Dubai Seyahat ve Giriş Koşulları Güncellendi!

01 Mart 2022

Arap ve Batı kültürünü bir potada eritip ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi vaat eden Dubai, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. Dubai’ye yapılacak seyahatlerde tam doz aşısını yaptırmış yolcular artık COVID-19 test uygulamasına tabi olmayacaklar.

28 Şubat 2022 tarihinden itibaren aşı süreci tamamlanmış kişiler, uçuştan önce ve Dubai’ye varışta QR kodlu aşı sertifikalarını İngilizce veya Arapça dillerinde basılı veya dijital olarak ibraz etmeleri halinde PCR/antijen testi göstermeksizin Dubai’ye giriş yapabilecek.

Türkiye’den Dubai’ye Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar

  • Tam doz aşısını tamamlamamış olan veya aşısız yolcuların, uçuşa kabullerinden önce ve Dubai’ye varışta, uçuşa kabullerinden en fazla 48 saat öncesinde yaptırmış oldukları SARS COV 2 viral RNA’yı hedefleyen COVID-19 PCR negatif test sonucunu QR kodlu ve sertifikalı bir kurum tarafından onaylanmış, İngilizce veya Arapça dillerinde düzenlenmiş ve basılı veya dijital olarak ibraz etmeleri gerekmektedir. Antikor testleri ve evde test kitleri dahil olmak üzere diğer test sonuçları Dubai’de kabul edilmemektedir.
  • Son bir (1) ay içinde Covid-19 geçirmiş olan yolcuların (iyileşme ve Dubai’ye varış tarihlerini arasındaki süreyi kapsar), yetkili bir kurum tarafından verilen QR kodlu basılı İngilizce veya Arapça dillerinde Coronavirus SARS COVID-19 geçirmiş olduklarını beyan eden sağlık sertifikalarını ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Dubai’ye seyahat edecek yolcular, yetkililer tarafından talep edildiği takdirde Dubai’ye varışlarında PCR testine tabi tutulabilecektir. Test sonuçlarının negatif çıkmasına kadar olan sürede kişi Dubai’de ikamet edeceği yerden ayrılmamak şartı ile kendisini karantinaya almalıdır. Test sonuçlarının pozitif çıkması halinde yolcular, Dubai Sağlık Otoriteleri tarafından bilgilendirilerek, belirlenmiş yönergelere uymaları gerekecektir.
  • Dubai’de kabul edilen aşılar şu an için Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık Otoriteleri veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.
  • B.A.E vatandaşları ve 1. derece akrabaları bu uygulamanın dışında olup, sadece Dubai’ye varışta havalimanında PCR testine tabi tutulacaklardır.
  • 12 yaş altında olan çocuklar bu uygulamaya dahil değildir.
  • Dubai üzerinden seyahat eden transit yolcular ise seyahat ettikleri ülkenin COVID-19 kurallarına tabi olacaklardır.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.