Amerika Birleşik Devletleri Giriş Kurallarını Güncelledi!

10 Aralık 2021

Koronavirüs küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ABD seyahat prosedürlerini 6 Aralık 2021 tarihi itibarı ile tekrar güncelledi.

6 Aralık 2021 tarihinden itibaren, Amerika Birleşik Devletleri‘ne seyahat ederken, vatandaşlık ve aşı durumu ne olursa olsun 2 yaş ve üzeri tüm yolculardan, uçuşun yabancı bir ülkeden kalkışından en fazla bir gün önce yapılmış negatif Covid-19 testi (PCR veya antijen testi) sunmaları istenecektir.⁠

Türkiye’den ABD’ye seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Zorunlu Aşı Belgesi

Türkiye’den ABD’ye seyahat etmek isteyen 2 doz COVID-19 aşısı tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında yetkili Türk makamları tarafından dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı sertifikası  ibraz etmesi gerekmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde kabul edilen aşılar şu an için Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladıklarıdır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinopharm ve Sinovac’dır.

Bir kişi, planlanan girişten en az 14 gün önce onaylanmış bir aşının her iki dozunu da almışsa, tam aşılanmış olarak kabul edilir. İstisna: Janssen / J & J için tek bir aşı dozu yeterlidir. İki farklı aşının bir kombinasyonu (karıştır ve eşleştir aşı birincil serisi) de kabul edilir.

Kalkış öncesi negatif COVID-19 test sonucu belgesi

Aşı durumlarına bakılmaksızın tüm yolcuların orijinal basılı veya elektronik negatif COVID-19 viral test sonucuna sahip olmaları gerekir (NAAT: RT-PCR, RT-LAMP, TMA, NEAR, HDA veya Antigen: Rapid). Test, uçuş planındaki ilk planlanan kalkış saatinden 1 gün önce yapılmalıdır. Test sonuçları, yolcunun tam adını ve doğum tarihi veya pasaport numarası gibi en az bir başka tanımlayıcıyı içermelidir. Test ayrıca sonuçların “negatif”, SARS-CoV-2 RNA’sı tespit edilemedi,” SARS-CoV-2 antijeni tespit edilmedi” veya “COVID-19 tespit edilmedi” olduğunu açıkça belirtmelidir. “Geçersiz” olarak işaretlenmiş bir test kabul edilemez. Bu gereklilik ABD vatandaşları, sakinleri ve transit yolcular dahil tüm yolcular için geçerlidir.

COVID-19 geçirip, iyileşen yolcular, önceki 90 güne ait pozitif bir viral testin kanıtını ve sağlık hizmeti sağlayıcısından veya halk sağlığı yetkilisinden, izolasyonu sona erdirmek için temiz olduklarını belirten bir mektup göstermelidir.

Zorunlu seyahat beyanı formu

Direkt veya transit hava yolu ulaşımı ile ABD’ye gelen tüm yolcular varıştan önce bir seyahat onay formu doldurmalıdır. Seyahat onay formuna buradan  ulaşabilirsiniz.

Seyahatten önceki son 14 gün aşağıdaki ülkelerde fiziksel olarak bulunan kişilerin şu an için Amerika Birleşik Devletleri’ne girişi mümkün değildir.

  • Botsvana
  • Esvatini
  • Lesoto
  • Malawi
  • Mozambik
  • Namibya
  • Güney Afrika
  • Zimbabve

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.