Yunanistan Seyahatleri Kolaylaşıyor!

23 Mart 2022

Yunanistan, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat kısıtlamalarını azaltarak sorunsuz tatillerin geri dönüşünün önünün açıldığını duyurdu. 15 Mart 2022 tarihinden itibaren ülkeye seyahat edecek, onaylı aşı sertifikası olan kişilerin ülkeye girişte Passenger Locator Form (PLF – Yolcu Tespit Formu) doldurması zorunluluğu da kaldırıldı.

21 Mart 2022 tarihinde yayınlanan genelgeye göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a havayolu ve karayolu (Kastania ve Kipon giriş noktaları da dahil) ile yapacakları seyahatlerde herhangi bir kısıtlama uygulanmamaktadır. Tam aşılı yolcular PCR testten muaftır. Aşısız veya geçerli aşı sertifikasına sahip olmayan kişiler de Yunanistan’a girişten önce son 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR ya da 24 saat içinde yaptırılmış negatif hızlı antijen test sonucu ibraz ederek ülkeye giriş yapabilmektedir.

Seyir ve yatçılığa izin verilmektedir. Yunanistan’a Türkiye’den gelen yatların, bayrağı ne olursa olsun girişine sadece Kavala, Midilli, Sakız, Vathy ve Samos’un PisagorLemnos’un MyrinaSimi, Patmos‘un Skala limanları ile Kos ve Rodos’un turistik limanlarından izin verilir.

Türkiye’den Yunanistan’a Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar

Ülkemizden Yunanistan’a seyahat edecek kişilerin, seyahat vasıtasından bağımsız olarak Yunanistan’a girişle ilgili Yunan makamlarınca açıklanan diğer gerekli koşulları da karşılamaları beklenmektedir.

  • Yunanistan’a girişte 5 yaş üzerindeki tüm yolcuların,- COVID-19 aşı sertifikası (Pfizer-BionTech veya Sinovac) ikinci dozdan itibaren en az 14 gün geçmiş olması gerekmektedir.
    (Temel aşının tamamlanmasından sonra 9 ay süreyle ve ek doz almış yolcular için süre sınırı olmaksızın geçerlidir) veya;
    – Son 72 saat içinde yapılmış PCR test sonucu veya,
    – Son 24 saat içinde yapılmış hızlı antijen test sonucu veya
    -PCR/Antijen test sonucunda alınan COVID-19 Hastalık Sertifikası (Sertifikalar ilk pozitif test sonucundan 14 gün sonra düzenlenmelidir. Belge veriliş tarihinden itibaren 180 gün geçerlidir)  ibrazı zorunludur. Covid-19 Aşı sertifikası, Covid-19 Hastalık Sertifikası ve test sonuçlarının yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından, kişilerin pasaportta kayıtlı kimlik bilgilerini de içerecek şekilde hazırlanması gerekmekte olup; Yunanca, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça dillerindeki belgeler kabul edilmektedir. Söz konusu belgelerin baskısı alınarak fiziki olarak ibrazı gerekmektedir.
  • Geçerli aşı sertifikasına sahip olunmadığı takdirde Yunanistan’a girişten önceki son 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR ya da son 24 saat içinde yaptırılmış negatif hızlı antijen test sonucu ibraz etmesi gereklidir.
  • Kişinin test sonucu pozitif olması durumunda evde ya da ilgili makamlarca belirlenen geçici bir ikametgahta gözetim altında beş gün karantinada kalır. Karantina dönemi pozitif teşhislerin hemen ertesi günü başlar. 5 günlük sürenin ardından semptomların gerileyerek, yolcuların ateş düşürücü kullanmadan 24 saat ateşi olmaması durumunda kişi karantinadan çıkarılır. Ateş devam ederse yolcular ateşi tamamen düşene kadar karantinada kalır. Karantinaya alınan yolcular, izolasyondan çıktıktan sonra en az 5 gün boyunca yüksek korumalı solunum maskesi (FFP veya N95) veya iki maskeden oluşan bir kombinasyon takmalıdır.
  • Testinde pozitif teşhis konulan yolcularla yakın temaslı olanlar Yunanistan’da kalmak istedikleri takdirde aşılı olmayan veya tek doz aşı olup üzerinden 2 aydan fazla süre geçirmiş olan veya 2 doz aşı olup son dozun üzerinden 9 aydan fazla süre geçirmiş olan veya son 90 gün içerisinde hastalığı geçirmemiş olan kişiler temaslı oldukları kişiyle evde ya da yetkili makamlarca belirlenen geçici ikamet yerinde 5 gün süreyle karantinaya alınarak, 5. gün sonunda PCR veya hızlı antijen testine tabii tutulurlar.
  • Yunanistan’a seyahat edecek kişiler sağlık algoritması çerçevesinde ve örnekleme temelinde ülkeye girişlerinde PCR veya hızlı antijent testi (Rapid Test) kontrolüne tabi tutulabilecek.

