Covid-19 Aşıları Tamamlananlar İçin Fransa Seyahatleri Başlıyor!

18 Haziran 2021

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Fransız makamlarınca uygulamaya konulan seyahat kısıtlamaları 17 Haziran 2021 tarihinde güncellenmiş olup, Türkiye kırmızı listeden çıkarılarak turuncu listeye alınmıştır.

Türkiye’nin kırmızıdan turuncu listeye geçirilmesiyle, aşıları tamamlanan kişiler ziyaret ya da turistik amaçlı seyahatler için Fransa’ya giriş yapabilmektedir.

Fransa turistik ve ticari vize işlemlerine başlamış olup klasik evraklar haricinde ek olarak 2 doz aşı olunduğuna dair aşı kartı da istemektedir.

Türkiye’den Fransa’ya seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Turuncu listede yer alan Türkiye’den Fransa’ya seyahat etmek isteyen ve COVID-19 aşısı tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında ilgili kurumlar tarafından yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucunu da ibraz etmesi gerekmektedir.

Fransa’da kabul edilen aşılar şu an için Avrupa İlaç Ajansı’nın onayladıklarıdır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca ve Jansen/Johnson&Johnson’dır.

Aşı Olduysanız;

  • 11 yaş ve üzeri her yolcu uçağa binerken, uçuştan 72 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif PCR testi veya uçuştan 48 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif antijenik test sunmalıdır .
  • Aşılı yetişkinler için geçerli olan seyahat ve karantina için zorunlu gerekçelere ilişkin tedbirler, aşılı olsun ya da olmasın yanlarında bulunan küçükler için de geçerlidir.

Aşı Olmadıysanız;

  • Fransa’ya ancak seyahat için acil nedenleriniz varsa seyahat edebilirsiniz. Zorunlu gerekçelerin listesi İçişleri Bakanlığınca düzenlenen yurtdışı seyahat belgesinde belirtilmektedir. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.
  • 11 yaşında veya daha büyük her yolcu, kalkıştan 72 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif PCR testi veya kalkıştan 48 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif antijen testi sunmalıdır .
  • Fransa’ya vardığınızda rastgele bir teste tabi tutulabilirsiniz.
  • 7 gün boyunca kendinizi izole edeceğinize söz vermelisiniz.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.