2020 Resmi Tatil Günlerine Göre Seyahat Önerileri

27 Aralık 2019

2020 yılında da bol bol seyahat etmek, her anı değerlendirmek isteyen uslanmaz gezginler için 2020 resmi tatil günlerine göre seyahat önerileri hazırladık. 2020 yılının takvimine göre bu yıl çalışanlar, tatil günlerini birleştirerek 44 gün izin kullanabilecekler. 2020 resmi tatil günlerini seyahatle değerlendirmek isteyenler için hem yurt içi hem de yurt dışı rotalarını derledik. Kazdağları’ndan Datça’ya; Şavşat’tan Tekirdağ’a, Urla’dan Baksı Müzesi’ne; Marakeş’ten Symi’ye; Floransa’dan İskoçya’ya 2020 resmi tatil günlerine göre seyahat önerileri…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan 2020, Perşembe)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Urla, İzmir

24 Nisan Cuma gününü izin alarak 4 günlük bir Ege deneyimine kucak açabilirsiniz. İzmir’in son yıllarda hızla yükselişte olan ilçesi Urla şarap evleri, festivalleri, at çiftlikleri, gurme restoranları ile geçen her dakikanızı değerli kılmayı amaçlıyor. Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi evleri, butikleriyle her daim hareketli olan Urla Merkez ise küçük bir kasabanın yıllar içerisindeki sofistike dönüşümünü gözler önüne seriyor. Doğaya, festivallere, Ege bitkilerine ilginiz varsa o zaman çok şanslısınız çünkü Urla Enginar Festivali’ne de katılabilirsiniz. Urla Yarımadası’na özgü olan “Sakız Enginar” ın hikâyesinin anlatıldığı, sakız enginar ile farklı lezzetlerin hazırlandığı festival önemli konuşmacıların katılımıyla bir sohbet ve tadım havasında geçiyor.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Marakeş, Fas

1000 yıllık bir tarihten bahsederken bu şehrin canlılığı, renkliliği ve kaotik cazibesi hiç eksilmiyor. Sahra Çölü kıyısında kurulan, Berberilerin tarihi şehri olan Marakeş hiçbir örneğine benzemiyor. 1956’da bağımsızlığını ilan ettikten sonra özellikle yaratıcılığı hayatının merkezine alan dünya sanatçılarını kendine çekmeyi başarmış. Andy Warhol, Rita Hayworth, Alfred Hitchcock, The Beatles, Rolling Stones, Yves Saint Laurent gibi sanatçıların ilham perisi olan Marakeş 21. yüzyılda da müzeleri, camileri, labirenti andıran pazarları, avlulu fantastik evleri, otantik restoranları, festivalleriyle farklı bir dünya.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ( 1 Mayıs 2020, Cuma)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Baksı Müzesi, Bayburt

Sessiz bir tepede, hiçliğin ortasında yeşeren bir ataya saygı ve sanat projesi Baksı Müzesi… Bayburt’a 45 km mesafedeki Bayraktar Köyü, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın doğduğu köy. Koçan, küçük yaşlarında babasının gelişini beklediği Çoruh Vadisi manzaralı tepeye inşa ettiği müzeye doğduğu köyün eski adını vererek köklerini onurlandırmış. Müzenin konumu ve manzarası, etkileyici mimarisi, yüreğinize işleyen koleksiyonu, kadın istihdamına katkısı ile sizi yepyeni bir dünya ile tanıştırıyor. Güçlü devletlere ev sahipliği yapan, Cumhuriyet’in kuruluşunun mihenk taşlarından biri olan Erzurum ve tarihi M.Ö. 3000’li yıllara dayanan Bayburt şehri ile sanat odaklı seyahatinizi tarihsel ve kültürel açıdan da zenginleştirebilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Atina