Kruvaziyer ve Ticari Turistik Gemiler ile Özel Gezi Teknelerine İlişkin Düzenlemeler

  • Bayrağından bağımsız olarak Türkiye’den gelen kruvaziyer ve ticari turistik gemiler ile özel gezi teknelerinin 2. Maddede kayıtlı koşulları karşılamaları beklenmektedir. Geminin / teknnin Yunan limanlarına varışına ve yolcuların inmesine, istisnasız olarak kaptan, mürettebat ve tüm yolcuların yukarıda bahsedilen evraklara sahip olmaları durumunda izin verilir. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen gemilerin/teknelerin yolcuları ilk Yunan limanına vardıklarında COVID-19 için zorunlu PCR veya rapid test laboratuvar muayenesine tabi tutulurlar. Testlerin sonuçları açıklanıncaya kadar yolcular gemide beklerler. Bunlardan Covid-19 koronavirüs test sonucu pozitif çıkanlar 5 gün zorunlu karantinaya tabii tutulacaklardır.
  • Türkiye’den gelecek özel gezi teknelerinin Yunanistan’a ilk giriş yapabilecekleri limanlar; Kavala, Midilli (Lesvos) Adası Mitilini Limanı, Sakız (Hios), Sisam (Samos) Adası Vathi ve Pithagoras Limanları, Limni (Limnos) Adası Mirina Limanı, Sömbeki (Simi), Batnaz (Patmos) Adası Skala Limanı ve İstanköy (Kos) ile Rodos adalarının turistik limanları.
  • Gemi kaptanları/yöneticileri geminin ilk Yunan limanına varışından en az 6 saat önce yetkili Liman Müdürlüğü’ne, gemide bulunanların aşılanma, negatif PCR veya hızlı antijen testi (rapid test) ve hastalık sertifikaları hakkında bilgi vermekle yükümlüdür.
  • Yolcuların Yunanistan’a girişi için gerekli belgelerin, gemi yolcuları tarafından bu amaca özel olarak görevlendirilmiş ilgili liman işletme ve idare kurumları personeline ve gerektiğinde yetkili Liman Müdürlüğü personeline ibrazı zorunludur.
  • Öngörülen diğer cezai yaptırımları halel getirmeksizin yukarıda kayıtlı hükümleri ihlal edenlere yetkili Liman Müdürlüğü’nce 5.000 Avro idari para cezası uygulanır.
  • Gemi kaptanları, işletmeciler, armatörler, idareciler, mürettebat ve diğer tüm sorumluların gemiye binişlerinde, yolculuk sırasında, karaya çıkışlarda, limanlarda, koylarda veya sahillerde demirledikleri sırada Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı’nın internet sitesinde (https: //www.ynanp.gr/el/) yayımlanmış bulunan COVID-19 vakalarının önlenmesi ve ele alınmasına yönelik kılavuzda kayıtlı hükümlere uymakla yükümlüdürler.
  • Bunların ihlali durumunda her bir ihlal için yolcular ve mürettebata 500 Avro, gemi sahibi/armatör/idareci/kaptan ve yöneticilere 1000 Avro idari para cezası uygulanır.
  • Özel gezi teknelerinin ve ticari turistik gemilerin bayrak ve taşıma kapasitesinden bağımsız olarak Yunan limanlarına azami 49 yolcuyla gelmeleri mümkündür.

Mykonos

Yolcu sayısı;

  • 12 yolcu taşıma kapasitesine sahip gemiler/tekneler için tam kapasiteyle,
  • 12 yolcudan fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip gemiler/tekneler için ise 12 yolcuya ilaveten 12 yolcunun üstündeki ek kapasitelerinin azami yüzde 80’ine kadar yolcuyla sınırlandırılmıştır.
  • 10 ile 15 kamaraya sahip gemiler/tekneler 1 adet kamarayı, 15 ve üzeri kamaraya sahip gemiler ise 2 kamarayı boş bırakmakla yükümlüdür.
  • Gemilerde/teknelerde yolcular arasında asgari 1.5 metre sosyal mesafeye dikkat edilmesi zorunludur.

Türkiye – Yunanistan güzergahında seyahat eden feribot yolcularının 2. Maddede kayıtlı koşulları karşılamaları gerekmektedir.

Yolcular, kaptanlar ve mürettebat üyeleri, gemiye binişlerde, yolculuk sırasında, karaya çıkışlarda, limanlarda, koylarda veya sahillerde demirledikleri sırada Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı’nın internet sitesinde (https: //www.ynanp.gr/el/) yayımlanmış bulunan COVID-19 vakalarının önlenmesi ve ele alınmasına yönelik kılavuzda kayıtlı hükümlere uymakla yükümlüdürler.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.