2023 Avrupa Kültür Başkentleri

12 Ocak 2023

Avrupa Birliği tarafından her yıl üye devletler arasından seçilen Kültür Başkentleri programı hem yerel kültürü tanıtıyor hem de bir yıl süren etkinlikler çerçevesinde şehirlerin sanatsal ve tarihi varlıklarını öne çıkararak gezginler için cazibesini artırıyor.  2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul‘un ardından şimdilerde Avrupa’daki üç yeni şehir, 2023 Kültür Başkenti seçilerek bir yıl sürecek büyüleyici bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor.

Bu yılın başkentleri Veszprem, Timioşara ve Elefsina!

Macaristan, Romanya ve Yunanistan‘da şehir tatili denince akla ilk gelen yerler çoğu zaman Budapeşte, Bükreş ve Atina olsa da, 2023 Kültür Başkentleri seçilen Veszprem, Timioşara ve Elefsina bu yıl kesinlikle keşfe değer! Sanat, tarih, gastronomi ve daha pek çok özelliği ile gelecek vadeden 2023 Kültür Başkentleri Veszprem, Timioşara ve Elefsina‘yı keşfetmek için bu yılki seyahat planlarınızda yer açmanızı öneririz.

İşte 2023 Avrupa Kültür Başkentleri

Veszprém, Macaristan

Macaristan’ın en önemli kentlerinden birisi olan Veszprem, köklü geçmişiyle başkent Budapeşte’ye 120 km uzaklıkta bulunuyor. Yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı bu eski şehir; 2019’daki UNESCO Müzik Şehri unvanının ardından şimdilerde ise 2023 Kültür Başkenti olmanın heyecanını yaşıyor.

Kraliçeler Şehri lakabına sahip olan Veszprem’deki kültürel etkinlikler; 21 – 22 Ocak tarihlerinde Macaristan’ın milli marşı Himnusz’un 200. Yıldönümü ve Macar Kültür Günü’nü kutlayan büyük açılış töreni ile başlıyor. Açılış etkinliği sırasından kaçırılmaması gereken şey ise Shine Veszprem adlı bir saatlik müzik, dans, ışık gösterisi ve büyük ölçekli projeksiyonlar içeren yapım! Veszprem’de yıl boyunca sürdürülebilirlik kapsamında gerçekleştirilecek muhteşem konserler, seminerler ve birbirinden güzel tiyatro oyunları sizleri bekliyor.

Timişoara, Romanya

Avrupalıların mimari benzerliği yüzünden “Küçük Viyana” ismini verdiği, 350 bini aşan nüfusuyla Romanya’nın üçüncü büyük şehri olan Timişoara; opera, bale, tiyatro ve çeşitli konser etkinlikleri açısından oldukça zengin. 1889’daki elektrikli sokak lambalarının ilk tanıtıldığı yer olarak bilinen şehirdeki bir yıl sürecek sanat programının merkezinde ise “Işığınızı parlatsın, şehri aydınlatsın!” sloganı ile ışık teması yer alıyor.

Timişoara Avrupa Kültür Başkenti 2023’ün açılış töreni 17 – 19 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Şubat ayında gidemezseniz de eğer endişelenmeyin. Çünkü yıl boyunca konserlerden sanat sergilerine, söyleşilerden atölyelere kadar her hafta ortalama 30 etkinlik gerçekleştirilecek.

Elefsina, Yunanistan

Atina’ya sadece 18 km uzaklıkta bulunan Elefsina‘nın 2023 Avrupa Kültür Başkenti açılış töreni 4 Şubat’ta birçok mekanın bulunduğu şehrin sahil şeridinde yapılacak. Sabahtan akşama kadar devam edecek olan sergi, konser ve partiler ise sokakları canlandıracak. Bu açılış, Elefsina’nın büyüleyici tarihini kutlarken, tüm yıl sürecek programı da tanıtmasını sağlayacak. Toplamda 30 farklı mekanda 400’den fazla prodüksiyonun planlandığı şehir heyecan dolu bir kültürel yıl geçirmeye hazırlanıyor.

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.