Yunanistan Seyahatleri Başlıyor!

05 Ağustos 2021

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Yunanistan makamlarınca uygulamaya konulan seyahat kısıtlamaları 05 Ağustos 2021 tarihinde güncellenmiş olup, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamaları büyük ölçüde kaldırmıştır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a havayolu ile yapacakları seyahatlerinde herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır.
  • İpsala – Kipi ve Pazarkule – Kastanies hudut kapılarından Yunanistan’a giriş yapabilecek kişi sayısı her bir kapı için haftada maksimum 1500 kişi ile sınırlandırılmıştır.
  • Türkiye Cumhuriyeti limanları ile Ege adaları arasındaki tarifeli deniz seferlerine yönelik kısıtlamalar ise sürdürülmektedir. Ülkemiz limanlarından çıkacak özel gezi teknelerinin ise, yolcusuz olmak kaydıyla ve yalnızca mürettebatıyla Yunan limanlarına girişine müsaade edilmektedir.

Mykonos

Türkiye’den Yunanistan’a Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar

Ülkemizden Yunanistan’a seyahat edecek kişilerin, seyahat vasıtasından bağımsız olarak, Yunanistan’a girişle ilgili Yunan makamlarınca açıklanan diğer gerekli koşulları da karşılamaları beklenmektedir:

AŞI BELGESİ İLE:

  • 2 doz Covid-19 Aşı (Pfizer/BionTech veya Sinovac) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış, geçerli vizesi olan Türk vatandaşları YUNANİSTAN’a seyahat edebilecektir.
  • Aşı sertifikası veya test sonuçlarının yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından, kişilerin pasaportta kayıtlı kimlik bilgilerini de içerecek şekilde hazırlanması gerekmekte olup, Yunanca, İngilizce, Fransızca Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça dillerindeki belgeler kabul edilmektedir. Sözkonusu belgelerin baskısı alınarak veya AB normlarına uygun olarak dijital ortamda (örneğin; barkodlu PDF formatında) ibraz edilebilmektedir.
  • Yunanistan’a girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/BionTech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.
  • Tam aşılı vasileri ile seyahat eden 12 yaşından küçük aşısız çocuk ve gençler herhangi bir özel gereklilik olmaksızın Yunanistan’a girebilirler.
  • Yunanistan’a girişlerde https://travel.gov.gr/#/ sitesindeki Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu)’nun doldurulması gerekmektedir.
  • Türkiye’den Yunanistan’a gidecek kişilerin Aşı belgesine veya iyileştiklerini gösteren bir belgeye sahip olmaları durumunda, ülkeye girişte herhangi bir karantina uygulanmamaktadır.

Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • Son 72 saat içinde yapılmış PCR test sonucu veya
  • Son 48 saat içinde yapılmış hızlı antijen test sonucu veya
  • PCR/antijen test sonucu pozitif olan kişilere bulaş tespitinden 30 gün sonra verilen COVID-19 hastalık sertifikası (Bu belge veriliş tarihinden itibaren 180 gün geçerlidir)

ibrazı ile seyahat edilebilmektedir.

  • Yunanistan’a girişlerde https://travel.gov.gr/#/ sitesindeki Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu)’nun doldurulması gerekmektedir.
  • Aşı belgesi bulunmaması durumunda Yunanistan’a gelmeden önce 72 saat içinde alınan Covid-19 RT – PCR test sertifikası negatif veya akredite bir laboratuvardan 48 saat içinde alınmış bir hızlı antijen test sertifikasına sahip olmayan 12 yaş ve üzeri yolcuların girişlerine izin verilmeyecektir.
  • Riskli ülkelerden veya bölgelerden gelip Yunanistan’a girmek isteyen, aşılanmamış kişilerin serbest dolaşım hakkından yararlanamayan ve Covid-19 Tüzüğü 3’ün istisnai kategorilerinden herhangi birine girmeyen yabancı uyruklu vatandaşlara giriş kısıtlamaları uygulanmaya devam etmektedir.
  • Yunanistan’a gelen yolculara, sağlık algoritması temelinde yapılacak örnekleme usulüne göre, PCR veya rapid test tıbbi laboratuvar kontrolüne tabi tutulmaları mümkündür.

Yunanistan’a girişte doldurulması gereken belge ve formlar

Hava veya karayolu ulaşımı ile Yunanistan’a gelen tüm yolcular seyahatlerine başlamadan önce https://travel.gov.gr/#/ web sayfasından Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu) doldurulmalıdır. Form doldurulunca, sistem otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, yolcunun biniş yapmadan önce taşıma şirketine ve ayrıca Yunanistan’a giriş noktasındaki sağlık kontrollerine sunması gerekir. Çocuklar için de katılım formu doldurulmalıdır.

Yunanistan haricindeki AB ülkeleri vatandaşları ile AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil), İtalya, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan üzerinden gelerek, Yunanistan’dan transit geçişle Türkiye’ye gitmeleri mümkündür (Türkiye’ye giriş yapmadan son 72 saat içinde https://register.health.gov.tr internet sitesi üzerinden “Türkiye’ye Giriş Formu” doldurulması gerekmektedir).

Türkiye’den AB ülkelerine karayoluyla seyahat edecek AB ülkeleri vatandaşları ile Yunanistan ve AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil), İpsala veya Pazarkule hudut kapımızdan Yunanistan’a giriş yapmaları veya Yunanistan’dan transit geçişleri aynı şekilde mümkündür. (Transit geçişten öncesinde https://travel.gov.gr/#/  internet sitesi üzerinden PLF formu doldurulması ve yukarıda kayıtlı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.)

Türk pasaportuyla seyahat etmeyecek vatandaşlarımızın, hamili bulundukları pasaportların Yunanistan’a seyahatlerde tabi olduğu kısıtlamalar hakkında ilgili ülkenin Yunanistan’daki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinden veya Yunanistan’ın anılan ülkelerdeki temsilciliklerinden seyahatlerinden makul bir süre önce güncel bilgi alarak seyahatlerini planlamaları önem taşımaktadır.”

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için:

Travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: 

Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.