlı demiryolunu görmeniz açısından bulunmaz bir nimet. Mariazell Rotası; St. Pölten ve Mariazell kasabaları arasında gerçekleşiyor. Tren, Mariazell’e giderken toplam 19 etkileyici viyadük ve 21 tünelden geçiyor.

Inlandsbanan Tren Rotasında Büyüleyici Bir Yolculuğa Çıkın!

Inlandsbanan, İsviçre’den sonra belki de Avrupa’nın en güzel coğrafyasına sahip İsveç’deki enfes tren rotalarından biri. Kristinehamn’dan başlayan rota sırasıyla Mora, Östersund ve Gallivare’ye kadar ulaşıyor. Yolculuk toplamda 1300 km uzunluğunda ve yolculuk boyunca doğanın en cömert haliyle karşı karşıya kalacaksınız.

La Ligne des Cevennes ile Clermont Ferrand’dan Nimes’e Gidin!

106 tünel ve binden fazla köprüsü ile adeta bir mühendislik harikası olan La Ligne des Cévennes, yolcularını muhteşem bir coğrafyaya çekiyor. Hat, toplam 204 km’lik raylarının yanı sıra 409 metre uzunluğundaki Chamborigaud ve 433 metre uzunluğundaki Chapeauroux viyadükleri ile nefes kesici bir altyapıya sahip. 6 buçuk saat süren bu yolculuk boyunca başta Auvergne’nin engebeli üzüm bağlarının sunduğu enfes manzaralara, ormanlarla kaplı sayısız vadiye ve şirin Fransız kasabalarına tanık olacaksınız.

Derry/Londonderry’den Coleraine Rotasına Uzanan Büyüleyici Bir Yolculuğa Çıkın!

Eğer Kuzey İrlanda’da tren yolculuğu yapmak isterseniz size reddedemeyeceğiniz bir önerimiz olacak;  Derry/Londonderry‘den Coleraine rotasına doğru uzanan büyüleyici bir tren yolculuğu! Güne ister Derry – Londonderry’de ister Coleraine’de başlıyor olun, her destinasyonda yapılacak pek çok şey var. Avrupa’nın en iyi tren rotalarından birisi olan Derry-Londonderry’de trene binmeden önce İrlanda’da tamamen duvarlarla çevrili son şehrin hareketli, küçük sokaklarında dolaşabilir ve neredeyse on beş asırlık tarihin yankılarını dinleyebilirsiniz.

Linha do Douro Rotası ile Portekiz’i Keşfedin!

Biraz da Batı Avrupa! En sevdiğimiz ülkelerden birisi olan Portekiz’in de muhteşem bir tren rotası var! Porto’dan Pocinho’ya giden Linha do Douro rotası Avrupa’nın en fotoğrafik tren rotalarından birisi olarak geçiyor ve minik minik kasabaları sırayla geçtiğiniz bir doğa yolculuğu yapıyorsunuz. Avrupa’nın en güzel terminallerinden biri olan Pinhão İstasyonu azulejo çinileriyle süslenmiş.

El Transcantábrico Treni ile Leon’dan Santiago de Compostela’ya Seyahat Edin!

Kuzey İspanya’yı maksimum konforla donatılmış, ihtişamla çevrili raylar üzerinde lüks otelleri aratmayacak bir tren yolculuğu ile keşfetmeye ne dersiniz? El Transcantábrico Treni ile 8 gün sürecek olan bu yolculukta, San Sebastián ve Santiago de Compostela arasındaki Santander, Oviedo, Gijón ve Bilbao gibi harika yerleri ziyaret edebilirsiniz.

İspanya Çevresini Yeni Yüksek Hızlı Tren Iryo ile Keşfedin!

Iryo, İspanya kırsalının güzelliği hızla geçip giderken baştan çıkarıcı yemek seçenekleriyle birlikte Avrupa’nın tartışmasız en konforlu yüksek hızlı hizmetlerini sunuyor. Iryo, İspanyol demiryolu sahnesini sarsacak gibi görünün yeni bir yüksek hızlı operatör. Halihazırda Madrid-Barselona ve Madrid- Valensiya arasında faaliyet gösteren Iryo trenleri, Haziran 2023’e kadar Seville, Malaga, Cordoba ve Alicante de hizmet verecek.

