2024’ün En İyi Tren Yolculukları

14 Ekim 2024

Dünyaca ünlü seyahat dergisi Condé Nast Traveler, “Dünyanın En İyileri” anketine katılan seyahatseverlerin seçimleri ile Dünya’nın En İyi Tren Yolculuklarını açıkladı. İkonik vagonları, panoramik pencereleri ve ödüllü mutfaklarıyla bu trenler, unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Bu tren yolculukları sadece bir yerden bir yere gitmek değil, aynı zamanda yeni kültürler keşfetmek, doğanın güzelliğini deneyimlemek ve kendinizi şımartmak için de mükemmel bir fırsat. Condé Nast Traveler’ın “Dünyanın En İyileri” içeriklerinden ilham alarak siz de dünyayı yavaş seyahatin en keyifli hali tren yolculukları ile keşfetmeye ne dersiniz?

1. British Pullman, Belmond Treni, İngiltere (Puan: 99.38)

2024’te zirveye Belmond’un British Pullman‘ı çıkıyor. Nerede oturursanız oturun, deneyim büyülü bir şekilde şekilleniyor. Londra’dan ayrıldığınızda, yol boyunca Cambridge, York ve Canterbury gibi şehirleri ve kasabaları gezerek güzel İngiliz kırsalında bir yolculuğa çıkacaksınız. Restore edilmiş vagonlar, 1920’lere ve 1930’lara dayanıyor; bu nedenle Art Deco dokunuşları, cilalı iç mekanlar ve klasik olarak hazırlanmış çeşitli yemekler sizleri bekliyor.

2. Rocky Mountaineer, Kuzey Amerika (Puan: 98.13)

Resimli pencereler ve cam kubbe tavanlarla donatılmış bir otobüste seyahat etmek, Vancouver, Britanya Kolombiyası ile Banff veya Jasper, Alberta arasındaki dramatik manzarayı geçerken Rocky Mountaineer yolculuğunun gözden kaçan hiçbir güzellik bırakmadığı anlamına gelir. Arkanıza yaslanıp yolculuğun tadını çıkarırken yerel Kanada biralarını, şaraplarını ve atıştırmalıklarını deneyebilirsiniz.

3. Eastern & Oriental Express, Belmond Treni, Güneydoğu Asya (Puan: 97.92)

Singapur ve Bangkok arasında kıvrılarak ilerleyen “E&O”, tren tutkunlarının efsanelerinden biri. Klasik tasarım tutkunları, ipekle süslenmiş cilalı ahşap panelli koridorları, cilalı gümüş ve beyaz keten örtülü masalarla dolu eski dünya yemek odasını ve 1920’lerin caz kulüplerini anımsatan bar vagonunu çok sevecektir. Gerçekten de E&O’da bir yolculuk, göz alıcı seyahatlerin geçmiş bir dönemine ait bir deneyim sunar.

4. Andean Explorera, Belmond Treni, Peru (Puan: 96.19)

Peru’nun And Dağları’nda 14.000 fit yükseklikte yol alan Belmond Andean Explorer, yolcuları Arequipa ile Cusco arasında bir veya iki gecelik seyahatlere taşıyor. Gemide sadece 35 kabin bulunuyor ve her biri, alpaka yün battaniyeler ve el dokuması kumaşlarla donatılarak hem otantik hem de lüks bir atmosfer sunuyor. Tren ayrıca, konukların yerel gelenekleri öğrenebileceği, İnka kalıntılarını ziyaret edebileceği ve nefes kesici manzaraların tadını çıkarabileceği Titicaca Gölü’ne geziler düzenliyor.

5. Glacier Express, İsviçre (Puan: 95.07)

Dünyanın en yavaş ekspresi olduğu söylenen Glacier Express, 180 millik yolculuğunu sekiz saatte tamamlar. Ancak buradaki manzaralar, yavaş bir yolculuğu adeta davet eder. Zermatt ve Saint Moritz tatil beldelerini birbirine bağlayan bu tren, Matterhorn, Piz Bernina ve İsviçre’nin büyük kanyonu olarak bilinen Ren Geçidi gibi bu dağlık ülkenin en ikonik doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı sunar.

6. Hiram Bingham, Belmond Treni, Machu Picchu (Puan: 94.31)

1911’de Machu Picchu’yu keşfeden ABD’li kaşifin adını taşıyan Belmond Hiram Bingham tren hattı, gerçekten de iddia edildiği kadar görkemli. Bu eşsiz gidiş-dönüş yolculuğu, Cusco’nun batısındaki Poroy şehrini Kayıp Şehir ve Machu Picchu’nun Kutsal Vadisi ile birleştiriyor. Parıldayan cilalı ahşap ve pirinç yüzeylerle bezenmiş, geniş yemek ve konaklama alanları sunan bu tren, 20. yüzyılın başındaki zarafeti günümüze taşıyor.

7. Golden Eagle Danube Express, Avrupa (Puan: 93.83)

Lüks trenlerde otuz yıldır öncü olan Golden Eagle, belki de en çok İpek Yolu ve Trans-Sibirya rotalarıyla bilinir. Ancak Tuna Ekspresi, Güney ve Doğu Avrupa’ya nefes kesici ve ilgi çekici bir yaklaşım sunar. İstanbul’dan Budapeşte’ye giden “Transilvanya Kaleleri” rotası ise özellikle benzersizdir. Bu yolculuk sırasında, rehberli turlar aracılığıyla Kazıklı Voyvoda’nın tarihini öğrenerek tüm günü değerlendirebilir, ardından bar vagonunun konforunda ya da odanızın mahremiyetinde lüks içinde tüm geceyi geçirebilirsiniz.

8. Venedik Simplon-Orient-Express, bir Belmond Treni (Puan: 93.51)

Yıllar geçtikçe, dünyanın en ikonik lokomotifi lüks seyahatlerde standart belirlemeye devam ediyor. Elbette, iç mekanlar 1920’lerin Art Deco tasarımının zarif bir yansıması, ancak bu treni kendi sınıfında eşsiz kılan asıl unsur, sunduğu kusursuz hizmettir. Uzman Fransız zanaatkârlar ve tasarımcılar tarafından özenle restore edilen sekiz yeni süit, iki orijinal 1920’ler ve 30’lar vagonuyla bir araya gelerek büyüleyici bir seyahat deneyimi sunuyor.

9. Northern Belle, Avrupa (Puan: 93.40)

Bu sevgiyle restore edilmiş 1930’lardan kalma tren; İngiliz, İskoç ve Gal kırsalında zikzaklar çizerek yol alıyor. Sunulan yolculukların her biri günübirlik geziler olduğundan, diğer lüks trenlere göre daha az zaman ve para taahhüdü gerektiriyor. Northern Belle‘in uzunluğundan yoksun olsa da, kalitesinden fazlasını telafi ediyor.

10. Royal Scotsman, Belmond Treni, İskoçya (Puan 93.33)

Tren yolculuğu, hiçbir yerde Edinburgh’un Waverley İstasyonu’ndan kalkan ve yine oraya varan Belmond‘un Royal Scotsman‘ından daha keyifli veya rahat olmasa gerek! Trende sadece 40 yolcu ile İskoç Yaylaları’nın kalbini dolaşırken, Kyle of Lochalsh ve Cairngorms Milli Parkı gibi simge yapıları geçiyorsunuz. Ayrıca, uzmanların trenin doğal atımları ve eğimleriyle uyum içinde hareket etmeleri için eğitildikleri özel bir spa vagonu da mevcut.

Condé Nast Traveler tarafından yayınlanan “Dünyanın En İyi Tren Yolculukları” listesinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.