İsviçre Seyahat Prosedürleri

29 Haziran 2021

27 Haziran 2021 tarihinden itibaren, 2 doz Covid-19 Aşı (Pfizer/BionTech veya Sinovac)süreci en az 14 gün önce tamamlanmış, geçerli vizesi olan Türk Vatandaşları İSVİÇREye seyahat edebilmektedir. Son 6 ay içinde COVID-19 test sonucu pozitif olan yolcular da iyileştiğini resmi olarak belgeleyerek kısıtlamalara takılmadan seyahat edebiliyor.

Belgeli şekilde aşılanmış ya da aşılanacak olan kişiler, ticari veya turistik vize başvurusunda bulunabiliyor.

Türkiye’den İsviçre’ye seyahat ederken girişte aranan şartlar

AŞI BELGESİ İLE:

  • 27 Haziran 2021 tarihinden itibaren, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma sürecini tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile İsviçre’ye seyahat edilebiliyor.
  • İsviçre’ye girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/BionTech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.
  • Tam aşılı vasileri ile seyahat eden 18 yaşından küçük aşısız çocuk ve gençler herhangi bir özel gereklilik olmaksızın İsviçre’ye girebilirler.
  • İsviçre’ye girişlerde swissplf.admin.ch/home sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir.
  • Türkiye’den İsviçre’ye gidecek kişilerin Aşı belgesine sahip olmaları durumunda, negatif sonuçlu COVID-19 PCR veya RT-PCR testi sunmaları gerekmemektedir.

Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

Belgeler Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge, resmi bir kurum tarafından yapılmış Almanca’ya çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.

Riskli ülkelerden veya bölgelerden gelip İsviçre’ye girmek isteyen, aşılanmamış kişilerin serbest dolaşımı hakkından yararlanamayan ve Covid-19 Tüzüğü 3’ün istisnai kategorilerinden herhangi birine girmeyen yabancı uyruklu vatandaşlara giriş kısıtlamaları uygulanmaya devam etmektedir. 16 yaş ve üstü yolcular, son 10 gün içinde Hindistan, Nepal veya Birleşik Krallık’ta bulundularsa veya 24 saatten fazla transit geçtiyse, İsviçre’ye varışta 10 gün karantinaya alınmaktadır. (Daha fazla bilgi için Isviçre Federal Göç Devlet Sekreterliği’nin (SEM) web sayfasına bakabilirsiniz)

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • Son 6 ay içinde Covid-19 test sonucu pozitif olan yolcular hastalığı geçirdiklerine dair belge ile seyahat edebiliyor.
  • İsviçre’ye girişlerde swissplf.admin.ch/home sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir.
  • Riskli ülkelerden veya bölgelerden gelip İsviçre’ye girmek isteyen, aşılanmamış kişilerin serbest dolaşımı hakkından yararlanamayan ve Covid-19 Tüzüğü 3’ün istisnai kategorilerinden herhangi birine girmeyen yabancı uyruklu vatandaşlara giriş kısıtlamaları uygulanmaya devam etmektedir. 16 yaş ve üstü yolcular, son 10 gün içinde Hindistan, Nepal veya Birleşik Krallık’ta bulundularsa veya 24 saatten fazla transit geçtiyse, İsviçre’ye varışta 10 gün karantinaya alınmaktadır.

İsviçre’ye girişte doldurulması gereken belge ve formlar

Direkt veya transit hava yolu ulaşımı ile İsviçre’ye gelen tüm yolcular seyahatlerine başlamadan önce www.swissplf.admin.ch web sayfasından kontrol formu doldurulmalıdır. Form doldurulunca, sistem otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, yolcunun biniş yapmadan önce taşıma şirketine ve ayrıca İsviçre’ye giriş noktasındaki sağlık kontrollerine sunması gerekir. Çocuklar için de katılım formu doldurulmalıdır.

İsviçre’ye giriş durumunuzu kontrol etmek için Online-Travelcheckhttps://travelcheck.admin.ch) internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İSVİÇRE SEYAHAT REHBERİ

Büyüleyici doğası ile Batı Avrupa’nın refah seviyesi en yüksek ve en güzel ülkelerinden olan İsviçre; birbirinden güzel doğa harikalarına ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası ile göz kamaştırıyor. Batı Avrupa’da bulunan bu masalsı ülke; kuzeyde Almanya, batıda Fransa, güneyde İtalya, doğuda Avusturya ve Lihtenştayn ile komşu.

Alpler’in eteklerinde yer alan, doğası ve kültürüyle Avrupa’nın turizm merkezinden biri haline gelen, dağ tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden İsviçre’de gezip görecek çok yer, keşfedecek çok şey var.

“İsviçre’ye nasıl gidilir? İsviçre’ye giriş kuralları nelerdir? Nereler gezilmeli, görülmeli? İsviçre’nin görülmeye değer şehirleri, İsviçre’nin en güzel kasabaları” hepsi sizler için hazırladığımız İsviçre Seyahat Rehberi’nde…

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.