Türkiye’den Filipinler’e Karantinasız Seyahat Başladı!

15 Şubat 2022

7 binden fazla adadan oluşan, Hint Okyanusu’nun tatil cenneti Filipinler, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı karantina uygulamasını 10 Şubat 2022 tarihinden itibaren tam doz aşılı tüm ziyaretçiler için kaldırdı.

10 Şubat 2022 tarihi itibarı ile 2 doz COVID-19 Aşı (Biontech ve/veya Sinovac) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış Türk vatandaşları Filipinler’e herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebiliyor. Filipinler, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Filipinler’e seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Filipinler irili ufaklı 7.107 adet ada ve adacıktan oluşuyor. Böyle olunca da Filipinler’de gezilecek bir çok destinasyon var. Hemen hemen hepsine THY edirekt uçuşları ile başkent Manila’dan kolaylıkla ulaşmanız mümkün. Kendinizi turkuaz rengi denizi, inci gibi parıldayan kumsalı ve renkli gece hayatı ile Boracay Adası’na bırakabilirsiniz. Ya da yine Manila’dan 1 saatlik uçuşla ulaşılabilen, 1700’den fazla adadan oluşan Palawan Adası’nı görebilirsiniz. Lüks oteller, şahane plajlar, vahşi yaşam, el değmemiş ormanlar ve milli parklar ile Filipinler kesinlikle göz alıcı bir rota. Dilerseniz Visayas bölgesindeki Chocolate Hills (Çikolata Tepeleri) ve yağmur ormanları ile bir doğa harikası olan Bohol Adası’na da Manila’dan kolayca ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den Filipinler’e seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’den Hint Okyanusu’nun tatil cenneti Filipinler’e seyahat etmek isteyen ve COVID-19 aşı süreci tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında ilgili kurumlar tarafından en fazla 48 saat önce yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucunu da ibraz etmesi gerekmektedir.

Filipinler’de kabul edilen aşılar şu an için Filipinler Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer-Biontech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

AŞI BELGESİ İLE:

  • Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma sürecini tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlemiş bir aşı belgesi ile Filipinler’e en fazla 30 gün turistik veya iş amaçlı seyahat edilebiliyor.
  • Filipinler’e girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış COVID-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/Biontech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir. 12 yaşın altındaki çocuklar (doğum tarihine göre) tam aşılı bir yetişkinle seyahat etmeleri halinde aşı şartından muaftır.
  • Filipinler’e seyahat edecek olan Türk vatandaşları en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaportları ile vize gereksinimi olmadan ülkeye giriş yapabilmektedir.
  • Yolcuların Filipinler’e varıştan en az 3 gün önce bir eCIF (https://ecif.redcross.org.ph/) formu doldurmaları gerekmektedir. https://dashlabs.app/laboratories/607a41404d14dc68461eb3be/form
  • Filipinler’e seyahat edecek Türk vatandaşlarının COVID-19 ile ilgili tıbbi tedavi masraflarını kapsayan minimum 35.000 dolar teminatlı seyahat sigortasına sahip olması gereklidir. Filipinler’e giden yolcular, Filipinler’e girişlerini kolaylaştırmak için sigorta poliçelerinin elektronik veya fiziksel bir kopyasını taşımalıdır.
  • Tüm yolcuların, 3 yaş ve altındaki çocukların, uçuştan en az 48 saat önce Covid-19 PCR veya antijen testi yaptırarak, negatif test sonucu almaları gerekmektedir.
  • Filipinler’e seyahat edecek yolcuların ülkede kaldıkları tarihten itibaren 30 gün içinde geçerli bir dönüş biletine sahip olması gerekmektedir.
  • Kısa bir süre önce COVID-19’dan iyileşen ancak aşağıdaki belgeleri sunmaları halinde girişlerine izin verilirse PCR pozitif testlerine devam eden Filipinli yolcular;
    – Kalkıştan önceki 48 saat içinde alınan pozitif RT-PCR test sonucu
    – Uçuştan 10 – 30 gün önce lisanslı bir doktordan alınan, yolcunun zorunlu izolasyon süresinin tamamlandığını, bulaş riskinin olmadığını ve seyahat etmesine izin verildiğini belirten bir tıbbi sertifika almaları gerekmektedir.
  • Tüm yolcuların Filipinler’e varıştan önce One Health Pass’a kaydolmaları ve varışmalarından sonraki 7 gün boyunca herhangi bir COVID-19 semptomuna karşı kendilerini izlemeleri gerekmektedir.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.