Yaklaşık 7000 yıllık bir tarihin varlığından söz ediyorsak, yaşamak için binlerce yıl önce tercih edilen bir yer mutlaka görülmeyi hak ediyor demektir! Yunan tanrılarının imgeleri, Yunan filozofların düşünceleriyle dolu bir Atina seyahatinde sizi tarih, sanat, kültür, mitoloji, eğlence, alışveriş keşifleri bekliyor.  Batı medeniyetinin doğum yeri kabul edilen Atina’da geçmiş ve bugün öyle iç içe geçmiş ki bu şehirde bir anda karşınıza Yunan mitolojisinden bir alıntı çıkarken biraz sonra çağdaş bir tasarım dükkânıyla göz göze gelebilirsiniz. Tabi, mutfak sahnesindeki başarısı ve sabahlara kadar süren eğlence anlayışını da ekleyelim.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs 2020 Salı)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Tekirdağ Bağ Rotası

İtalya’nın Toskana’sı, Fransa’nın Bordeaux Bölgesi varsa elbette Türkiye’nin de Trakya Bağ Rotası var! Bir medeniyet, bir kültürel değer olarak bu topraklarda binlerce yıllık tarihi olan şarapçılık yeniden hayat buldu ve günümüzde birbirinden özel butik şarap üreticileriyle güçlendi. Havası, toprağı ve çehresiyle bağcılık için zengin bir üretim alanı sunan Tekirdağ Bölgesi şarapçılığı tutkuyla yapan üreticilere ev sahipliği yapıyor. Bölgenin özel lezzetlerini bulacağınız lokal restoranları, butik bağ otelleri ve SPA merkezleri olan lüks bağ otelleriyle Tekirdağ tam bir tarih, doğa ve lezzet keşfi sunuyor.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Bordeaux Şarap Rotası

Orta Çağ ve 18.yüzyıl dönemine ait ihtişamı mimarisinde, sanatında, yaşam kültüründe göreceğiniz Bordeaux şehri. Asil bir duruşu ve sıcak bir yaklaşımı var bu şehrin. Yumuşak iklimi, konumu, hayattan zevk almasını bilen mekânları ve bu mekânların keyfini sonuna kadar süren insanlarıyla “daha önce neden buraya gelmedim” dedirtecek bir misafirperverliği var. Rotanızı biraz genişlettiğinizde ise Bordeaux Şarap Bölgesi’nin hazineleriyle tanışabilirsiniz. Kaliteli şaraplar, Orta Çağ köyleri, şatolar ile zenginleşecek şarap yolculuğunuzda St. Emilion ve Médoc şarap bölgelerini gezebilirsiniz.

Ramazan Bayramı (23 Mayıs 2020, Cumartesi – 26 Mayıs 2020, Salı)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Şavşat

Gürcü’de “Kara Orman” anlamına gelen Karadeniz’in gizli hazinesi, Artvin’in gözbebeği Şavşat. Cittaslow kenti olarak onurlandırılan ormanlarla çevrili muhteşem doğa ve manzarası, tarihi dokusu, geleneksel mimarisi sizi bir kez daha Karadeniz’in mucizesi karşısında hayran bırakacak. Geleneksel ahşap köy evlerini saran göz alıcı yeşil doğası, sakin yaşamı, kültürü, doğallığıyla sizi birkaç gün de olsa gündelik hayatın telaşından uzaklaştıracak olan Şavşat’ı daha önce hiç duymadığınız özel rotalarla keşfedebilirsiniz. Bakir yaylalara yapacağınız her yolculuk, köy evlerinde tadacağınız her Karadeniz lezzeti güzel bir anı olarak kalacak.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Provence, Fransa

Sanatçılara ilham vermiş, eşsiz bir doğa ve yaşam stiliyle ödüllendirilen Provence, Fransa’nın en eşsiz bölgesi. Lavanta tarlaları, şarap bağları, antika pazarları, küçük ve karakteristik köyleri, doğal güzellikleri, butik otelleri, lüks otelleri, damaklara birer ödül sunan restoranlarıyla Provence bir seyahat rotasından ziyade yaşanması gereken bir deneyim aslında. Farklı birçok rotayla keşfedebileceğiniz Provence’a bu mevsimde gidiyorsanız Aix-en-Provence, Gordes, Ménerbes, Bonnieux, Saint-Rémy-de-Provence mutlaka rotanızda olmalı.

