2022 World Travel Awards’da Türkiye’ye Ödül Yağdı!

03 Kasım 2022

Seyahat, turizm ve konaklama endüstrilerinin tüm kilit sektörlerinde mükemmelliği takdir etmek, ödüllendirmek ve kutlamak için 1993 yılında kurulan World Travel Awards™  2022 kazananları açıklandı! Konaklama endüstrisinin en parlak yıldızları, aralarında kimin turizmde en büyük ödülleri kazandığını keşfetmek için 2022 Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa Gala Töreni‘nde bir araya geldi. Avrupa’nın önde gelen seyahat markaları, yeni Hilton Mallorca Galatzo’da gişe rekorları kıran bir gala töreninde açıklandı.

Kırmızı halı etkinliğinde galip gelen Portekiz, ‘Avrupa’nın Önde Gelen Plaj Destinasyonu’ ünvanını kazanırken, Porto ‘Avrupa’nın Önde Gelen Şehir Destinasyonu’ ödüllü onurunu kazandı. Gelişmekte olan Karadeniz şehri Batum, ‘Avrupa’nın Önde Gelen Gelişmekte Olan Turizm Destinasyonu’ seçildi. Madrid, arka arkaya 5 yıldır ‘Avrupa’nın Önde Gelen Toplantılar ve Konferans Destinasyonu’ ödülünü alırken, Dublin Kongre Merkezi de ‘Avrupa’nın Önde Gelen Toplantı ve Konferans Merkezi’ ödülünü aldı.

Havacılık sektöründe Türk Hava Yolları ‘Avrupa’nın Lider Havayolu’ unvanını alırken, British Airways ‘Avrupa’nın Lider Havayolu Markası’ seçildi.

Çırağan Palace Kempinski  ‘Avrupa’nın Önde Gelen Oteli’ için nihai konukseverlik ödülünü alırken, Mandarin Oriental Bosphorus ‘Avrupa’nın Önde Gelen Yeni Oteli’ ünvanını aldı. Four Seasons Hotels and Resorts, ‘Avrupa’nın Lider Lüks Otel Markası’ ödülünü alırken, Royal Monceau Suite @ Le Royal Monceau – Raffles Paris, ‘Avrupa’nın Önde Gelen Otel Süiti’ ödülünü aldı.

Avrupa’nın En İyileri

Conrad İstanbul Bosphorus (Şehir Oteli)

World Travel Awards ödüllerinin Avrupa kategorisinde Conrad İstanbul Bosphorus birinci seçilerek “Lider Şehir Oteli” ödülü aldı. İstanbul’un kalbinde kusursuz bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için doğru adres olan Conrad İstanbul Bosphorus; İstanbul Boğazı’nı gören eşsiz manzarası eşliğinde misafirlerine unutamayacakları bir konaklama imkanı sunuyor.

Cornelia Diamond Golf Resort & SPA (Tam Entegre & Her Şey Dahil Lüks Otel)

Antalya Belek’te konumlanan ve pencereleri masmavi Akdeniz’e açılan Cornelia Diamond Golf Resort & SPA, World Travel Awards ödüllerinin Avrupa kategorisinde “Lider Tam Entegre ve Her Şey Dahil Lüks Oteli “ olarak seçildi.

Çırağan Palace Kempinski İstanbul (Avrupa’nın Lider Oteli)

İstanbul Boğazı üzerindeki konumuyla Osmanlı İmparatorluğu’na ait tek saray ve otel olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, boğaz manzaralı terasa sahip restoranlarında Osmanlı ihtişamını modern dokunuşlarla buluşturuyor.

The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum (Residence Otel)

Turizm ve seyahat sektöründe dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri kabul edilen World Travel Awards’ün “Avrupa’nın Lider Rezidans Oteli” listesine seçilen The Residences at Mandarin Oriental Bodrum, Cennet Koyu’nun eşsiz manzarası eşliğinde misafirlerine rüya gibi bir konaklama imkanı sunuyor. Oda, daire, süit ve villa seçenekleriyle bir yaşam alanı kurgusuna sahip olan tesis, lüks tatil anlayışına yeni ve sınırsız bir soluk getiriyor.

Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul (Yeni Otel)

Avrupa kategorisinde “Lider Yeni Oteli” seçilen Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul misafirlerine binlerce yıllık geçmişin içerisinde kendini iyi hissettirerek, gurme lezzetler ve etkinliklerle dolu bir konaklama imkanı sunuyor.

