İsviçre Seyahat Prosedürleri Güncellendi!

09 Aralık 2021

Yürürlüğe giren yeni seyahat uygulamaları kapsamında 4 Aralık 2021 tarihinden itibaren İsviçre‘ye seyahat edecek 16 yaş üstü herkesin uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış NEGATİF PCR TESTİ ibraz etmesi gerekmektedir. Çift doz aşı olmuş, Covid pozitif olmuş ve iyileşmiş olan yolcuların da uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış NEGATİF PCR TEST ibraz etmesi zorunludur. Ayrıca İsviçre’ye giriş yaptıktan sonra 16 yaş ve üzerindeki herkes, girişten sonraki 4. ve 7. günler arasında başka bir PCR testi veya hızlı antijen testi yapmalıdır.

Türkiye’den İsviçre’ye Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar

  • İsviçre’ye seyahat edecek 16 yaş üstü herkesin uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış NEGATİF PCR TESTİ ibraz etmesi gerekmektedir. Çift doz aşı olmuş, Covid pozitif olmuş ve iyileşmiş olan yolcuların da uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış NEGATİF PCR TEST ibraz etmesi gerekmektedir.
  • İsviçre’ye seyahat edecek olan herkesin SWISS PLF formunu online (https://swissplf.admin.ch/formular) ya da çıktısını alarak doldurması gerekmektedir.
  • İsviçre’ye girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/Biontech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.
  • İsviçre’ye girdikten sonra 16 yaş ve üzerindeki herkes, girişten sonraki 4. ve 7. günler arasında başka bir PCR testi veya hızlı antijen testi yapmalıdır. İsviçre’de 4 günden az kalan kişilerin ikinci bir test yaptırmalarına gerek yoktur. Test sonucu ve giriş formunun numarası veya iletişim kartının bir kopyası kantona bildirilmelidir. Negatif bir test sonucu alırsanız, bunu bir COVID test sertifikası şeklinde kantona bildirmelisiniz. Pozitif bir test sonucu alırsanız test sonucu hemen ilgili kantona bildirilmelidir. Kanton makamlarının iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. ( Test masrafları kişinin kendisi tarafından karşılanır.)
  • Şu anda İsviçre’ye giren kişilerin girişten sonra karantinaya girmeleri gerekmez.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.