Kozluhan Hotel ve Kozluhan Glamping Pandemi Sürecinde Alınan Ek Hijyen Önlemleri

16 Haziran 2020

Kozluhan Hotel ve Kozluhan Glamping Odalar

  • Pandemi devam ettiği süre boyunca Kozluhan Hotel’de doluluk kapasitesi % 60 ile sınırlandırıldı. Aynı anda misafire açılan maksimum oda sayısı 8.
  • Kozluhan Glamping’de 2 Piramit, 6 Balkabağı tipi olmak üzere toplam 8 adet çadır bulunuyor. Çadırların birbirinden uzaklığı minimum 10 metre olacak şekilde yerleştirildi. Piramit çadırların kendilerine ait tuvalet ve banyo var.
  • Odaların temizliği, endüstriyel standartta virüs öldürücü özelliği bulunan kimyasallar, çamaşır suyu ve klor tabletleri ile sık dokunulan yüzeyler, düğmeler, kapı kolları, lavabo, klozet, musluk, duş teknesi, aynalar ve çöp kutuları olmak üzere detaylı olarak temizleniyor. İşlem bitiminin ardından sprey dezenfektanlar ile odalar ikinci kez sterilize ediliyor.
  • Temizlik sonrasında odaların minimum 12 saat havalandırılması gerekiyor. Yeni misafirler bu süreden sonra kabul ediliyor.
  • Tüm odalarda bulunan havlu, peştamal, çarşaf, nevresim takımı, yatak örtüleri ve perdeler 60-90 derece aralığında yıkanıyor.
  • Odalarda pandemi öncesi sürecine ek olarak el dezenfektanları, tek kullanımlık havlu ve ortam dezenfektanları bulunuyor.
  • Sabun ve şampuanlar tek kullanımlık. Her misafir girişinde yenileniyor.
  • Çıkış yapılan odalardaki çarşaf, nevresim, yatak örtüsü, havlu gibi tekstil malzemeleri bir bohça gibi katlanarak derhal kirliye götürülüyor. Olası bir partikülün etrafa yayılmaması için herhangi bir silkme, çırpma yapılmıyor. Çöp kutuları temassız boşaltılıyor.

Kozluhan Ortak Alanlar & Mutfak & Plaj

  • Kahvaltı & akşam yemeği servisi veranda ve teras olmak üzere açık hava ortamında veriliyor.
  • Masalar arası mesafe minimum 2 metre olarak korunuyor. Misafirlerin birbirine mesafeli oturabileceği masa düzeni uygulanıyor.
  • Masalar, her misafir oturduktan sonra sabunlu bezle yeniden siliniyor. Üzerine tek kullanımlık koruyucu kâğıt seriliyor.
  • Tüm yemek servisi, misafirlerin masaya oturmasının ardından hazırlanarak örtülü olarak masaya getiriliyor.
  • Oturum öncesi masa üstü servisi açılmıyor. Çatal ve kaşıklar kâğıt koruyucular içinde yemek ile birlikte bırakılıyor.
  • Tek kullanımlık tuz, karabiber ve şişe suyu kullanılıyor. Kuruyemiş gibi el teması gerektirecek gıdaların servisi yapılmıyor.
  • Tüm mutfak ekipmanı makine ortamında 60 derecede yıkanıyor.
  • Ortak alanda yer alan kapalı bölüm, paylaşımlı olarak kullanılan 2 tuvalet, lavabo, musluk, klozet, sık dokunulan yüzey ve düğmeler, trabzanlar, yerler gün içinde sürekli olarak çamaşır suyu ile detaylı biçimde temizleniyor. Bu işlemin ardından sprey dezenfektan ile sterilize ediliyor.
  • Ortak tuvaletler, düğme kullanımını dolayısıyla dokunmayı gerektirmeyen otomatlarla çalışıyor.
  • Klozet örtüsü kullanılıyor.
  • Ortak alanın çeşitli noktalarında misafirlerin kullanımı için el dezenfektanları bulunuyor. Gün içinde sürekli yenileniyor.
  • Plajda şezlonglar arası minimum 3 metre olacak şekilde yerleştiriliyor.
  • Tek kullanımlık şezlong örtüsü kullanılıyor. Misafirin şezlonga geçmesini takiben, ambalajlı olarak kendisine veriliyor.
  • Plaja gıda ve içecek servisinde tek kullanımlık ekipmanlar (kağıt tabak, bardak vs.) kullanılıyor.

Kozluhan Ekipleri

  • Pandemi süresince otel ekibi, en yüksek hijyen standartlarına hizmet verecek ve sosyal mesafeyi sağlayacak şekilde eğitildi.
  • Mutfak ve temizlik personeli koruyucu maske, önlük, bone ve gerektikçe eldiven kullanıyor. Maske, bone ve eldivenler tek kullanımlık olduklarından gün içinde kirlendikçe değiştiriliyor. Önlükler ise günlük olarak yenileniyor. Temizlikleri 90 derecede deterjan ve su ile yapılıyor.
  • Misafirlerle temasta 2 metrelik mesafe kuralı uygulanıyor. Yakın temastan kaçınılıyor. Misafir eşyalarına dokunma gereksinimi olması durumunda (çanta, valiz, şarj aleti vs.) dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerin yıkanması kuralına uyuluyor.
  • Otel personeli kendi hijyenini gün içinde sağlamaktan ve sürekli yenilemekten en yüksek derecede sorumludur.
  • Ekip personelinin otele giriş ve çıkışlarında ateş ölçer ile kontrol ediliyor. Herhangi bir sağlık şikâyeti yaşayan personel o an itibariyle izinli sayılıyor.

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.