The Land of Legends Kingdom Hotel (Tema Park Otel)

Rengarenk dekorasyonu, çocuklar için tasarlanmış masalsı 401 odası, özel tasarım süitleri ve şık lezzet durakları ile The Land of Legends Kingdom Hotel, World Travel Awards ödüllerinin Avrupa kategorisinde “Lider Tema Park Oteli” ödülüne layık görüldü. 145 adet bağlantılı olmak üzere 380 adet Deluxe odası, 20 adet süit ve 1 adet Kingdom süit seçeneği ile misafirlerinin ihtiyaçlarına göre tasarlanan Kingdom Hotel’in efsanevi atmosferinde hayallerinizin ötesini yaşayabileceğiniz rüya gibi bir tatil deneyimi sizi bekliyor.

Türkiye’nin En İyileri…

Dünyanın her bölgesinden farklı kategorilerde 1000’e yakın otelin yarıştığı organizasyonda bu yıl Concorde De Luxe Resort, D-Maris Bay, Museum Hotel, Argos in Cappadocia, Mandarin Oriental Bodrum, Conrad İstanbul Bosphorus, The Ritz-Carlton İstanbul, Rixos Hotels, InterContinental İstanbul, The Residences at Mandarin Oriental Bodrum, Sultan Suite @Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Sura Design Hotel, The Villa @D-Maris Bay ve Kempinski Hotel Barbaros Bay Türkiye’nin en iyileri seçildiler.

Bodrum, Antalya, Kapadokya, Marmaris ve İstanbul’dan World Travel Awards 2022 yılı Türkiye birincisi oteller…

BODRUM

Mandarin Oriental, Bodrum (Butik Resort & Rezidans ve Lüks Resort Otel)

Cennet Koyu’na eşsiz bir konumda yer alan Mandarin Oriental kesinlikle bir otelden daha fazlası. Oda, daire, süit ve villa seçenekleriyle bir yaşam alanı kurgusuna sahip olan Mandarin Oriental, Bodrum lüks tatil anlayışına yeni ve sınırsız bir soluk getiriyor. Bahçe ve deniz manzaralı odaları, süit odaları, 1+1 apartman daireleri, villa ve rezidans alternatifleri ile seyahatinizin süresine ve konseptine siz karar verin!

Kempinski Hotel Barbaros Bay (Lifestyle Lüks Otel)

Türkiye kategorisinde “Lider Lüks Lifestyle Oteli” ödülüne layık görülen Kempinski Barbaros Bay Bodrum, 700.000 metrekarelik bir alanda yer alan eşsiz konumu, odaları, restoran ve barları, SPA merkezi ile misafirlerine lüks bir tatil deneyimi vadediyor.

ANTALYA

Concorde De Luxe Resort (Her Şey Dahil Resort Otel)

Antalya’nın doğal güzellikleriyle ve mavi bayraklı kumdan plajlarıyla ünlü Lara bölgesinde, denize sıfır konumda bulunan Concorde De Luxe Resort, adını ve konseptini Concorde uçaklarından alan tematik otellerden biri. Farklı ve modern mimarisiyle konforlu bir tatil deneyimi sunan tesis, Antalya Havalimanı’na 10 km, şehir merkezine ise 15 km uzaklıkta olup; Kaleiçi, Perge ve Aspendos gibi tarihi ve turistik pek çok merkeze kolayca ulaşabileceğiniz bir konuma sahip.

Rixos Premium Belek (Eğlence &  Resort Otel)

Akdeniz’in kıyısında, çam ormanlarının arasında yer alan Rixos Premium Belek, misafirlerini yeşilin huzur veren dinginliği eşliğinde doğa ile buluşturuyor. Dinamik bir şehirlinin ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilen Rixos Premium Belek, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu yenilenmiş birçok restoranının yanı sıra ala carte restoranları, hareketi motivasyona dönüştüren spor kültürü ile büyükten küçüğe herkesin eğlence ve dinlenme zevkine hitap ediyor.

Rixos Premium Tekirova (Aile Oteli)

Tabiat ve doğa ile iç içe lüks hizmet anlayışıyla misafirlerine unutulmaz bir tatil sunan Rixos Premium Tekirova, Işık Ülkesi Likya’nın liman kenti Phaselis’in hemen yanı başında yer alıyor. Olimpos – Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili sakin bir koyda yer alan tesis misafirlerine rüya gibi bir tatil vadediyor.

Rixos Hotels (Otel Yatırım Şirketi)

Rixos Hotels, seyahat sektörünün prestijli ödüllerinden biri olan World Travel Awards’ün “Lider Otel Yatırım Şirketi” ödülüne layık görüldü.  Türkiye’nin en büyük yerli zinciri unvanını taşıyan Rixos Grubu’nun 15’i yurtdışında olmak üzere toplam 26 oteli bulunuyor.

