2021 World Luxury Hotel Awards’da Dereceye Giren Türk Otelleri!

19 Ekim 2021

Lüks otel endüstrisi içinde hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefleyen, dünyanın en prestijli global organizasyonlarından biri kabul edilen World Luxury Hotel Awards (Dünya Lüks Otel Ödülleri) sahipleri belli oldu.

Konuklarına birinci sınıf hizmetler sunan otellerin yarıştığı en büyük global organizasyonlardan biri olan World Luxury Hotel Awards 2021 anketine katılan sektör profesyonelleri ve gezginler; otelleri konumları, lüks ve konforlu odaları, lezzet patlaması yaratan yemekleri, servis kaliteleri ve güleryüzlü personeli gibi konu başlıkları üzerinden değerlendirerek, “Dünyanın En Lüks Otelleri” listesini belirledi.

Dünyanın her bölgesinden farklı kategorilerde 1000’e yakın otelin yarıştığı organizasyonda bu yıl Türkiye’den DoubleTree by Hilton Antalya Kemer, Great Fortune Design Hotel, JW Marriott İstanbul Bosphorus Hotel, Prima Donna, Sheraton İstanbul City Center Hotel, Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace ve Sura Hagia Sophia Hotel dünyanın; Lugal, A Luxury Collection Hotel Ankara, Opera Hotel Bosphorus ve Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts Avrupa’nın; Elite World Sapanca, Güral Premier Tekirova, Rox Cappadocia ve Six Senses Kaplankaya bulundukları bölgenin en iyileri seçilirken; Fairmont Quasar İstanbul, Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus, Güral Premier Belek, Hillside Beach Club, Mandarin Oriental Bodrum ve Swissôtel Resort Bodrum Beach Türkiye’nin en iyileri kategorisinde kendine yer buldu.

Bodrum, Antalya, Fethiye, Kapadokya, Sapanca, İstanbul ve Ankara’dan World Luxury Hotel Awards 2021 yılı listesine girmeye hak kazanan başlıca oteller…

BODRUM

Six Senses Kaplankaya (Özel Plajlı Lüks Otel)

Ege Denizi’nin uçsuz bucaksız manzarasında, kilometrelerce uzanan özel bir sahilde, dış dünyadan tamamen bağımsız duran Six Senses Kaplankaya; şık ve gösterişsiz odalarından kişiye özel spa hizmetlerine, beslenme ve sağlık programlarından ruh ve zihin atölyeleriyle “sizin için”, “size özel” bir hizmet anlayışı sunuyor. Doğal ve sağlıklı beslenmeyi ön plana alan “Eat with Six Senses” ve sürdürülebilirlik felsefesi ışığında, Bodrum’un yerel lezzetleri ve çiftliklerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Slowfood and Chefs Farms” projesi ile Bodrumlu yerel üreticilerle işbirliği yapılarak hazırlanan menüde yöreye has lezzetler ön plana çıkıyor.

Swissotel Resort Bodrum Beach (Lüks Dizayn Oteli)

Turgutreis sahilindeki Swissotel Bodrum, mimarisinden servisine kadar İsviçre değerlerini benimseyen ve bu değerleri yaşatan bir anlayışla hizmet veriyor. Alplerden ilham alan çağdaş tasarımı ile dekore edilen odalar Ege’nin huzurundan izler taşıyor. Bahçe ve deniz manzaralı odaları tamamen konforunuz düşünülerek tasarlanmış. Farklı lezzetler sunan 3 restoranı ve 2 barı ise otel sınırları dışına çıkmadan en iyiye ulaşmanıza olanak tanıyor.

Mandarin Oriental, Bodrum (Lüks Evlilik Oteli)

Cennet Koyu’na eşsiz bir konumda yer alan Mandarin Oriental kesinlikle bir otelden daha fazlası. Oda, daire, süit ve villa seçenekleriyle bir yaşam alanı kurgusuna sahip olan Mandarin Oriental Bodrum lüks tatil anlayışına yeni ve sınırsız bir soluk getiriyor. Harika plajı, gurme restoranları, spor ve spa tesisi, özel hizmetleriyle aradığınız her şeyin bir adım ötesini burada yaşayabilirsiniz. Bahçe ve deniz manzaralı odaları, süit odaları, 1+1 apartman daireleri, villa ve residence alternatifleri ile seyahatinizin süresine ve konseptine siz karar verin!

Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts (Plajlı Lüks Villa)

Adını, Türk mitlerindeki deniz kralının kızı “Susona”dan alan Susona Bodrum, ilhamını denizin bereketinden, tabiatın el değmemiş güzelliğinden alıyor. Oda, süit ve villa kategorilerinde toplam 76 konaklama alanı bulunan otel, gözlerden uzak tatil yapmak isteyen ve kendine ait özel alanını korumak isteyen misafirler için uzun süreli konaklama deneyimi yaşatıyor. Toprak tonlarının hakim olduğu tesis, minimal tasarımı sayesinde içinde olduğunuz doğayla filtresiz bir iletişim kurmanıza olanak tanıyor.

