Kurumsal Seyahatler Yeniden Şekilleniyor!

30 Haziran 2021

Tüm dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği Covid-19 salgını boyunca birçok alışkanlığımız değişti. İş, alışveriş, sosyalleşme ve eğitim gibi faaliyetlerimizi neredeyse tamamen dijital ortamlar üzerinden gerçekleştirdiğimiz bir noktaya ulaştık. Her şey hızla değişip gelişirken, seyahat alışkanlıkları da farklı bir boyut kazanıyor. Dünyadaki dijitalleşmeye paralel olarak seyahat sektörünün online kanallar üzerinden daha aktif hizmet vermeye başladığı bu dönemde, kurumsal seyahatin de dijitalleşme anlamında önemli bir yol kat etmesi kaçınılmaz.

Kurumsal Seyahatin Geleceği

Covid-19 ile yeniden şekillenen çalışma hayatı ve turizm sektörünün kesişiminde bulunan kurumsal seyahat pazarı, “yüz yüze iletişimin” tekrar gündeme geleceği pandemi sonrası için hazır. Kurumsal seyahat prosedürlerini yeniden gözden geçirmeye başlayan şirketlerde ise durum biraz daha farklı.

Artan seyahat harcamalarını kontrol altına almak isteyen şirketler, pandemi sürecinde tasarruf sağlayacakları başlıklara odaklanarak kurumsal seyahat prosedürlerini yeniden oluşturmaya başladı. Bu prosedürlerden biri de tasarruf maddelerinin yanına eklenen, çalışanların güvenli ulaşımı ve konaklaması oldu. Peki dünyadaki dijitalleşmeye paralel olarak online kanallar üzerinden daha aktif hizmet verecek olan seyahat endüstrisi, yakın zamanda kurumsal seyahatin geleceğini nasıl şekillendirecek?

Kurumların Seyahat Prosedürleri Yeniden Şekilleniyor

Kurumların yeniden şekillenecek seyahat prosedürlerinde, iş seyahati bütçelerinin hedefler dahilinde oluşturulması için gerekli veri akışının sağlanması, seyahat maliyetlerinin düşürülerek tasarruf edilmesi, kişilerin seyahat kurallarına ve vize prosedürlerine anlık olarak hızlıca erişebilecekleri ve yöneticilerin onay mekanizmalarının çok daha kolay olduğu online portallar oluşturulması, en önemli başlıklar arasında yer alıyor. İşte, yakın zamanda sıkça duyacağımız, seyahat sektörüne damgasını vurup geleceğe yolculuğun kapısını açacak olan başlıca seyahat trendleri…

İşte yakın zamanda sıkça duyacağımız, seyahat sektörüne damgasını vurup, geleceğe yolculuğun kapısını açacak olan başlıca seyahat trendleri…

Online Seyahat Yönetim Platformları

Kurumsal seyahatlerde en çok ihtiyaç duyulan şeylerin başında çalışanların hayatlarını kolaylaştıran, vakit kazandıran sistemler geliyor. İşgücünün gençleşmesi ile birlikte şirket çalışanları daha fazla uçuş, tesis ve fiyat seçeneği arasında seçim yapmalarına olanak tanıyan sistemler kullanarak seyahat rezervasyonlarını kendileri yapmak istiyor.

Kurumların iş seyahatlerini e-posta ya da telefon trafiği olmaksızın; bilgisayarlarından ya da telefonlarından kendi başlarına hızlıca planlamalarını sağlayan, önceden belirleyecekleri ve platforma girişleri yapılmış olan seyahat politikaları ile şirket içi onay süreçlerini hızlıca çözebilecekleri, anlık online raporlar oluşturarak süreçlerin seyahat politikalarına uygunluğunu kolaylıkla kontrol edebilecekleri, kural oluşturma mekanizmaları ve online takip sayesinde masraf yönetimi yapabilecekleri, bu sayede kurumunun seyahat harcamalarını optimize ederek tasarruf yapmalarını sağlayabilecek “Online İş Seyahati Platformları” en önemli ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor.

JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL olarak dijital sıçramaya odaklandığımız bu dönemde geliştirdiğimiz “Online Kurumsal Seyahat Rezervasyon ve Satın Alma Platformumuz JVSMART” ile kurumsal seyahat yönetimi artık ok daha kolay! Yurt içi & yurt dışı tüm uçak bileti, konaklama, araç kiralama rezervasyon ve satın almalarını ayrıca vize başvurularını seyahat politikaları çerçevesinde hızlı ve güvenli bir şekilde 7/24 tek bir platform üzerinden gerçekleştirip, yönetebileceğiniz JVSMART ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Seyahatin Yeni Trendi: Bleisure

İş gücünün gençleşmesi, Y kuşağına mensup çalışan ve yöneticilerin artması ile birlikte “business” ve “leisure” kelimeleri birleştirilerek oluşan “Bleisure” trendi öne çıkmaya başladı. İş seyahatlerini boş vakitle birleştirerek kaliteli ve eğlenceli vakit geçirme imkânı sunan bu trend doğrultusunda artık çalışanlar iş seyahatlerinde sadece işini yapmaktan daha fazlasını istiyor. Kuruluşların yüzde 92’si pandeminin ilk aylarında iş seyahatlerini askıya alsa da, pandemi öncesi rakamlar, iş amaçlı seyahat edenlerin yüzde 90’ının seyahatlerine keyif amaçlı bileşenleri eklediğini gösteriyor.

