Aşı Olmayanlar İçin Uçak, Şehirlerarası Otobüs, Konser, Tiyatro ve Sinemalarda Zorunlu PCR Testi Dönemi Başlıyor!

27 Ağustos 2021

 

Türkiye genelinde son dönemde artan vaka sayıları sonrasında salgınla mücadelede yeni bir dönem başlıyor! İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile aşı olmayan vatandaşlar için 06 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni kurallar açıklandı.

06 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi.

T.C. İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği 6 Eylül 2021 tarihi itibarı ile tüm yurt içi / iç hat uçuşlarda;⁠
? Aşılı ya da hastalığı geçirmiş olan yolcular (Bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) herhangi bir test zorunluluğu bulunmadan seyahat edebilecek.⁠
?Covid-19 aşısı olmayan yolcuların seyahatlerinden önce 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi gerekecek.⁠
?Hastalığı geçirmemiş, Covid-19 aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sunmayan yolcular uçuşa kabul edilmeyecek.⁠

Bu çerçevede 06 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışıklık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek.

 

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında da negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığın sonrası bilimsel olarak bağışıklık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek.

Valilikler/kaymakamlıklarca illerinde/ilçelerinde kişilerin toplu olarak bulunduğu diğer etkinlikler veya faaliyetlerden faydalanacak hastalığı geçirmemiş veya aşısız kişiler için il/ilçe Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla HES Kodu üzerinden PCR test kontrolü zorunluluğu getirilebilecek.

Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu” genelgesine buradan ulaşabilirsiniz.

Seyahatleriniz ile ilgili destek talepleriniz ve sorularınız için:
Travel@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.