Kuzey Mezopotamya’da uçsuz bucaksız uzanan El Cezire düzlüklerine bakan zarif ve etkileyici taş şehir bu sene “Daha Uzaklara” baktığı 6. Uluslararası Mardin Bienali ile sanatseverleri 10 Mayıs-10 Haziran 2024 tarihleri arasında keyifli bir sanat rotası eşliğinde Mezopotamya’nın ruhunu hissetmeye çağırıyor.
Ali Akay’ın küratörlüğünde “Daha Uzaklara Bakıyor” temasıyla, Kadim uygarlıkların beşiği Mardin’de gerçekleşecek olan Bienal; bu yıl da şehrin tarihi dokusu ile modern sanatın etkileyici buluşmasına ev sahipliği yapacak. Sanatın sınırlarını zorlayan ve ufuk açıcı bakış açıları sunan eserlere ev sahipliği yapacak olan bienal kapsamında, 40’tan fazla ülkeden 100’den fazla sanatçının eserleri Mardin’in tarihi mekanlarında ve çağdaş sanat galerilerinde sergilenecek.
Bienal’de Neler Var?
Sadece bir sanat etkinliği olmanın ötesinde, Mardin’i uluslararası bir sanat merkezi haline getirmeyi ve şehrin turizm potansiyelini geliştirmeyi amaçlayan 6. Uluslararası Mardin Bienali kapsamında;
- Sergiler: Tarihi mekanlar, sanat galerileri ve şehrin çeşitli köşeleri farklı disiplinlerden ve ülkelerden gelen sanatçıların eserlerine ev sahipliği yaparken, bienalin kalbini oluşturacak.
- Etkinlikler: Bienal boyunca sergi programının yanı sıra konserler, performanslar, atölyeler ve film gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, sanatseverlere farklı deneyimler sunarak bienal atmosferini daha da zenginleştirecek.
- Eğitim: Sanat eğitimine ve atölyelere önem veren Bienal kapsamında özellikle genç sanatçılara ve sanatseverlere yönelik eğitim programları düzenlenerek, bienalin kapsamlı bir sanat deneyimi olması sağlanacak.
Bienal Mekanları
Eski kentin ara sokaklarına taşan Mardin Bienali; 19.YY Mardin mimarisi ile yapılan Tasarım Vakfı Galerisi; Geleneksel Mardin mimari konaklarının önemli örneklerinden biri olan Develi Han; Mustafa Kemal’in I. Dünya Savaşı’nda Doğu Cephesi olarak kullandığı Alman Karargahı; 1910 yılında Bağdat Demir Yolu inşaası için gelen Almanlar tarafından ofis olarak kullanılan Dabbakoğlu Evi; Mardin’in sembolik yapılarının başında gelen Kervansaray gibi tarihi yapılarının yanı sıra Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, Tasarım Vakfı Meydan Galeri ve Marangozlar Kahvesi gibi yöre halkının gündelik hayatında yer edinmiş mekanlarında gerçekleşecek.
Bienal’e Katılım
6.Uluslararası Mardin Bienali, bienal süresince tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak olup, sergi alanları ve etkinlikleri ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Bienal programı ve güncel bilgiler için Mardin Bienali web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kadim Uygarlıkların Beşiğinde 6. Uluslararası Mardin Bienali Gezisi
Kuzey Mezopotamya’da uçsuz bucaksız uzanan El Cezire düzlüklerine bakan zarif ve etkileyici taş şehir bu sene “Daha Uzaklara” baktığı 6. Uluslararası Mardin Bienali ile sizleri keyifli bir sanat rotası eşliğinde Mezopotamya’nın ruhunu hissetmeye çağırıyor. Mardin’in kendine özgü coğrafyasını bir kez de sanat yoluyla yaşayabileceğiniz Bienal coşkusu ile keşfetmeye ne dersiniz? 20 – 22 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 2 Gece 3 Gün sürecek gezimizde Güneydoğu Anadolu’nun masallar kenti Mardin’in karakteristik sokaklarında gezerken zamandan kopacak; Mezopotamya’nın insanın ruhuna işleyen cazibesini asla unutamayacaksınız. 6. Uluslararası Mardin Bienali gezimiz hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı program bilgisi ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 137