Teknoloji, Kurumsal Seyahatte Devrim Yaratmaya Devam Ediyor

“Toplum 5.0” felsefesine uyum gösteren sektörlerin başında gelen seyahat endüstrisi, hayata geçirmeye başladığı dijital trendler ile seyahatseverlere Matrix’i aratmayacak bir hizmet deneyimi yaşatacak. Uluslararası seyahatlerde, parmak izi ve retina taraması ya da sınır kontrol prosedürlerini hızlandıran yüz tanıma teknolojisi sayesinde havalimanında daha az zaman harcamak mümkün hale gelecek.

Yapay Zeka, Sanal Gerçeklik ve Akıllı Asistanların Yükselişi

Yapay Zeka (AI), sanat ve artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknoloji, dijital seyahat arkadaşı ve içeriğin kişiselleştirilmesi gibi dijital trendler, seyahat ve konaklama sektörüne damgasını vuracak.

Yapay Zeka ile Sorunsuz Seyahat

Müşterinin neyi aradığını, satın aldığını ve sevdiğini öğrenerek, özelleştirilmiş ve hedeflenmiş teklifler oluşturmayı mümkün kılan Yapay Zekâ, özellikle seyahat sektöründe temel sorunlara ve sorulara vereceği hızlı yanıtlar açısından oldukça önem taşıyor.

Sanal Gerçeklik (VR) ile Seyahat Deneyimi

Günümüzde birçok otel zinciri ve kurumsal seyahat acentesinin tercih ettiği Sanal Gerçeklik (VR) turları ile seyahatseverler tatil satın almadan önce otel turları ve restoranlardan şehirdeki önemli noktalara, milli parklara ve hatta belirli etkinliklere kadar her şeyi deneyimleyerek, hangi tatili satın alacaklarına karar verebilecekler.

Dijital Seyahat Arkadaşları: Akıllı Asistanlar

Siri, Cortana ve Google Asistan gibi akıllı asistanlar seyahat programlama konusunda da hizmet verip, güncel bilgiler vermenin yanında kişiye özel öneriler vermek gibi daha karmaşık görevleri gerçekleştirebilecek. Dijital seyahat arkadaşları, seyahatlerin planlaması ve rezervasyonlarının yanı sıra gezi deneyiminin kendisini de değiştirecek. Favori kahvaltısından egzersiz programına kadar yüksek düzeyde kişiselleştirilmiş tercihlerle iletişim kuran dijital seyahat arkadaşına bağlanan seyahatseverler, ideal tatil paketi seçimlerini bir araya getirebilmek için Big Data analitikleriyle çalışırken, etkileşime geçmek için mimik ve sesli komutları kullanabilecek.

Biyometrik Teknoloji ile Sorunsuz Deneyimler

Biyometrik teknoloji ile konukların check-in yapmasına veya bir anahtar kart kullanmasına gerek kalmadan otel içinde dolaşıp, odalarına girmelerine olanak tanınacak.

İş Seyahatlerinin Geleceği: Blockchain

Uçuşların nasıl rezerve edildiğine bağlı olarak isimler, doğum günleri, kredi kartı, otel ve kiralık araç bilgileri… Tüm bu verileri güvence altına alan, veri depolamayı ve erişimi kolaylaştıran blockchain teknolojisi, şirket çalışanlarına daha güvenli bir yolculuk ortamı sunacak. Blockchain teknolojisi; kullanıcı hatalarını minimize edip, siber güvenlik saldırılarından da korunmaya yardımcı olacak.

İş seyahatleri artık bir fırsat olarak görülüyor!

Çalışanlar, özellikle uluslararası seyahatleri profesyonel ve kişisel gelişimleri için değerli buluyor. İş gücünün en büyük bölümünü oluşturan Y kuşağı, zenginleştirici bir deneyim olarak gördükleri için seyahat etmeye daha istekli. Verimli, dinamik bir kurumsal seyahat programı, çalışan bağlılığını teşvik etmek ve kurumsal büyümeyi desteklemek için bir araç olarak kullanılmaya başlıyor.

 

KURUMSAL SEYAHAT YÖNETİMİNİZİ BİZE BIRAKIN!

JULES VERNE BUSINESS olarak zamanın ve bütçenizin en verimli şekilde değerlendirildiği, sizi her detayıyla memnun edecek bir seyahat deneyimi yaşatmak için yanınızdayız! Kurumsal seyahatlerinizde maksimum verimlilik, tasarruf ve memnuniyet sağlamak bizim işimiz. Siz sadece işinize odaklanın, geri kalan her şeyi bize bırakın! Kurumsal seyahat hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi ve sorularınız için: business@julesverne.com.tr

KURUMSAL SEYAHATLERİNİZİ ONLINE YÖNETİN!

Yurt içi, yurt dışı tüm uçak bileti & konaklama rezervasyon ve satın almalarınızı, seyahat politikalarınız çerçevesinde hızlı ve güvenli bir şekilde 7/24 yönetebileceğiniz platformumuz JVSMART ile tanışın! Online Kurumsal Seyahat Rezervasyon ve Satın Alma Platformu JVSMART ile kurumsal seyahat yönetimini artık çok daha kolay! JVSMART ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Sorularınız ve demo talepleriniz için : jvsmart@julesverne.com.tr

Kurumsal seyahatlerinizde siz sadece işinize odaklanın, JULES VERNE BUSINESS olarak gerisini biz hallederiz.

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.