İtalya Seyahatleri Yeniden Başlıyor!

01 Mart 2022

İtalya, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek tüm ülkelerden İtalya’ya turizm amaçlı seyahatlere izin verileceğini duyurdu. 01.03.2022 tarihinden itibaren, geçerli bir vizeye sahip olan, tam aşılı veya aşısız Türk vatandaşları İtalya’ya turizm amaçlı seyahat edebilecek. Bu uygulama 01 Mart 2022 – 31 Mart 2022 tarihleri arasında geçerli olacak.

Aşağıda belirtilen şartlardan birini yerine getiren yolcular seyahat sebebi aranmaksızın İtalya’ya giriş yapabilecektir:

  • EMA onaylı aşı sertifikasına sahip yolcular (2 doz aşı geçerliliği 6 ay, 3 doz aşı geçerliliği sınırsızdır)
  • EMA onaylı olmayan aşı sertifikası bulunan ve 3. doz aşıyı EMA onaylı bir aşı ile yaptırmış olan yolcular (Örneğin 2 doz Sinovac + 1 doz Pfizer). Geçerlilik sınırsızdır.
  • Son 180 gün içerisinde hastalığı geçirdiğini gösterir doküman ibraz eden yolcular
  • Son 72 saat içerisinde moleküler test veya son 48 saat içerisinde antijen testi yaptırmış yolcular

Yukarıda belirtilen hiçbir koşulu sağlamayan yolcular da uçuşlara kabul edilebilecek olup varışları akabinde 5 gün self izolasyon uygulamaları gerekmektedir. Akabinde moleküler veya antijen testi yaptırmaları zorunludur.

Türkiye’den İtalya’ya seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’den İtalya’ya seyahat etmek isteyen EMA onaylı aşı sertifikasına sahip yolcuların (2 doz aşı geçerliliği 6 ay, 3 doz aşı geçerliliği sınırsızdır) girişte negatif  PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmemektedir.

İtalya’da kabul edilen aşılar şu an için Avrupa İlaç Ajansı (EMA)’nın onayladıklarıdır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech’in Comirnaty aşısı, Moderna, Vaxzevria (AstraZenaca), Janssen (Johnson & Johnson) ve Nuvaxovid’dir. Ayrıca yetkili yabancı sağlık makamları tarafından uygulanan aşağıdaki aşılar da eşdeğer sayılmaktadır.

  •  AstraZeneca lisansıyla üretilen Covishiels aşısı (Serum Institute of India)
  • AstraZeneca lisansıyla üretilen R-CoVI aşısı (R-Pharm)
  • AstraZeneca lisansıyla üretilen Covid-19 vaccine-recombinant aşısı

EMA onaylı aşı sertifikasına sahip yolcular;

  • Seyahat öncesinde Digital Passenger Locator Form (PLF – Yolcu Tespit formu) doldurularak, biniş esnasında ulaşım şirketi yetkililerine ve kontrollerden sorumlu olan tüm görevlilere dijital veya kağıda basılı olarak ibraz edilmelidir.
  • Uçağa binmeden önce ulaşım şirketi yetkililerine ve kontrollerden sorumlu olan tüm görevlilere sahip oldukları Kovid-19 Yeşil Sertifikası veya;
    Aşının tüm dozlarının uygulandığı tarihten itibaren altı aylık geçerliliğe sahip Covid-19 aşı sertifikasının ibraz edilmesi gerekmektedir.

İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca veya İtalyanca düzenlenecek Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

Belgeler İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca veya İtalyanca dillerinde düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge, resmi bir kurum tarafından yapılmış İngilizce çevirisi ile birlikte dijital veya basılı kopya şeklinde sunulmalıdır.

