2023 Şubat Ayının En Keyifli Destinasyonları

02 Şubat 2023

Kış mevsiminin en güzel ve en romantik ayı olan Şubat aynı zamanda her gezginin gönlünü fethedecek heyecan verici seyahat seçenekleriyle dolu! Festival havasından masalsı kasabalara, sıcak destinasyonlardan otantik ve egzotik yerlere uzanan Şubat ayının en keyifli rotalarını sizler için yazdık.

Budapeşte‘den Cotswolds‘a; Ibiza‘dan Umman‘a; Cartagena‘dan Myanmar‘a; Mauritius’dan Sedona’ya; Aruba‘dan Finnish Lapland’e; Bahia‘dan Kopenhag‘a kadar uzanan 2023 Şubat ayının en keyifli destinasyonları…

Budapeşte

Tuna Nehri’nin muhteşem görüntüsüyle kış aylarında bir başka güzel olan “Doğu’nun Paris’i” Budapeşte her mevsim keşfe değer. Sanatçıların ve düşünürlerin ilham aldığı Budapeşte sofistike karakteri ve dinamik yaşamıyla Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri. Tercihiniz termal banyolardan ya da şehirdeki birçok harabe bardan birinde gece boyunca dans etmekten yanaysa Budapeşte bu mevsimde kesinlikle harika bir seçim. Şehrin kalbi sayılan Kale Tepesi ilk durağınız olmalı. Muhteşem bir Tuna manzarasıyla buluşan Budapeşte görüntüsünü izlemek için Gellert Tepesi’ne çıktıktan sonra, Kahramanlar Meydanı’nda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Pest bölgesine geçtiğinizde ise St. Stephen Bazilikası ve ülke tarihini anlatan Tarihi Müze’yi ziyaret etmeyi unutmayın.

Cotswolds, Birleşik Krallık

Her biri tablo gibi görünen kasabaları ile büyük bir bölgeyi kapsayan Cotswolds Şubat’ta bir başka güzel! Londra’dan tren ve araba ile kolaylıkla ulaşılabilen bölge, kışın keyfini yaşamak isteyen gezginler için adeta bir cennet! İngiltere’nin ortasındaki bu doğal cennet, Anglosakson kültüründen hoşlanan gezginler için tam 2 bin metrekarelik bir alanda 5 ilçeden oluşuyor. Gloucestershire, Warwickshire, Wiltshire, Worcestershire, Oxfordshire ve Somerset ilçeleri boyunca uzanan Cotswolds bal rengindeki taş evleri, yemyeşil bahçeleri, antika dükkanları, tasarım butikleri, gurme restoranlarıyla hafızalarınıza kazınacak büyüleyici bir seyahat deneyimi vadediyor.

Umman

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Umman, on binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ile günümüzde hala ayakta kalmayı başaran eşsiz yerlerden bir tanesi. Bir yanda kanyonları ve epik çölleri diğer yanda kaleleri ve engin boşluğu, başka bir tarafta denizi ve lüks otelleriyle algıları zorlayan bir zenginliğe sahip. Topraklarının büyük bir kısmı volkanik patlamalar sonucunda meydana gelmesinden dolayı “Ateşin Anası” olarak da bilinen bu gizemli ülke; eşsiz kıyı güzellikleri ve tarihi yapıları ile adeta çölün ortasındaki bir cennet. Dünyanın en uzun zipline hattına sahip olmasına rağmen Umman daha çok Bedevi kültürünü koruyan kasabaları ile öne çıkıyor. Yükselen destinasyonlar arasında popülerliğini gün geçtikçe arttıran Umman’da geleneği, doğayı, sonsuzluğu ve lüksü bir arada bulacağınıza şüpheniz olmasın. Kışın son ayı olan Şubat ayında hava sıcaklıkları 22-26 derece arasında olan Umman’da Musandam Yarımadası açıklarındaki deniz açısından zengin sularda kum tepelerinin üzerinden araba sürmeye ve dalış yapmaya gidin; uzak Bedevi kamplarında veya çölden sahile kadar gösterişli lüks tatil yerlerinde kalın.

Cartagena, Kolombiya

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, rengarenk evleri, duvarları ve cıvıl cıvıl sokakları ile Kolombiya’nın en çok ziyaret edilen şehri Cartagena kesinlikle görülmeye değer! Tüm duyulara hitap eden karnaval havasındaki bu büyüleyici şehir; sarı renkli sömürge villalarından palmiye ağaçlarıyla dolu evlerine, leziz kokteyllerinden kafalarında meyve sepetleri taşıyan Las Palenqueras kadınlarına uzanan adeta bir lunapark gibi… Geçirdiği muhteşem renovasyon ile hem geçmişin romantizmini hem de günümüzün dinamizmini yakalayan şehir; cıvıl cıvıl sokaklarında, sömürge mimarisini koruyan tarihi yapılarında, hayat dolu müzisyenlerinde, Afro – Karayip ritimlerini buluşturan salsa kulüplerinde enerjisi bir an bile düşmeyen bir yaşam sunuyor. Yaz sıcağının nemini kesen deniz esintileriyle Şubat ayı kesinlikle Cartagena keşfi için ideal.

