2020 Mart Ayının En Keyifli Destinasyonları

02 Mart 2020

 

Birçok destinasyonun çiçek açmaya başladığı, güneşli günlerin habercisi Mart ayında da keşfetmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin bambaşka hikayelerini, göz alıcı doğasını, yerel tatlarını keşfedeceğiniz Mardin‘den Eskişehir‘e, Siirt‘ten  Mudurnu -Göynük – Taraklı‘ya uzanan bahar rotaları hazırladık. Türkiye’de bu bahar seyahat edebileceğiniz 2020 Mart ayının en keyifli destinasyonları…

Eskişehir

Türkiye’nin ”En Yaşanılabilir Kentler” sıralamasında hızla yükselen Eskişehir düzenli şehir yaşamı, üniversitenin varlığıyla gelen genç nüfusu, genç nüfusun yaydığı pozitif enerjisi, Cumhuriyet tarihindeki önemi, müzeleri, sanatsal yatırımları ile gündemde. Bir şehre yakışan yeşil parkları, Porsuk Çayı kıyısındaki hareketliliği, Türkiye’de modern sanata yepyeni bir boyut getiren OMM Müze ile Eskişehir bahar aylarında başka güzel.

Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Merkezi, Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi,  Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi, Eti Arkeoloji Müzesi ile tarih ve sanata doyup, yemyeşil Sazova Kültür Parkı, Porsuk Çayı’nda gondol gezisi ile Anadolu’nun modern kentini keşfetme zamanı geldi!

Sakin Şehirler Rotası (Taraklı-Göynük-Mudurnu-Beypazarı)

Doğaya dönmeye, yerel kalan alışkanlıkları, günümüze uzanan gelenekleri yaşamaya ihtiyacımız var diye düşünüyoruz. Kaotik düşüncelerden arınacağınız, zamanın akışını unutacağınız sakin şehirler rotası ile yollara düşün. Sakarya’dan Bolu’ya, Bolu’dan Ankara’ya dokusu bozulmayan sakin şehirlerini gezerken mutfak kültüründen tarihe yepyeni duygularla, tatlarla, hikâyelerle tanışın!

Gösterişli olmadan da güzel olunabileceğinin, orijinal dokunun korunarak günümüzde var olmaya devam edilebileceğinin birer canlı kanıtı olan bu güzel kasaba ve köyleri gezerken sadece mimari olarak değil yaşam kodlarının da sizde güzel hisler uyandıracağına eminiz.

Siirt

Türkler’in Anadolu’daki ilk yerleşim yeri olan Siirt’in dağlık konumu bu şehri uzun yıllar saklı tutsa da barındırdığı zenginlikler bir bir açığa çıkıyor. Anadolu ve Mezapotamya arasında yüzyıllar boyu bir köprü görevi gören Siirt, Yukarı Mezapotamya’nın değerli şehirlerinden biri. Siirt’in yıllar içerisindeki yükselişindeki güç ise UNESCO Dünyası Mirası Listesi’ne alınan bir “Işık Hadisesi” Tillo…

Tarihte güçlü bir ilim merkezi olan Tillo, bilim adamı İbrahim Hakkı’nın 18. yüzyıl ortalarında hocası İsmail Fakirullah’ın türbesinin aydınlatılması için inşa ettiği ışık düzeneği ile ziyaretçileri yılda 2 gün buraya çekiyor. Gün ve gecenin eşitlendiği ekinoks günleri 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde Fakirullah’ın kabrine düşen ışık huzmesi görsel bir incelik yaşatırken taşıdığı anlam ile ruhunuzu da besliyor.

Mardin

İpek Yolu’na reverans veren renkli Anadolu mozaiği Mardin ve ismi milattan önce tabletlere yazılan Midyat’tan sizlere özel bir davet var! Türkiye’nin doğa, arkeoloji, kültür ve tarih hazineleri Mardin ve Midyat uzaktan ulaşılamayacak zaferler gibi, dinlemekle anlaşılamayacak ezgiler gibi. Ve güneş bir kez Mardin’de üzerinize doğup, Midyat’ta pembeye dönüp, eşsiz manzarasını arkasına alarak battığında bir daha bu bereketli topraklardan uzaklaşmak istemeyeceksiniz.

“Doğu’nun Efesi” Dara Antik Kenti ile binlerce yıl önceye saygı duyacağınız çok anlamlı bir yolculuk sizi bekliyor. Dünyanın hiçbir yerinde kolay kolay erişilemeyecek bir inanç, tarih ve kültür armonisine kendi gözlerinizle şahit olmak için acele edin!


Jules Verne Bahar Gezileri hakkında detaylı bilgi ve rezervasyon için:

travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 132

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.