2022 Aralık Ayının En Keyifli Destinasyonları

23 Kasım 2022

Yılın en sihirli aylarından biri olan Aralık ayına giriş yapıyoruz. Aralık her ne kadar yılın sona erdiği anlamına gelse de, bu seyahat planlarınızın sona ereceği anlamına gelmiyor. Aralık ayına girerken 2022’nin son günleri seyahat için bizi yollara düşürecek kadar heyecan verici seçimlerle dolu! Pek çok şehir, Noel ve yılbaşı kutlamalarının ışıltısına bürünmüşken kendinizi dağlardaki kayak merkezlerinde bir kış masalı içinde bulabilir ya da sıcak havayı seviyorsanız Kuzey Yarımküre üşürken plajda güneşlenebileceğiniz destinasyonlara gidebilirsiniz. “Aralık ayında nereye gitmeliyim?” sorularınıza yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanından heyecan veren destinasyon önerileri hazırladık.

Noel pazarlarıyla renklenen Avrupa şehirlerinden, neredeyse yılın her dönemi bahar havası estiren Afrika topraklarına, Mayalar’dan miras kalan tarihi atmosferiyle göz kamaştıran Cancun’dan, Ren geyiklerinin büyüsüne kapılıp, Noel Baba’nın izini süreceğiniz Finlandiya’ya doğru yola çıkmanın tam zamanı. İşte her seyahatsevere hitap edecek Aralık ayının en keyifli destinasyonları…

Arktik Bölgesi, İsveç

Hayallerinizdeki fantastik kış tatilini yaşamak istiyorsanız tercih etmeniz gereken adreslerden biri Kuzey Kutup Dairesi’nin bir derece kuzeyinde bulunan İsveç‘teki Jukkasjärvi köyü olmalı. Aralık ayının özellikle son üç haftasında güneşin hiç doğmadığı bu köy, kuzey ışıklarını izlemek için oldukça ideal. Ortaya çıkardıkları dudak uçuklatan eserleri ile insanları kendilerine hayran bıraktırmalarının 33. yılında dünyanın ilk buz barının anavatanı olan Jukkasjärvi‘deki ünlü Ice Hotel muhtemelen dünyanın en özgün otellerinden de bir tanesi.

Dilerseniz Jukkasjärvi’de bulunan ve her yıl sonbaharda yeniden yapılan Ice Hotel’de konaklayarak bu muhteşem gösteriye tanıklık edebilir; dilerseniz de İsveç’in Norveç sınırına yakın Lapland eyaletindeki Abisko Milli Parkı’nın büyüleyici atmosferinde Aurora Borealis‘i izleyerek, tatilinizi unutulmaz anılara dönüştürebilirsiniz.

Cape Town, Güney Afrika

Güney Afrika’nın en canlı şehirlerinden Cape Town, Aralık’ta bir başka güzel! Hem tatil, hem eğlence düşkünü olan gezginlerin vazgeçilmezi Cape Town, kış ortasında yazı yaşamak isteyenler için de adeta bir cennet. Soğuk havalara inat içinizi ısıtan pırıl pırıl güneşi, uçsuz bucaksız okyanusu, mis gibi havası ve heybetli görünüme sahip Masa Dağı ile Cape Town, hafızalarınıza kazınacak büyüleyici bir seyahat deneyimi vadediyor. Cape Town’un eşsiz şehir manzarası ve günbatımına tanıklık etmek için teleferikle Masa Dağı’na çıkmalı, ödüllü “My Octopus Teacher” belgeselinin çekildiği yosun ormanlarında ise rüya gibi bir okyanus gezisine katılmalısınız. Tabi, Aralık’ta güzel bir havada yeni yıl ruhu nasıl olur diyorsanız plajlardaki partiler, Noel ağaçları ve süslemeler size cevap olacaktır.

Cancun, Meksika

Her gezginin hayalinde olan, yoksa da listesine mutlaka alması gereken bir yolculuk hikayesi Cancun…Daha önce görmediğiniz, işitmediğiniz, hissetmediğiniz yeni tecrübeler ve duygularla sizi tanıştıran Cancun, Karayip Denizi’nin en sıcak tatil noktalarından biri. Ayaklarınızın altındaki bembeyaz kumları hissederek, turkuaz denizinden çıkmak istemeyeceğiniz, Mayalardan miras kalan tarihi atmosferi karşısında hayran kalacağınız bu büyüleyici şehirde beyninizin size bir oyun oynadığını düşünecek olsanız da tüm hisleriniz ve gördükleriniz gerçek! Cancun’a geldiğinizde gün doğumunu seyretmeyi, Maya harabelerini dolaşmayı ve olmazsa olmaz otantik lezzetlerinin tadına bakmayı sakın unutmayın.

Madeira, Portekiz

Yeni yerler keşfetmek ve farklı yerler görmek, gezmeyi seven herkes için oldukça heyecan verici. Atlas Okyanusu’nda, bitki örtüsünün zenginliğiyle hayranlık uyandıran Madeira da keşfedilmeyi bekleyen bu heyecan verici yerlerden bir tanesi. Aynı adı taşıyan takımadaların en büyüğünü oluşturan ada, yıl boyunca ılıman bir iklime sahip olmasından dolayı kültürü, doğası ve kendine has sakinliğiyle dingin bir seyahat arayanların da gözde adresi. Madeira’yı keşfetmeye Old Town bölgesindeki rengarenk evleri ve çarpıcı mimarisiyle dikkatleri çeken başkent Funchal’dan başlamanız gerektiğini ayrıca hatırlatalım.

