Kore’ye Vizesiz ve Karantinasız Seyahat 1 Nisan’da Başlıyor!

28 Mart 2022

Kore, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek, 01.04.2022 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının vize ve karantina zorunluluğu olmaksızın yeniden Kore’ye turizm amaçlı seyahat edebileceğini duyurdu. 01 Nisan 2022 tarihinden itibaren  aşıları tam olan ve aşı bilgilerini Kore’nin aşı sistemine (COOV uygulaması) kaydettiren tüm ziyaretçiler, Kore’ye turizm amaçlı seyahat edebilecek.

Kore Hükümeti, ayrıca Türk pasaportu sahiplerine yönelik vize muafiyeti anlaşmasının geçici olarak askıya alınmasının 1 Nisan 2022 (Cuma) saat 00.00’dan itibaren kaldırılacağını duyurmuştur

Türk vatandaşlarının vizesiz girişine ilişkin bilgiler şu  şekildedir:

  • Kore ile Türkiye arasında 25 Şubat 1979’da imzalanan karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasına göre resmi veya genel pasaport sahibi Türk vatandaşları, turizm amacıyla Kore’yi ziyaret etmeleri (akraba ziyareti dahil), transit ve kısa süreli iş seyahatleri için 90 güne kadar vizesiz kalabiliyor.
  • Kore’yi turizm (akraba ziyareti dahil) transfer veya kısa süreli iş seyahatleri dışında başka amaçlarla ziyaret ediyorsanız önceden uygun bir vize almalısınız (Öğrenim, çalışma, evlilik, göçmenlik vb.)
  • Pasaportun giriş tarihi itibariyle kalan geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.

Karantina süreci bitmesine rağmen karantina muafiyetinden yararlanmak için bazı şartlar ve istisnalar bulunmaktadır.

Karantina muafiyetinden hariç tutulanlar:

  • Pakistan, Özbekistan, Ukrayna ve Myanmar (Yüksek riskli 4 ülke)
    – Aşı süreci tamamlanmış olan kişiler dahi izole edilecektir.
  • Aşılanmamış kişiler daha önce olduğu gibi karantinaya alınacaktır.
    – Uzun süre kalacak Koreliler ve tüm turistler karantinalarını kendileri oluşturacaktır.
    – Kısa süre kalan turistler için tesis izolasyonu sağlanacaktır.

Aşı Kaydının Kontrol Edilmesi

COOV uygulaması üzerinden kişiler aşı kayıtlarını kendileri oluşturacak ve aşıların kontrol edilebilmesi için aşı kartlarını da ekleyeceklerdir. PDT (Kalkış Öncesi Test) ve aşılama bilgilerinin Q-Code ile girişi, kalkıştan 2 gün önceye kadar mevcut olacaktır. Gönderimden sonra oluşturulacak QR kodu yolcunun e—posta adresine gönderilecektir. Karantina kontuarlarında QR kodu verilecektir. Uçuştan 48 saat (2 gün) önce PCR testi alınması gerekliliği halen devam etmektedir.

Türkiye’den Kore’ye seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’den Kore’ye seyahat etmek isteyen ve COVID-19 aşı süreci tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında ilgili kurumlar tarafından en fazla 48 saat önce yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir.

Kore’de kabul edilen aşılar şu an için Kore Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – BionTech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Novavax, Sinovac ve Sinopharm, Covishield, Covaxin ve Covavax’tır.

  • İkinci dozdan 14 gün sonra (Bir Johnson) ve ikinci dozdan itibaren 180 gün içinde olanlar veya üçüncü bir doz olanlar.
  • Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil durum onaylı aşılar içinde çapraz aşılamayı da kabul etmektedir.

Kore’ye yapılacak seyahat ile ilgili bilinmesi gereken önemli hususlar!

  • Gelen tüm yolcular için üç kez tanı testi yapılacaktır.
    Girişten önce ve girişten sonraki ilk gün PCR testi
    – Girişten 6 – 7 gün sonra hızlı antijen testi
  • Ülkeye girişten önce karantina muafiyeti için bilgilerin COOV uygulamasına girilmesi (Q-Code)
    – Aşağıdaki bilgileri girdikten sonra QR kodun alınması (Çıktı da alınabilir)
    – Kişisel bilgiler (Pasaport numarası vb)
    – Giriş ve kalış bilgileri (Çıkış ülkesi, uçağı, Kore’de ikamet yeri, iletişim bilgileri vb)
    – Karantina ile alakalı bilgiler vs.
    – Q-Code’e erişim için internet adresi: https://cov19ent.kdca.go.kr’dir.
  • Tüm yolcuların varıştan sonraki 24 saat içinde varışta PCR test (OAT) yaptırmaları gerekmektedir. Kore vatandaşları ve Kore’de uzun süreli ikamet edenler için bu testi konaklama yerlerine en yakın Halk Sağlığı Merkezi’nde yaptırabilmektedirler. Kısa süreli ziyaretçiler için bu, belirlenen kliniklerden herhangi birinde yapılmalıdır. Bu bilgilere ulaşmak için https://www.singaporeair.com/saar5/pdf/ko_KR/covid19-pcrtest-clinic-list.pdf veya kdca.go.kr adreslerini ziyaret edebilirsiniz. (Liste yalnızca Korece olarak mevcuttur ve KDCA tarafından İngilizce olarak güncellenmeyi beklemektedir)
  • Kore’ye mevcut vize uygulamasında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Kore’ye giriş için aşağıdaki ülkelerden gelen yolcular K-ETA’ya başvurmalıdır. Daha fazla bilgi almak için Kore Elektronik Seyahat İzni web sitesinde K-ETA sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kore’ye herhangi bir ziyaret (Turistik amaçlı ziyaretçiler dahil) yapacak olan bütün Türk vatandaşlarının hala yüzyüze vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Arnavutluk, Andorra, Avusturya, Barbados, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dominika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Guam, Guyana, Macaristan, izlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Meksika, Monako, Hollanda, Yeni Kaledonya, Nikaragua, Norveç, Palau, Polonya, Portekiz, Romanya, Saint Kitts – Nevis, Saint Vincent ve Grenadinler, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Vatikan, Venezuela.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.