Odontotos Rack Rail ile Diakopto’dan Kalavrya’ya Seyahat Edin!

Yunanistan’ın güneyindeki Mora’nın kuzeyinde bulunan Diakopto köylerinden Kalavryta’ya kadar uzanan Odontotos Rack Demiryolu, 22 km’lik rotası boyunca ülkenin muhteşem manzaralarına tanık olmanızı sağlıyor. Dünyanın en dar hattında çalışan bu demiryolu, sahil kasabası Diakopto’dan başlayıp, el oyması tüneller ve çınar ağacı ormanlarının arasından geçerek, dağ kasabası Kalavrita’ya doğru seyahatseverleri nefes kesici bir yolculuğa çıkarıyor. Hazır buraya kadar gelmişken Vouraikos Nehri’nin kıyısındaki sevimli dağ köyü Zaklorou’ya da uğrayıp, buradaki yerel Yunan spesiyalitelerinden satın alabilir ve Kutsal Mega Spileo Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Septemvri’den Dobrinishte’ye Seyahat Edin!

Bulgaristan’ın en muhteşem üç dağını aynı anda keşfetmenin en kolay ve belki de en rahat yolu sizce hangisidir? Cevap son derece basit: Septemvri – Dobrinishte dar hatlı demiryolu. Bulgaristan’dan geçen bu tren hattı, Dobrinishte ile Septemvri şehirleri arasında çalışıyor. Toplam uzunluğu 124.7 km olan rota yaklaşık 5 buçuk saat  sürüyor. Gornotrakiyska Vadisi’ni Rodop, Rila ve Pirin Dağları ile birleştiren bu büyüleyici rotanın yol boyunca sunacağı sayısız güzel manzaraya şimdiden hazır olun.

Hamburg’dan Stockholm’e Bir Gece Treni ile Seyahat Edin!

Bu rahat ve verimli gece bağlantısı ile Almanya’nın ikinci büyük şehri Hamburg, İsveç’in zarif başkenti Stockholm ve İskandinavya’nın muhteşem tren yollarına açılan bir kapı sunuyor. Hamburg’dan Stokholm’e Eylül ayından itibaren doğrudan gece trenleri ile gidilebiliyor.

İstanbul’un Uzun Süredir Kullanılmayan Sirkeci İstasyonu’na Seyahat Edin!

Dünyanın en ikonik istasyonlarından biri haline dönüşen İstanbul’un Sirkeci İstasyonu’ndaki atıl raylar, 2023’deki geliş ve gidişlerle bir kez daha hareketlenmeye başlayacak. Antik Theodosius surlarını kucaklayan İstanbul’un kıyı şeridi boyunca uzanan yolcu trenlerini eski haline getirme planları, Sirkeci’yi Kazlıçeşme’ye bağlayan sekiz istasyonlu bir servis haline getirecek.

Belgrad’dan Bar, Sırbistan, Bosna ve Karadağ’a

Bar (Karadağ) ile Belgrad (Sırbistan) arasındaki bu tren yolculuğu, Avrupa’nın harika tren rotalarından da biri. 476 km uzunluğundaki 11 saatlik yolculuğun çoğu Balkan yarımadasının içini Karadağ’ın kıyıda uzanan ince diliminden ayıran devasa sıradağlarını geçerek geçiyor. 254 tünel ve 435 köprü içerek bu rota, inanılmaz bir mühendislik harikası..

Chişinau’dan Kiev’e Tren Yolculuğu ile Seyahat Edin!

Ukrayna dışından gelen yolcuların trene binmesi her ne kadar biraz zaman alacak olsa da, bu hizmetin 24 yıl sonra Kasım ayında yeniden başlaması ülkede kesinlikle memnuniyetle karşılanacak. Zafer Treni olarak adlandırılan bu rota ile Moldova’nın batısındaki Ungheny İstasyonu’ndaki duraktan, Ukraynalılar için önemli bir kalkış noktası olan Romanya’nın en büyük ikinci şehri Yaş’a bağlantı yapılabiliyor.

 

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.