Demokrasi ve Millî Birlik Günü (15 Temmuz 2020, Çarşamba)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Kazdağları & Cunda

Eğer, hafta ortasındaki resmi tatil gününü değerlendirmek isterseniz size 5 günlük oksijen, doğa ve deniz keyfi dolu bir rota sunalım. Yemyeşil Kazdağları ve Rumeli havasını kaybetmeyen Cunda Adası. Yol yapmayı, yolculuğun kendisini seven bir gezginsesiniz arabanıza atlayıp bu keyifli rotayı gerçekleştirebilirsiniz. Tertemiz havası, doğallığını koruyan köyleri, efsaneleri, yerel tatları, bakir doğanın kucağında doğaya uyumlu bir şekilde inşa edilen butik otelleriyle Kaz Dağları uzun yürüyüşler yapmak, sakin kalmak ve temiz havayla dolmak için harika bir seçim. KazDağları’na 2,5 saatlik bir mesafede olan Cunda ise Arnavut kaldırımlı sokakları, Rumeli evleri, manzarası, balık restoranları, kafeleri, sanat galerileri ve tasarım butikleriyle başka bir zamandan geliyor gibi. Tertemiz ve dinçlik veren sularında serinlerken yaz güneşini ne kadar çok sevdiğinizi bir kez daha hatırlayın istiyoruz.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Symi

Rodos’un kuzeyinde konumlanan Symi (Sömbeki) Adası, Dodecanese (On İki Adalar) Adaları’na bağlı. Ege ve Akdeniz’in buluşma noktasında yer alması, bu adaya hem Ege hem Akdeniz bereketini getiriyor. Turkuaz sularla çevrili Symi Adası’nda sizi, selvi ağaçları arasından görünen renkli tipik ada evleri ve güzel balıkçı köyleri karşılıyor. Karakteristik görüntüsünü ve kültürünü korumayı başaran Yunan Adası sakin ve huzur dolu bir yaşam anlayışını benimsiyor. Turkuaz sulara kendinizi bırakacağınız birbirinden güzel plajları, akşamüstü saatlerinden itibaren keşfetmesi daha büyük keyif veren küçük köyleri ve lokal tavernalarıyla tam bir yaz kaçamağı.

Kurban Bayramı (30 Temmuz 2020, Perşembe – 3 Ağustos 2020, Pazartesi)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Datça Yarımadası

Akdeniz ve Ege’nin buluşma noktası olan bir yarımadanın tarihinden doğasına, yaşam kültüründen lezzetine kadar ne kadar zengin olduğunu tahmin etmek zor değil. Böyle ayrıcalıklı bir konum ile bize göre “seçilmiş” olan Datça Yarımadası yeşil ve mavinin her tonuyla tanışacağınız bir cennet parçası. Coğrafi özellikleri sayesinde irili ufaklı 52 koyu barındıran yarımadada keşfedilecekler listesi hiç bitmiyor. Tarihi milattan önce 2000’li yıllara uzanan coğrafyada Knidos Antik Kenti de bu yarımadanın bereketinin binlerce yıl önceden keşfedildiğini kanıtlıyor. Maviliklere açılmak istiyorsanız bu bayram dümeni Datça’ya kırın!

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

İskoçya

İskoçya’nın Son Kralı, Cesur Yürek filmleri ile aşina olduğumuz, Outlander dizisiyle son yıllarda daha da sevmeye başladığımız yeşil manzaraların ve köklü bir kültürün toprağı: İskoçya… Tarihi kaleleri, parkları, çarpıcı gölleri, viski imalathaneleri, dağlarında poz veren koyunları, yüzlerce yıl önceye dayanan gelenekleriyle yaz mevsiminde sıcak ve deniz tatiline alternatif arayanlar için birebir. Doğal güzelliğin göz kamaştırdığı, tarihin öneminin her fırsatta hissedildiği İskoçya matruşka oyuncağı gibi keşfettikçe daha da çoğalıyor, bereketiyle sizi de zenginleştiriyor. Edinburgh ve Glasgow gibi büyük şehirler ile birlikte Glencoe, Inverness, Isle of Skye, Loch Lomo, Perthshire, Pitlochry, Stirling gibi farklı dokulara sahip kasaba ve bölgeleri gezebilirsiniz.