Üçüncü bir doz veya COVID – 19 iyileşme ve aşı kanıtı olan tam aşılı yolcular, şu anda son kullanma tarihi olmayan Süper/ Geliştirilmiş Yeşil Geçiş için uygundur. Bu geçiş, yolcuların diğerlerinin yanı sıra kapalı mekanda yemek yeme, konaklama, konserlere erişim, spor etkinlikleri gibi bir dizi mekana ve ilgi çekici yere erişmesine olanak tanır. Üçüncü doz aşıdan sonra aşı sertifikaları seyahatten en az 14 gün önce düzenlenmelidir. Temel Yeşil Geçiş Belgesi aşağıdakilerden birini içerebilir;

  • COVID-19’a karşı tam aşılı olduğunu gösteren COVID-19 aşı sertifikası,
  • İyileşme sertifikası veya aktiviteden en fazla 72 saat önce alınmış bir negatif moleküler COVID-19 PCR test sonucu,
  • Aktiviteden en fazla 48 saat önce alınan negatif hızlı antijen test sonucu.

AŞI OLMADIYSANIZ;

  • Hastalığın geçirildiğine dair ve geçirildiği tarihten itibaren 6 aylık geçerliliği olan sertifika veya; İtalya’ya girişten önceki 72 saat içerisinde yaptırılan negatif sonuçlu bir PCR testi ya da girişten önceki 48 saat içerisinde yaptırılan bir antijen test sonucu ile de İtalya’ya giriş yapılabilir. 6 yaştan küçük çocuklar PCR veya antijen test zorunluluğundan muaftır.
  • Yukarıda belirtilen belgelerden hiçbirini ibraz edemeyen kişiler, 5 gün süreyle 5. günün sonunda PCR veya sürüntü yöntemiyle yapılan antijen testi yaptırmak zorunluluğu ile Dijital Passenger Locator Form’unda belirttikleri adreste geçirilecek karantina tedbirlerine tabi tutulacaktır.

Yukarıda belirtilen tedbirler; İtalya Sağlık Bakanlığı’nın 28 Eylül 2021, 22 Ekim 2021, 14 Aralık 2021 ve 27 Ocak 2022 tarihli Genel Emirlerinin yerine geçer.

İtalya’ya giriş yapacak kişiler varış noktalarında örnekleme temelinde antijen veya PCR testine tabi tutulabilecektir. Test sonuçları pozitif çıkan kişiler 10 gün süreyle, gerekirse Kovid otellerinde ve tüm masrafların yolcuya ait olması suretiyle karantinaya alınacaktır.

Digital Passenger Locator Form’unu ibraz etme zorunluluğu saklı kalmak kaydıyla aşağıdaki kişiler, Kovid-19 semptomlarını göstermediği takdirde, yukarıda belirtilen tedbirlerden muaf tutulacaktır.

  • Uçak – gemi mürettebatı,
  • Yol personeli,
  • Kanıtlanmış iş nedenleriyle giden ve mesai sonrası evlerine, ikamet ettikleri yerlere veya yerleşim yerlerine dönüş yapmak üzere sınırlarımıza giriş ve sınırlardan çıkış yapacak sınır ötesi çalışan grubu kapsamındaki kişiler,
  • Evleri, ikamet ettikleri yerler veya yerleşim yerlerinin olduğu ülkeden farklı bir ülkede okuyup gün bazında veya en azından haftada bir kez kaldıkları ülkeye dönüş yapan öğrenciler,
  • Özel araçlarıyla 36 saati aşmayan süre ile sınırlı olmak üzere İtalya’dan transit geçen kişiler. Ancak bu sürenin bitiminde, bahse geçen kişiler derhal ülke sınırından çıkış yapmalı veya 5 gün süreyle digital Passenger Locator Form’unda belirledikleri adreste karantinaya girmek ve 5. gün sonunda PCR veya sürüntü yöntemiyle yapılan antijen testini yaptırmak zorundadır.
  • Kendi özel araçlarıyla seyahat etmeleri şartıyla, yurt içindeki evlerinden, ikamet ettikleri yerlerden veya yerleşim yerlerinden en fazla 60 km uzaklıkta bulunan bir yurt dışı şehrine en fazla 48 saatlik kadar süreyle uğradıktan sonra tekrardan İtalya’ya giriş yapacak kişiler,

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.