KAPADOKYA

Argos in Cappadocia (Kültürel Miras Oteli)

Turizm ve seyahat sektöründe dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri kabul edilen World Travel Awards’ün “Türkiye’nin Lider Kültürel Miras Oteli” listesine seçilen Argos in Cappadocia, Kapadokya’nın en romantik köyü Uçhisar Köyü’nde yer alıyor. 6 konak ve 53 odadan oluşan otel; eşsiz peyzajı, otantik dekorasyonu ve geleneksel motiflerin hakim olduğu modern mimari yorumuyla sizi kendine hayran bırakıyor. Ünü sınırları aşan restoranı SEKI, havuzlu özel odaları, eşsiz Uçhisar manzaraları ile Argos in Cappadocia herkesin yaşaması gereken bir deneyim!

Museum Hotel

Museum Hotel (Butik Otel)

Ödüllere doymayan, Relais & Chateaux grubunun Türkiye’deki tek üyesi olan ve Türkiye’nin lider butik oteli seçilen bir otelde konaklamak kulağa nasıl geliyor? Uçhisar’da yer alan ve “müze” konseptini otel konsepti ile birleştiren benzersiz Museum Hotel ambiyansı, dekorasyonu, hizmet kalitesi, hissettirdiği özel duygularla eşsiz bir otel.

MARMARİS

D-Maris Bay (Plaj Oteli & Lüks Otel Villası)

Doğası, koyları, havası ile benzersiz olan Datça Yarımadası’nın Hisarönü Mevkii’nde yer alan D-Maris Bay, büyüleyici ve gözlerden uzak bir koyda konumlanarak lükse seyahat algısını doğayla iç içe olacak şekilde yeniden yorumluyor. Gökyüzü ve deniz arasında konumlanan D-Maris huzuru, eğlenceyi, izole tatili, inzivaya çekilebilme şansını sade lüks felsefesine bağlı kalarak aynı anda yaşatabiliyor. Manzaradan hiçbir koşulda mahrum kalmadığınız otel, 36 süit ve villası dahil olmak üzere 196 oda ile misafirlerini ağırlıyor.

İSTANBUL

Conrad İstanbul Bosphorus (İş ve Konferans Oteli) 

Conrad İstanbul Bosphorus, World Travel Awards ödüllerinin Türkiye kategorisinde “Lider İş ve Konferans Oteli” olarak seçildi. İstanbul’un kalbinde kusursuz bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için doğru adres olan Conrad İstanbul Bosphorus; İstanbul Boğazı’nı gören eşsiz manzarası eşliğinde misafirlerine unutamayacakları bir konaklama imkanı sunuyor.

The Ritz-Carlton İstanbul (Şehir Oteli)

Türkiye kategorisinde “Lider Şehir Oteli” seçilen The Ritz-Carlton İstanbul misafirlerine binlerce yıllık geçmişin içerisinde kendini iyi hissettirerek, gurme lezzetler ve etkinliklerle dolu bir konaklama imkanı sunuyor.

W İstanbul (Tasarım Oteli)

Şehrin en merkezinde Beşiktaş’ın ve Boğaz’ın kalbinde yer alan W İstanbul, World Travel Awards ödüllerinin Türkiye kategorisinde “Lider Tasarım Oteli” ödülüne layık görüldü. Restoranlar, kafeler, tasarım ve sanat galerileriyle dolup taşan Akaretler Sıra Evler’in merkezinde yer alan W İstanbul, misafirlerini Beşiktaş’ın otantik ve yerel dokusunun yanı sıra Nişantaşı’nın üst sınıf alışveriş olanakları ile buluşturuyor.

InterContinental İstanbul (Lider Otel)

Türkiye kategorisinde “Lider Otel” ödülüne layık görülen InterContinental İstanbul, misafirlerine 390 odası ile eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Taksim’de bulunan otel, konuklarına tarih ve mimari ihtişam açısından zengin bir şehir olan İstanbul’un tarihi yarımadasını keşfetmek için mükemmel bir konum sunuyor.

Sura Design Hotel (Lifestyle Otel)

Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gibi şehrin önemli tarihi ve turistik mekanlarına yakın bir konumda yer alan Sura Design Hotel, deneyimli çalışanları ve zengin olanakları ile ziyaretçilerine konforlu bir konaklama deneyimi vadediyor.

Çırağan Palace Kempinski İstanbul (Lüks  & Süit Otel) 

İstanbul Boğazı üzerindeki konumuyla Osmanlı İmparatorluğu’na ait tek saray ve otel olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, boğaz manzaralı terasa sahip restoranlarında Osmanlı ihtişamını modern dokunuşlarla buluşturuyor.

2022 World Travel Awards tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.