FETHİYE

Hillside Beach Club (Lüks Aile Oteli)

Hillside Beach Club, Fethiye Kalemya Koyu’ndaki muhteşem doğası ve deniz manzarasıyla misafirlerine rüya gibi bir tatil vadediyor. Kendine ait mavi bayraklı plajı, başka hiçbir tesise komşu olmayan özel konumu, tadına doyulmaz lezzetleri ve güleryüzlü personeli ile farklı tercihlere göre yaşanabilecek bir tatil köyü. Yeşil ve mavinin en güzel tonlarının buluştuğu tesiste su sporlarından kültür, macera ve doğa gezilerine kadar sınırsız sayıda aktivite deneyimlenebiliyor.

ANTALYA

Prima Donna Hotel, Patara (En Lüks Butik Villa ödülü)

Doğanın ortasında hem lüksü hem de sakinliği yaşayabileceğiniz Prima Donna Hotel, taş ağırlıklı otantik tasarımı ve doyumsuz günbatımı manzarası ile misafirlerine romantik tatil vadediyor. Heykeller, sanat objeleri ve eklektik dekorasyonla bezenmiş tesisin özgün tasarımıyla dikkat çeken lodge’larında klima, mutfak, açık alan jakuzileri ve barbekü ile size özel anlar geçirebilir, otele ait jiplerle istediğiniz zaman Patara Sahili’ne ulaşabilir, sahile inişiniz için hazırlanan piknik sepeti gibi detaylarla kişiselleştirilmiş tatil konseptinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace (Her Şey Dahil Lüks Aile Otel)

Topkapı Sarayı’ndan esinlenen mimarisi ile misafirlerine Antalya Lara’da mükemmel deneyimlerle dolu bir tatil yaşatan Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace; 676 standart oda, 50 corner, dubleks süit&aile odası ve VIP köşkü ile hizmet veriyor. Topkapı Sarayı’nın iç mimarisi örnek alınarak tasarlanan otel, dekor ve tasarımlarıyla da oldukça ihtişamlı. Türk ve Dünya mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri ile hizmet veren Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace, konuklarına eşsiz bir saray ziyafeti yaşatıyor.

DoubleTree by Hilton Antalya Kemer (Her Şey Dahil Lüks Dinlenme Oteli)

Kemer’in kalbinde, özel plajıyla ultra her şey dâhil hizmet veren DoubleTree by Hilton Antalya modern ve stil sahibi mekanlar ile özenli hizmet ve eğlenceyi buluşturuyor. Dünyaca ünlü Hilton kalitesini Türkiye’nin en ünlü tatil beldelerinden biri olan Kemer’e taşıyan tesiste şaşırtıcı çeşitlilikteki restoran, bar ve a’la carte seçeneklerin yanı sıra otelin önündeki stantlarda yıl boyu ‘festival’ havasını yaşayabilirsiniz. SPA merkezi, her biri kendi alanında profesyonel olan personelin uyguladığı masaj ve enerji terapileri, özel yüz ve vücut kozmetik bakım uygulamaları ile tatilde bedenen ve ruhen yenilenmenize yardımcı oluyor.

Güral Premier Belek (Her Şey Dahil Lüks Aile Oteli)

Toplam 130.000 m² genişliğinde bir alana sahip olan Güral Premier Belek, misafirlerini yeşilin huzur veren dinginliği eşliğinde doğa ile buluşturuyor. Dinamik bir şehirlinin ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilen Güral Premier Belek, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu yenilenmiş birçok restoranının yanı sıra ala carte restoranları, Happyland adı altında hizmet veren profesyonel çocuk kulübü, 8 adet profesyonel altyapılı toprak tenis kortu ile büyükten küçüğe herkesin eğlence ve dinlenme zevkine hitap ediyor.

Güral Premier Tekirova (Lüks Aile Oteli)

Tekirova merkezinde denize sıfır konumda, süit odaları ve lüks villaları ile keyifli bir Akdeniz tatili sunan Güral Premier Tekirova, 674 tane sigara içilmeyen odaya sahip. Özel yüzme havuzlu ve bahçeli dubleks villa seçenekleri de olan tesis, hem aile ve balayı tatilleri hem de muhafazakar tatiller için oldukça ideal.

SAPANCA

Elite World Sapanca (Lüks Konferans ve Etkinlik Oteli)

Doğa, SPA, Wellness ve aile oteli konsepti ile 2019 yılında açılan Elite World Sapanca, Sapanca’nın huzur veren doğasıyla tamamlanıyor. Doğallığı merkezine alan otelin 5 farklı kategoride toplam 500 odası bulunuyor. Doğadan aldığı ilhamı tüm otel dekorasyonuna yansıtan Elite World Sapanca Hotel’in tüm odaları modern bir çizgide ve sıcak tonlarla dekore edilmiş. Konforlu ve aydınlık odalar otel avlusu, orman veya gölet manzaralı. Farklı konseptlerdeki restoran ve kafeleri sizi gastronomi yolculuğa çıkarıyor.

