Omicron Varyantı Sebebiyle Ülkelerin Aldığı Yeni Tedbirler!

23 Aralık 2021

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden bu sene kurtulur muyuz diye düşünürken, geçtiğimiz haftalarda Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantı ile hızla artan vaka sayıları karşısında birçok ülke seyahat yasaklarını yeniden gündeme getirmeye başladı. Bazı ülkeler kapanma kararı alırken bazıları mecburi aşı şartı ve temas yasağı getirdi. İşte Omicron varyantındaki hızlı artışın ardından ülkelerin aldığı başlıca seyahat tedbirleri…

Hollanda

22 Aralık 2021 Çarşamba gününden itibaren Hollanda’ya yapılacak seyahatlerde Schengen bölgesi dışındaki ülkelerden gelen yolcuların yalnızca yanlarında negatif bir test sonucu varsa seyahat etmelerine izin verilecek. Bu aynı zamanda aşı sertifikası veya kurtarma sertifikası olan yolcular için de geçerli olacak. Test kanıtı, kalkıştan 48 saat öncesine kadar olan bir NAAT/PCR testinden veya kalkıştan 24 saat öncesine kadar olan bir antijen testinden elde edilecek.

Çok yüksek riskli bir bölgeden seyahat eden yolcular, Hollanda’ya vardıklarında 10 gün karantinaya alınıyor. Varıştan 5 gün sonra yapılan bir PCR testi negatif sonuç verirse karantina süreleri erken sona erebiliyor. Covid varyantı endişesi olmayan çok yüksek riskli bir bölgeden seyahat eden aşılı yolcular için şimdilik karantina gerekli değil.

20 Aralık tarihinden itibaren dört hafta tam kapanma uygulamaya başlayan Hollanda’da temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın, eczane, benzin istasyonu ve kütüphane gibi yerlerin dışındaki tüm dükkan ve mağazalar kapatıldı. Ülkedeki tüm kademedeki okullar ise 20 Aralık 2021 ile 09 Ocak 2022 arasında kapalı olacak. Ayrıca 14 Ocak 2022‘ye kadar hiçbir etkinliğin yapılmasına da izin verilmiyor.

İsviçre

Diğer ülkelerin aksine İsviçre koronavirüs salgını kurallarını yumuşattı. Yürürlüğe giren yeni seyahat uygulamaları kapsamında 20 Aralık 2021 tarihinden itibaren İsviçre’ye seyahat edecek 16 yaş üstü herkesin uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif PCR testi ve uçuştan 24 saat önce alınmış hızlı Antijen testi ibraz etmesi gerekiyor. Ayrıca aşı olmuş ve iyileşmiş olan kişiler İsviçre’ye varıştan sonra 4. ve 7. gün yapılması zorunlu olan testten muaftırlar. Ülkeye girişte tüm yolcuların İsviçre giriş formunu online olarak doldurmaları gerekiyor.

Omicron varyantı nedeniyle evden çalışmayı zorunlu hale getiren İsviçre’de kamusal alanlara yalnızca iki doz aşısı olan kişiler girebiliyor.

Avusturya

Avusturya, 2 doz aşılar için 2. dozdan sonraki 270 gün boyunca aşı sertifikalarını geçerli saymaktadır. Bir destek dozu kanıtı olan tam aşılı yolcuların negatif COVID-19 test sonucu sunmaları gerekmiyor.  Avusturya’ya seyahat edecek; destek (hatırlatma) dozu kanıtı olmayan tam aşılı yolcuların, varıştan en fazla 72 saat önce/içinde yapılmış, Almanca veya İngilizce olarak bir negatif COVID-19 PCR test sonucu beyan etmesi gerekiyor. COVID-19 antijen testi artık Avusturya’ya giriş için geçerli değil. Seyahat edenler, AB Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası aracılığıyla kanıt sunma seçeneğine sahiptir.