Myanmar

Çok uzun yıllar dünya için “gizemini koruyan” Myanmar bu sürede kapılarını dış dünyaya kapatırken, kendi içerisinde cunta yönetimi ile yönetilerek hayatın tüm renklerinden mahrum bırakılmış. Halkın büyük acılar yaşadığı Myanmar’da bazen umut ışığı turistler oluyor. Myanmar’ın oluşumuna kaynaklık eden Pagan Krallığı’nın başkenti UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Bagan özellikle, gün doğumunda göğe yükselen sıcak hava balonlarıyla fantastik manzaralar sunuyor. 13.-15. yüzyıl arasında inşa edilen binlerce pagoda, manastır ve tapınağa ev sahipliği yapan Bagan sadece güzel manzaraları, sanatsal ve kültürel mirasıyla değil, halkının asaleti, misafir severliği ve güler yüzlülüğüyle keşfedilmeyi bekliyor! Bu ülkede kolaylıkla başka bir dünyada olduğunuz hissine kapılabilirsiniz. Bagan’da tekneyle gün batımı turuna çıkmayı, balonla gün doğarken havalanmayı unutmayın. ⁠

Sedona, Arizona

Güzel kırmızı kaya dağları, butte ve kanyonların arasında yer alan Sedona, Arizona’nın en güzel yerlerinden biri. Sedona yıl boyunca güzeldir ve Şubat ayında kalabalık olmayan yürüyüş parkurlarının, restoranların ve tatil yerlerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle enerji vorteksleri için eşsiz bir havaya sahip olan şehir, kışın kendinizi şımartmak için oldukça keyifli destinasyonlardan. Arizona çölünün ortasında adeta bir vaha olan Sedona’da Oak Creek Kanyonu, Verde Valley Arkeoloji Merkezi, Tuzigoot Ulusal Anıtı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Lapland, Finlandiya

Lapland’de doğanın en güzel olaylarından biri olan Kuzey Işıkları seyrinden Ren geyiği safarisine, karlı yollarda kar motoru gezintisinden Ren geyikleri ile birlikte kamp ateşinin keyfini çıkarmaya, lokal köylerde yavaş hayatı deneyimleyip; buz heykelleri, atölyeler, peri ışıkları ve elf şovlarının büyülü görüntüleri ile dolu Santa Claus köyü ziyaretine kadar gerçek bir kış masalı yaşayabilirsiniz. Bir düşünün, hayatınızda kaç kere husky safarisine katılıp, cam bir igloo’da yatağınızda yatarken Kuzey Işıklarını seyredebilirsiniz? Doğal güzellikleriyle son yılların popüler seyahat rotaları arasında yer alan Finlandiya’da 39 milli park bulunduğunu da ayrıca hatırlatalım.

Kopenhag, Danimarka

Her gezginin hayalinde olan, yoksa da listesinde mutlaka olması gereken bir yolculuk hikayesi Kopenhag… İskandinav kavim Vikingler’in bir balıkçı kasabası olarak kurduğu Kopenhag; gizli noktaları, huzur dolu yerleri ve şehrin telaşından kaçabileceğiniz vahaları ile haklı bir üne sahip. Sanat ve mimarinin yanı sıra bisiklet yolları, kanal kıyısındaki yeşil alanları ve keyifli parklarıyla Avrupa Yeşil Başkenti ödülünün sahibi olan Kopenhag’ın Ortaçağ tarihine tanıklık eden merkezini yürüyerek keşfederken, şehrin sokaklarına gizlenmiş çağdaş tasarım mimarilerine şahit olabilirsiniz. Frederiksberg Sarayı, Tivoli Bahçeleri, Gefion Çeşmesi, Rosenborg Şatosu ve Yeni Liman bölgesi Kopenhag keşfinin ilk adımları diyebiliriz.

Ibiza, İspanya

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tatil mekanlarından biri olan Ibiza, deyim yerindeyse Akdeniz’in en çok turist ağırlayan adalarından bir tanesi. Her köşesinde farklı bir hikaye barındıran bu ışıltılı şehri yerel halkın bildiği şekliyle deneyimlemenin en iyi zamanı kesinlikle kış ayları!  UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girecek kadar kıymetli olan Ibiza’da kış alarında kalabalık olmadan plaj ve eğlence noktalarından çok daha fazlasını bulacaksınız.

Bahía, Brezilya

Soğuk havalara mola verelim diyorsanız, sert geçen Türkiye kışına karşı Brezilya’nın hindistan cevizi ağaçlarıyla çevrili sıcak sahillerini öneriyoruz. Kuzeydoğu eyaleti ve Afro-Brezilya kültürünün doğum yeri olan Bahía’nın başkenti Salvador, Şubat ayında bir çok şenliğe ev sahipliği yapıyor.  Bölgenin kalbinde nefes kesen doğa yürüyüşü ve tırmanma fırsatları sunan Chapada Diamantina Dağları yer alırken, kuzeyinde ise devasa Sao Francisco Gölleri yer alıyor. Aralarında Santo Amaro ve Cachoeira’nın da bulunduğu bir dizi kolonyal kasaba ayrıca Salvador’a çarpıcı bir mesafede yer alıyor. Bahía’nın 1.000 km uzunluğundaki sahili boyunca ormanlarla çevrili altın rengi kumlarından herhangi birinde dinlenerek iyileşebilir, hippi-glam karışımısahil kasabası Trancoso’da lokal deneyimler yaşayabilirsiniz.

Mauritius

Hint Okyanusu’nun büyüklüğünde inci gibi parlayan, palmiye ağaçlarının gölge olduğu yumuşacık kumlu sahillerin sahibi Mauritius, kış günlerine inat sıcak kumlarda, güneşle buluşmak isteyen gezginler için en güzel kaçamak adresi… Tarihi şehrinde Arap, Hint, Afrika ve Avrupa etkilerinin kültürel bir birleşimine tanık olurken, masmavi suların dibinde yükselen romantik lüks otellerinde kendinize zaman ayırabilir, adanın az keşfedilmiş yerlerini keşfedebilirsiniz.

Size özel seyahat tasarımı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.