Belçika Tüm Seyahat Kısıtlamalarını Kaldırdı! Belçika’nın Görülmeye Değer Şehirleri

26 Mayıs 2022

Avrupa Birliği’nin merkezi olmasıyla dünyanın odak noktalarından biri olan Belçika, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek, tüm COVID kısıtlamalarının kaldırıldığını duyurdu.

Türk vatandaşları herhangi bir aşı veya PCR testi zorunluluğu olmaksızın Belçika’ya seyahat edebiliyor.

Belçika’da yapılacak çok aktivite, görülecek çok şey var! Avrupa’nın en yeşil ülkelerinden biri olan Belçika aynı zamanda ülkeye özgü leziz çikolataları ve engin bira kültürü ile meşhur.

Belçika’nın Görülmeye Değer Şehirleri

Brüksel

Belçika’nın merkezinde yer alan başkent Brüksel; Flemenk, Alman ve Fransız kültürünün buram buram hissedildiği bir şehir. Ortaçağdan günümüze tüm görkemini koruyan, şehrin can alıcı merkezi Grand Place’taki çikolata dükkanları, tarihi binaları ve lüks mağazaları ile Place du Grand Sablon, Gotik ve Rönesans mimarisinin bir arada kullanıldığı St. Catherine Kilisesi ve Çizgi Roman Müzesi Brüksel’i tanımanız için ziyaret edilecek olmazsa olmaz adresler… Kentin en önemli alışveriş noktalarından olan Avenue Louise ve Rue De Chartreux’de birbirinden hip mağaza ve butikler bulabilirsiniz. Brüksel’in en önemli yönlerinden biri de zarif dekoratif süslemelerin kullanıldığı Art Nouveau akımının en güzel eserlerini bünyesinde barındırması. Yerel mimar, tasarımcıların rehberliğindeki 3 saatlik turlara katılarak bu benzersiz eserler konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Brüksel gerçek bir gurme adresi! Kentte onlarca kaliteli restoran bulunuyor.

Brugge (Bruges)

Belçika’nın UNESCO Kültür Merkezi listesindeki Brugge; Ortaçağdan bu zamana bozulmadan taşıdığı değerleriyle parlıyor. Venedik’i anımsatan kanalların üzerinde tekne turu yapmak, Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp bol bol fotoğraf çekmek, parklarında yürüyüş yapmak Brugge’ü tam anlamıyla yaşamanız için gerekli! Bisiklet kiralayıp Aşıklar Gölü civarında dolaşmak, Minnewater Parkı’nı gezmek, Belfry Çan Kulesi’ne çıkıp nefes kesen şehir manzarasını izlemek, Groeningemuseum’u ziyaret etmek, çikolatalarıyla ünlü şehrin Çikolata Müzesi’ni görmek Brugge’ün en vazgeçilmez rotaları.

Ghent

Yorucu zamana ve maruz kaldığı savaşlara yenilmemiş, “kutsanmış” bir şehir Ghent. Belçika’nın tarihten günümüze taşıdığı Ortaçağ kenti boydan boya Romantik mimarisiyle heyecanlandıran binaları ve meydanlarıyla zamanda yolculuğa çıkarıyor. 7. yüzyıla dayanan köklü tarihinde Scheldt ve Lys nehirlerinin birleştiği yerde bir yaşam kuran Ghent için, Belçika’nın açık hava müzesi desek abartmış olmayız. Ortaçağ zenginliğini yansıtan tarihi binalar, taş sokaklar, nehrin iki tarafını saran evler bir kartpostal gibi gözlerinizin önünden geçiyor. St. Bavo Katedrali’nin kendisi kadar Jan Van Eyck’e atfedilen Adoration of the Mystic Lamb resmi, “kontların kalesi” Gravensteen Kalesi, şehrin simgesi olan Çan Kulesi Ghent’te görmeniz gereken ilk adresler. Hava karardığında Grasburg Köprüsü üzerinden St. Michael Kilisesi’nin ışıklandırılmış siluetini izlemelisiniz.

Antwerp

Dinant

Belçika’nın en güzel şehirlerinden, pırıl pırıl Meuse nehrinin iki yakaya ayırdığı Dinant doğal güzellikleri ve kıyı şeridindeki evleri ile kesinlikle keşfe değer! Mimarisi ve manzarasıyla eşsiz bir görünüme sahip olan kalesi ile tanınan Dinant’ta Notr Dame Kilisesi ve kale mutlaka görülmesi gereken iki önemli yapı. Leffe birası ve şeker yerine bal kullanılarak yapılan desenli kurabiyeleri de oldukça ünlü. Saksafonun mucidi, Dinantlı Adolphe Sax olduğundan, şehirde bolca saksafon ile ilgili heykeller göreceksiniz.

Size Özel Seyahat Programı için: travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.