Zafer Bayramı ( 30 Ağustos 2020, Pazar)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Van-Tatvan-Doğubayazıt

Doğu’nun heybeti, tarihi, kültürü ve zenginliği şimdi sizi çağırıyor! Bu tatil yurt içinde alternatif bir rota arayışınız varsa Van-Tatvan-Doğubayazıt gezisine çıkın. Türkiye’nin en büyük gölü kıyısında kurulan ve kültür tarihinin mihenk taşlarından biri olan Van ile başlayarak 235 yıllık bir tarihi olan Osmanlı sarayı İshakpaşa ile devam edip; 2 bin 250 rakıma sahip, yeryüzü cenneti Nemrut Krater Gölü’nü gezebilirsiniz. Zengin bir tarih, şaşırtıcı doğal güzellikler eşliğinde Doğu’ya yol almanın heyecanını yaşayın.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Thassos, Yunanistan

Ege Denizi’nin en kuzeyinde yer alan Thassos (Taşöz) Adası aynı zamanda Yunan anakara kıyılarına da oldukça yakın. Birçok Yunan Adası’nın aksine yeşil doğasıyla dikkat çeken Thassos popüler plajları, keşfedilmeyi bekleyen bakir plajları, karakteristik köyleriyle deniz-keyif dolu bir tatil vaat ediyor. Adanın göze çarpan plajlarındaki çeşitlilik her beklentiye cevap veriyor. Geleneksel köyleri öyle şirin ki deniz keyfi sonrası sokaklarında salınmak için oldukça davetkâr. Porsiyonlarının büyüklüğü ile konuşulan tavernaları ise lezzetli ada yemeklerini tatmak için vazgeçilmez!

Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim 2020, Perşembe)

Yurt İçi Seyahat Önerisi

Mudurnu-Göynük-Yedigöller-Abant

“Sonbahar renkleri en çok nereye yakışıyor?” diye soracak olursanız Bolu ve çevresini keşfetmenizi öneririz. Doğa, tarih, kültür, lezzet dörtlemesini gerçekleştireceğiniz zenginlikteki Bolu’yu tam anlamıyla yaşamak ve rotaları tamamlamak için birkaç güne ihtiyacınız var. Cittaslow Türkiye listesinde yer alan Mudurnu ve Göynük size sakin yaşamın altın kurallarını sunarken, göller ve göletler doğanın ne kadar mucizevi olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Sonbaharda görsel şölen dendiğinde akla ilk gelen Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü ve Gölcük bilindik rotalar olsa da mutlaka görülmeli. Daha az bilinen gölleri keşfetmek istiyorsanız Çayköy, Şirinyazı, Aladağ göletlerini listenize eklemelisiniz.

Yurt Dışı Seyahat Önerisi

Bologna & Floransa, İtalya

Toskana’nın yaşayan müzesi Floransa’yı keşfetmek için en yakın havalimanının bulunduğu Bologna’ya uçmanız gerekiyor. Emilia-Romagna Bölgesi’nin tarih, lezzet, sanatla bütünleşen şehri Bologna’ya indikten sonra bu şehri keşfetmeden Floransa’ya geçmek haksızlık olacaktır.

Ateş rengini andıran renk paletine sahip şehir çehresini gördüğünüzde Bologna’yı seveceğinize şüphe yok. “La Rossa” olarak da adlandırılan Bologna bu benzetmeyi siyasi geçmişinden dolayı alsa da panjurlarında, kemerlerinde, duvarlarında bu sıcak rengi görüyor ve enerjisini de sokaklarında hissediyorsunuz. Mimari olarak “kusursuz” denecek güzellikte olan tarihi şehir lezzet ve sanat sahnesinde de bir o kadar iddialı.

Toskana’ya açılan büyülü kapı olarak tanıtacağımız Floransa… Rönesans’ın doğduğu şehir… Yaratıcılığın, modanın, asaletin, sanatsal bolluğun, bilimsel çalışmaların tarihi merkezi… Kültürel değişimin en büyük tanığı Floransa’nın dar sokaklarında göreceğiniz bir binanın penceresi bile sizde hayranlık uyandırabilir. Sanat eserleriyle büyüleyen galeri ve müzeleri zamanda bir yolculuğa çıkarırken mutfakta nam salan restoranları, büfeleri, dondurmacıları bu şehri sevmenizdeki en büyük etkenler olacak.

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.