İngiltere Türkiye’yi Kırmızı Listeden Çıkardı, Uluslararası Seyahat Kurallarını Gevşetti!

20 Eylül 2021

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İngiltere makamlarınca uygulamaya konulan seyahat kısıtlamaları güncellenmiş olup Türkiye, seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarılarak sarı listeye alınmıştır.

22 Eylül 2021’den itibaren, son 10 gün içerisinde kırmızı listede yer alan ülkelerde bulunmamış Türk vatandaşları ziyaret ya da turistik amaçlı seyahatler için İngiltere’ye giriş yapabilecektir. Kırmızı listede yer alan ülkelere buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den İngiltere’ye seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Sarı listede yer alan Türkiye’den İngiltere’ye seyahat etmek isteyen ve COVID-19 aşısı tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında ilgili kurumlar tarafından yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucunu da ibraz etmesi gerekmektedir. İngiltere’de kabul edilen aşılar şu an için Avrupa İlaç Ajansı’nın onayladıklarıdır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech, Moderna, Astra – Zeneca ve Jansen / Johnson&johnson’dır.

Aşılarını Türkiye’de yaptıran kişiler veya aşısı olmayanlar;

  • Aşılarını Türkiye’de yaptıran Türk vatandaşları; uçuştan 72 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif PCR testi veya uçuştan 48 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif antijenik test sunmalıdır.
  • İngiltere’ye girişlerde https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir.
  • İngiltere’ye varışta 10 gün ev karantinası uygulanmaktadır.
  • Karantinanın 2. ve 8. günlerinde PCR testi yapılması gerekmektedir. Karantinanın 5. günü yapılacak ek bir PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina erken sonlandırılabilir. Bu test yapılsa ve karantina sonlandırılmış olsa dahi 8. gün testi yapılması zorunludur.

Aşılarını UK, USA, EU ya da EFTA ülkelerinde yaptıran kişiler;

*** İngiltere’de oturumu bulunan 18 yaş altı kişiler aşılı olsun ya da olmasın karantinadan muaf tutulmaktadır.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.