Lonely Planet’e Göre 2022’de Gezilmesi Gereken En İyi 10 Şehir

13 Ocak 2022

Dünyada keşfedecek yüzlerce rota, tarihi şehir ve inanılmaz dedirten doğal güzellikler var. Dünyaca ünlü seyahat devi Lonely Planet’in uzman görüşlerine yer vererek yayımladığı son kitabında; dünyanın görülmesi gereken en iyi 10 şehri açıklandı.

Auckland’dan Taipei’ye; Freiburg’dan Atlanta ve Lagos’a; Lefkoşa’dan Dublin ve Merida’ya; Floransa’dan Gyeongju’ya kadar işte içimizde seyahat etme arzusu uyandıracak Dünyanın En İyi Şehirleri

Auckland / Yeni Zelanda

Volkanik alan üzerine kurulu bir yerleşim merkezi olan Auckland; yemyeşil parkları, geniş kumsalları, limanları, alışveriş yerleri ve eğlence hayatı ile Yeni Zelanda’nın en gelişmiş şehirlerinden bir tanesi. Şehirde 53 volkan, 50’den fazla ada, üç şarap bölgesi ve çok sayıda plaj bulunmakta. Limanı ziyaret eden çok sayıdaki gemi araçlarından dolayı “Yelken Şehri” olarak bilinen Auckland, dünyadaki en büyük yatçılık yarışması olarak bilinen Amerikan Kupası’na da ev sahipliği yapıyor. 328 metre yüksekliği ile sadece Yeni Zelanda’nın değil, aynı zamanda Güney Yarımküre’nin de en yüksek yapısı olma özelliğine sahip Sky Tower ise şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Taipei / Tayvan

Tayvan’ın kuzeyi anlamına gelen Taipei, özellikle Uzakdoğu kültürünü keşfetmek isteyenler için güzel bir seçenek. Kökenleri eski İspanyol, Japon ve Çin dönemlerine kadar uzanan şehir, zengin kültürü ve benzersiz doğal manzaralarıyla ziyaretçilerine büyüleyici bir tatilin kapısını açıyor. Taipei Güneydoğu Asya, Japon ve Amerikan etkileriyle yoğrulan bir Çin kültürüyle yaşıyor. 300 yıllık bir şehir olan Taipei yaşayan bir müzeden farksız. Doğu Asya’nın en iyi restoranları ve otelleriyle dinamik bir dönüşüm içerisinde olan Taipei; tapınakları, müzeleri, elektronik pazarları, alışveriş seçenekleriyle Asya’nın iddialı şehirleri arasında yer alıyor.

Freiburg / Almanya

Almanya’nın yüzlerce yıldır geçmişini koruyarak bugüne ulaşan tarihi kasabası Freiburg; Almanya, İsviçre ve Fransa’nın kesiştiği noktada yer alıyor. Hem Almanya’nın hem de Avrupa’nın en yaşanılabilir kasabası olma özelliğini taşıyan Freiburg’un dört bir yanı ormanlarla kaplı. Siz de eski saatlerin gizemli dünyasına doğru yolculuğa çıkabileceğiniz Freiburg’da zamanı durdurarak, unutamayacağınız bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Atlanta

Ruhundaki tutku ve aktivizm ile Güney Amerika’nın kalbi olarak bilinen Atlanta, sayısız modern ve modaya uygun mağazaya, her türden harika gurme restoranlara ve sayısız turistik yerlere ev sahipliği yapan eşsiz bir şehir. Georgia eyaletinin başkenti olmasının yanı sıra gökdelenleri ile büyüleyici doğal güzelliklerinin birlikte harmanlandığı bu şehir aynı zamanda Martin Luther King’in de doğum yeri. Atlanta Botanik Bahçesi, CNN Merkez Stüdyoları, Martin Luther King Tarih Merkezi, World of Coca Cola, Georgia Akvaryum ve Stone Mountain Park ise şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Lagos / Nijerya

Yapısı itibariyle çarpıcı bir coğrafi yapıya sahip olan Lagos, Nijerya’nın güneybatı bölümünde yer alan en popüler kentlerinden biri. Adalar üzerine kurulan bu şehir, Atlantik Okyanusu’nun azgın sularından ülkeyi korurken, kentin ve Afrika’nın en büyük pazarlarından bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Şehir, tüm dünyada hayranlık uyandıran Nijerya Hazineleri başta olmak üzere eski dönemden bronz heykelleri, yontma eserleri bulunduran koleksiyonu ve daha fazlası için sizleri bekliyor.