Ayrıca Covishield, Sinovac ve Sinopharm aşıları Avusturya içindeki otel ve restoranlara girişte geçerli olmuyor.

Almanya

Sahip olduğu zengin tarihi ile her zaman bir adım öne çıkan Almanya’da şimdilik Noel’den önce herhangi bir kapanma öngörülmüyor. Ancak aşı olmayanlar artık restoran ve kapalı mekanlara alınmıyor. Ülkede hızlı testlerin geçerlilik süreleri de 24 saate indirildi. 2G kuralı denilen “aşılı ya da koronadan iyileşmiş olma” şartını yerine getirmeyenler restoran, bar, sinema, tiyatro veya kamuya açık yerlere giremiyor.

İtalya

Omicron varyantının yol açtığı endişelerin etkisiyle İtalya Hükümeti de seyahat kısıtlamalarını güncelleyerek, Avrupa Birliği ülkelerinden yapılacak seyahatler için ek önlemler getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği yeni kurallara göre; son 14 gün içinde AB ülkelerinde bulunmuş olan kişilerin İtalya’ya yapacakları seyahat öncesinde uçuştan 72 saat önce/içinde yapılmış negatif PCR veya antijen testi sunmaları zorunlu hale getirildi. Aşı yaptırmamış olanlar ise buna ek olarak 5 gün karantinada kalacak.

Fransa

Fransa Hükümeti, Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak amacıyla Fransa’ya seyahat edecek yolculara yönelik önlemleri sıkılaştırdı. Varyanta karşı tedbir alan ülkelerin başında gelen Fransa’da 4 Aralık 2021 tarihinden itibaren tam aşılı yolculardan uçuştan 48 saat önce/içinde yapılmış negatif PCR veya antijen testi talep ediliyor. Ülkede üçüncü aşıyı olma süresi 4 aya indirilirken, 5-11 yaş arasındaki çocukların aşılaması da başladı. Paris’teki havai fişekli yeni yıl kutlamalarının tümü iptal edildi.

Danimarka

Danimarka’da da sinema ve konser salonları, eğlence parkları ve müzeler kapatıldı. Yeni önlemler kapsamında ayakta 50’den fazla seyircinin bulunduğu konserler yasaklandı ve restoran müşterilerine, masalarında oturmadıklarında maske takma zorunluluğu getirildi.

İrlanda

İrlanda’da son dönemde artan Omicron vakalarının endişeye yol açmasının ardından yeni tedbirler getirildi. Bu kapsamda restoran ve barlara 20.00’den sonra yasak getirilirken, iç ve dış mekandaki etkinliklere katılımlara ise sınırlamalar konuldu. 19 Aralık 2021 Pazar günü başlayan önlemler 30 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek.

Tayland

Tayland Omicron varyantının artışı nedeniyle zorunlu karantina uygulamasına geri dönüyor. Tayland hükümetinden yapılan açıklamada, tam aşılı yolcuların karantinasız girişine imkan veren Tayland Pass uygulamasının (Phuket hariç olmak üzere) 23 Aralık 2021 tarihinden itibaren askıya alındığını ve tam aşılı yolculara da 7 gün zorunlu karantina uygulanacağı belirtildi. 23 Aralık 2021 tarihinden önce Tayland Pass QR kodunu almış olan yolcular Tayland a giriş yapabilecek.

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, Omicron mutasyonunun hızla yayılması ve vakalardaki artışın yükselişe geçmesinin ardından sınırlarını açma planını 2021 Şubat ayına kadar ertelediğini açıkladı. Güney Pasifik ülkesi Yeni Zelanda’da Ocak ayından itibaren Kovid-19 sürecinde alınan sıkı önlemlerin gevşetilmesi ve aşamalı olarak sınırların açılması bekleniyordu. Ancak vakalardaki ciddi artış sebebiyle sınırların açılması planının Şubat ayına ertelendiği duyuruldu.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.