ABD’ye Girişlerde PCR Testi Zorunluluğu Kaldırıldı!

15 Haziran 2022

Amerika Birleşik Devletleri COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. ABD’ye yapılacak seyahatlerde ülkeye girişte artık yolculardan PCR testi ve test yerine geçen doktor raporu istenmiyor.

12 Haziran 2022 tarihinden itibaren ABD’ye seyahat edecek yolcular, ülkeye giriş öncesi talep edilmekte olan negatif PCR & hızlı antijen test sonucu ve test yerine geçen doktor raporu göstermeksizin ülkeye giriş yapabiliyor. Aşı zorunluluğu devam etmektedir, aşısı olmayan ABD vatandaşı ve green card sahipleri için aşı şartı yoktur.

ABD’ye yapılacak seyahatler ile ilgili bilinmesi gereken önemli hususlar:

Amerika Birleşik Devletleri yetkili makamları tarafından yayınlanan duyuruda (İngilizce metnine buradan erişim sağlanmaktadır), COVID-19’un uluslararası ve ulusal epidemiyolojik durumu ile elde edilen bağışıklık neticesinde, Uluslararası Sıhhi Kontrol uygulaması kapsamında 12.06.2022 Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere, ülkeye giriş şartlarında aşağıdaki değişikliklerin yapılmasına karar verildiği bildirilmiştir.

  • ABD’ye girişte talep edilen negatif PCR & hızlı antijen test sonucu ve test yerine geçen doktor raporu uygulaması kaldırılmıştır.
  • Ülkeye girişte doldurulması gereken Attestation Form zorunluluğu kaldırılmıştır.
  • Ülkeye girişte aşı zorunluluğu devam etmektedir. ABD’ye giriş sırasında tam aşılı olduğunuzu gösteren dijital veya kağıt formatta COVID-19 aşı sertifikası beyan edilmesi gerekmektedir. Sertifikanın üzerinde yolcu ismi ve aşı tarihi yer almalıdır. Son aşı dozunun üstünden 14 gün geçmelidir.

ABD’de kabul edilen aşılar şu an için Amerika Birleşik Devletleri Halk Sağlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nüün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

  • Aşısı olmayan US vatandaşı ve Green Card sahipleri için aşı şartı bulunmamaktadır.
  • Nonimmigrant vizeli yolcularda da aşı şartı devam etmektedir. Örneğin turist vizeli yolcunun ülkeye seyahati için aşılı olması şarttır.
  • Ebeveynleri ile seyahat eden 18 yaş altı tüm yolcular aşıdan muaf tutulmaktadır.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularını için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.