KAPADOKYA

Rox Cappadocia (Lüks Teras Manzaralı Otel)

Muhteşem bir teras manzarasına sahip olan, kaliteli hizmet anlayışı ve güleryüzlü personelleri ile misafirler tarafından beğenilen Rox Göreme, Kapadokya’nın turistik noktalarından Göreme’de yer alıyor. Peri bacalarının büyüleyici manzarasını izleme imkanı sunan tesis, yöre mimarisine uygun taş bir binada misafirlerini ağırlıyor. Taş ve mağara odalarında otantik bir atmosfer sunan Rox Göreme, konforlu bir konaklama deneyimi vadediyor.

İSTANBUL

Fairmont Quasar İstanbul (Lüks Şehir Oteli)

Türkiye kategorisinde “Lüks Şehir Oteli” seçilen Fairmont Quasar İstanbul, şehrin kalbinde yer alan konumu ve çağdaş mimarisi ile göz alıcı. Şehrin kalbine rafine lüksü getiren otel; çağdaş mimarisi, son teknoloji ile tasarlanan odaları, kişiselleştirilmiş hizmetleri ve gurme restoranları ile misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus (Manzaralı Lüks Otel)

Türkiye kategorisinde “Manzaralı Lüks Otel” seçilen Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus, misafirlerine İstanbul’un boğaz manzarasına hakim eşsiz konumunda hizmet veriyor. Açıldığı günden bu yana kalitesi, ambiyansı ve sunduğu hizmetlerle birçok ödüle layık görülen otel; konuklarına tarih ve mimari ihtişam açısından zengin bir şehir olan İstanbul’u keşfetmek için mükemmel bir konum sunuyor. Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus; 166 odası ve kişiselleştirilmiş özel hizmetleriyle misafirlerine eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor.

JW Marriott İstanbul Bosphorus Hotel (Lüks Otel Markası)

JW Marriott İstanbul Bosphorus Hotel, World Luxury Hotel Awards ödüllerinin Dünya kategorisinde “Lüks Otel Markası” olarak seçildi. Turizm sektörünün lüks markalarından JW Marriott’un İstanbul’daki ilk oteli olan JW Marriott İstanbul Bosphorus; tarihi yarımada, Galata Kulesi, Adalar, Haliç, Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı’nı gören eşsiz manzarası eşliğinde misafirlerine unutamayacakları bir konaklama imkanı sunuyor.

Opera Hotel Bosphorus (Lüks Tasarım Oteli)

Avrupa kategorisinde “Lüks Tasarım Oteli” seçilen Opera Hotel Bosphorus misafirlerine binlerce yıllık geçmişin içerisinde kendini iyi hissettirerek, gurme lezzetler ve etkinliklerle dolu bir konaklama imkanı sunuyor.

Sheraton İstanbul City Center Hotel (Lüks Konferans & Etkinlik Oteli)

Beyoğlu’nun kalbinde; Taksim, Tarihi Yarımada ve Haliç gibi merkezi yerlere yakın konumuyla cazip bir buluşma noktası olan Sheraton İstanbul City Center, World Luxury Hotel Awards ödüllerinin Dünya kategorisinde “Lüks Konferans & Etkinlik Oteli” ödülüne layık görüldü. 800 kişi kapasiteli 7 adet toplantı ve etkinlik alanı, gün ışığı alan ve bahçeye açılan toplantı odaları ile Sheraton İstanbul City Center, birbirinden prestijli markaların dünya çapında ses getiren etkinlikleri ve iş toplantılarına ev sahipliği yapıyor.

Sura Hagia Sophia Hotel (Lüks Otel)

Dünya kategorisinde “Lüks Otel” ödülüne layık görülen Sura Hagia Sophia Hotel, misafirlerine 231 odası ile eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Tarihi yarımadanın tam ortasında sakin bir sokakta, ancak tüm cazibe merkezlerine yürüme mesafesinde bulunan bu lüks otel; konuklarına tarih ve mimari ihtişam açısından zengin bir şehir olan İstanbul’un tarihi yarımadasını keşfetmek için mükemmel bir konum sunuyor.

Great Fortune Design Hotel (Lüks Dizayn Oteli)

Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gibi şehrin önemli tarihi ve turistik mekanlarına yakın bir konumda yer alan Great Fortune Design Hotel, deneyimli çalışanları ve zengin olanakları ile ziyaretçilerine konforlu bir konaklama deneyimi vadediyor.

ANKARA

Lugal, A Luxury Collection Hotel, Ankara (Lüks Otel)

Seğmenler Parkı’nın yakınında bulunan Lugal, A Luxury Collection Hotel Ankara; 1 lugal süit, 4 apart süit, 16 Deluxe süit, 32 Grand Deluxe oda, 10 deluxe studio, 7 deluxe twin apart ve 21 deluxe oda olmak üzere toplam 91 odası ile Luxury Collection konukları için hizmet veriyor. Kozlar Çarşısı dahil birçok turistik yere yakın olan tesis, Esenboğa Uluslararası Havalimanına 35 km, Karum otobüs durağına ise 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır.

2021 World Luxury Hotel Awards tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Size Özel Seyahat Programı, Detaylı Bilgi ve Rezervasyon:
Travel@julesverne.com.tr

 

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.