Lefkoşa /Kıbrıs

Akdeniz’in masmavi sularıyla buluşup, muhteşem manzaralarını tarihi dokusu eşliğinde gözler önüne seren Lefkoşa, tarihin şekillendiği en önemli şehirler arasında yer alıyor. Lefkoşa; Türk ve Rum kesimi olmak üzere ikiye bölünen dünyanın tek başkenti olması, eşsiz şehir planlaması ve manzarasıyla tartışmasız Avrupa’nın seyre doyulmayan en güzel şehirlerinden biri. Çeşmeleri, sokakları ve hemen her sokakta bulunan tarih kokan yapılarıyla göz kamaştıran bu büyüleyici şehirde tarihe tanıklık edebileceğiniz başlıca yapılar arasında ise Arab Ahmet Mahallesi, Lokmacılar Çarşısı, Büyük Han, Surlariçi, Venedik sütunu, Girne kapısı ve Selimiye Cami bulunuyor.

Dublin / İrlanda

Sıcak hava ve güneş ışığı altında gezmenin ötesine geçip, sıcağın sizi bunaltmadığı bir şehir gezisi için Dublin tam da hayalinizdeki rota! Bu şehir için en güzel sözleri ise 20. yüzyıl edebiyatına iz bırakan İrlandalı yazar James Joyce dile getirmiş: “Eğer Dublin’in kalbine girebilirsem dünyanın tüm şehirlerinin kalbine girebilirim.” İrlanda’nın tarihi ve modernizmi aynı potada eriten şehri Dublin hem 1000 yıllık geçmişiyle hem de son moda mekanlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Avrupa’nın yeşil şehirleri arasında yer alan Dublin’in parklarında bol bol keyif yapmak seyahatinizin en güzel zamanları olacak. Sanat, tarih ve elbette pub kültürüyle yaşayan bu şehirde müzelere, kiliselere, lokal tatlara ve tasarım butiklere doyacaksınız.

Merida / Meksika

Maya Uygarlığı’ndan miras kalan gelenekleri ve kültürü ile zengin bir şehir olan Merida, Meksika’daki en popüler turistik yerlerden. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan arkeolojik ve doğal yaşam alanları ile tarihi yerleşim yerlerine sahip olan bu şehir, M.Ö 2600’e kadar uzanan zengin tarihi ile de göz kamaştırıcı. Meksika’nın Yucatan eyaletinin en büyük şehri ve başkenti olan Merida, hem Koloni zamanlarından hem de Maya döneminden kalan birçok tarihi merkeze ev sahipliği yapıyor. Merida’da gezilecek yerler listesinin başında Merida Maya Dünya Müzesi, Merida Katedrali, Montejo Evi Müzesi, Yedi Bebek Tapınağı ve Poniente Ekoloji Parkı bulunuyor.

Floransa / İtalya

Birbirinden güzel sanat galerileri, müzeleri, şık butikleri ve tadı damağınızda kalacak lezzetleriyle mimariden gastronomiye, tasarımdan alışverişe kadar gerçek bir cennet olan Floransa tam bir Rönesans şehri. Son dönemin gözde gurme seyahat noktalarından biri olan Floransa, yılın her dönemi ziyaretçilerine keyifli bir ambiyans sunuyor. Huzur veren doğası ve büyüleyici tarihi yapıları ile göz kamaştıran şehir, misafirlerine rüya gibi bir tatil vadediyor.

Gyeongju / Güney Kore

Tüm duyularınızı harekete geçirecek bir seyahat arzuluyorsanız Güney Kore’nin Gyeongju şehrinde hayatınızın en keyifli günlerini geçirebilirsiniz. 1000 yıl boyunca Silla Hanedanlığı’nın antik başkentliğini üstlenen bu tarihi şehir; size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak. 774 yılında inşa edilmiş bir Budist tapınağı olan Bulguksa 1995 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta. Meditasyon yapmak isteyen ve Budist kesişlerle tanışmak isteyen gezginler için oldukça cezbedici olan bu yapı, mistik atmosferinin yanı sıra mimarisiyle de bu tarihi şehre yapacağınız yolcuğunuzun en değerli anılarını oluşturacak.

 

Gelecek seyahat programlarınız için:
travel@julesverne.com.tr

 

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.