Bled, Slovenya

20 bin kilometrelik yüzölçümü ile Avrupa’da görebileceğiniz en yeşil ülkelerden biri olan Slovenya, Avrupa’nın kış atmosferini en iyi yansıtan yerlerinden bir tanesi. Lonely Planet’in 2022’de ziyaret edilecek en önemli ülkelerinin başında gelen Slovenya yıl bitmeden gidilmesi gereken yerlerden. Triglav Ulusal Parkı içindeki birçok tatil köyü nefes kesen manzaraları ile ünlü. Hem spor aktiviteleri hem de kayak dışı aktiviteleriyle herkesi mutlu eden Slovenya, Noel zamanı kış masallarından fırlamış gibi duruyor. Pitoresk doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği ile masalsı bir dokuya sahip bu büyüleyici ülkeyi keşfederken fotoğraf makinenizin yanınızda bulunmasına dikkat edin, zira göreceğiniz her bir kareyi ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.

Viyana, Avusturya

Soğuğa aldırış etmeden Aralık ayında yapacağınız bir Viyana seyahati, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyime dönüştürülebilir. Şehir; büyülü Noel pazarları, klasik müzik konserleri ve süslü saraylarla gerçeküstü bir atmosfer sunuyor. Yeni yıl coşkusu ile yılın bu döneminde daha da görkemli bir hal alan Viyana özellikle Aralık’ta mutlaka deneyimlenmesi gereken bir destinasyon. Tüm şehri saran Noel pazarları arasından keyfinize göre seçerek, gezme lüksünüzün olması da çabası… Özellikle City Hall önüne kurulan devasa yılbaşı ağacı etrafında kurulan Noel pazarı; buz pateni, ahşap kulübeleri ve atlıkarıncasıyla Santa’nın evinden farksız! Barlara, restoranlara ve galerilere ev sahipliği yapan dar sokaklar arasında yer alan Spittelberg’deki bu pazar; sıcak şarabınızı yudumlayıp vitrin gezmek için de oldukça ideal.

Lapland, Finlandiya

Kartpostalları aratmayan güzelliğiyle göz kamaştıran Lapland‘i keşfetmek için bu kış tatilini pitoresk İskandinav ülkesi Finlandiya’da geçirmeye ne dersiniz? Noel ve yılbaşının büyüsünü sadece birkaç haftaya değil, tüm bir yıla yayan Lapland; masalsı aktiviteleri ve doğa harikaları ile göz kamaştırırken, sizi yılın en renkli dönemini daha da renklendirmeye davet ediyor. Doğal güzellikleriyle son yılların popüler seyahat rotaları arasında yer alan Finlandiya’da 39 milli park bulunduğunu da ayrıca hatırlatalım. Ren geyiklerinin büyüsüne kapılıp, Noel Baba’nın izini süreceğiniz Finlandiya’da rüya gibi bir tatil sizi bekliyor.

Mexico City

Muhteşem plajları ve gelişmiş turizm olanaklarının yanı sıra binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de milyonlarca insanı kendine çeken Mexico City‘yi keşfetmek için Aralık ayı oldukça doğru bir zaman. Aztekler, Mayalar, Olmekler, Zapotekler ve Toltekler gibi birçok gizemli medeniyete ev sahipliği yapan şehir, yazar David Lida’nın da dediği gibi 21. yüzyılın başkenti. Buraya geldiğinizde ülkenin her köşesinde devasa Aztek tapınakları, Maya mabetleri ve Teotihuacan piramitleri ile karşılaşabilir, uluslararası müzik festivallerinde doyasıya eğlenebilir, yerel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Botsvana safari

Central Kalahari, Botswana

50.000 kilometrekarelik bir alanı kaplayan ve dünyanın en büyüklerinden biri olan bu muazzam vahşi yaşam koruma alanında yağmurlar, oyunu durdurmak bir yana gerçekten de olumlu bir şekilde teşvik ediyor. Kalahari’yi ziyaret etmek için en iyi zaman ise Bostwana’da yağmur mevsiminin başlangıcını işaret eden Aralık ayı. Çok sayıda sırtlan, leopar ve rezervin ünlü kara yeleli aslanlarının hemen hepsini burada görmeniz mümkün. Kuş gözlemciliği için de Aralık ayı en iyi zamanlardan biri. Yollarda gezinmek her ne kadar zor hale gelse de bunun getirisi kesinlikle vahşi yaşama tanıklık edeceğiniz büyüleyici anlardan ibaret olacak.

Black Forest, Almanya

Almanya’nın en romantik bölgelerinden biri olarak öne çıksa da Black Forest’ın kesinlikle bambaşka bir ruhu var. Engebeli tepelerin ve yoğun yaprak dökmeyen ağaçların üzerine düşen kar taneleriyle masal gibi bir görünüme kavuşan Black Forest yılın son ayında rüya gibi bir tatilin de kapısını açıyor.

Lonely Planet’in 2022’de ziyaret edilecek en iyi 10 şehrinden biri olan hareketli üniversite şehri Freiburg da yine güzel bir Noel tatili seçimi olabilir.

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.