Kozluhan Hotel ve Kozluhan Glamping Pandemi Sürecinde Alınan Ek Hijyen Önlemleri

16 June 2020

Kozluhan Hotel ve Kozluhan Glamping Odalar

  • Pandemi devam ettiği süre boyunca Kozluhan Hotel’de doluluk kapasitesi % 60 ile sınırlandırıldı. Aynı anda misafire açılan maksimum oda sayısı 8.
  • Kozluhan Glamping’de 2 Piramit, 6 Balkabağı tipi olmak üzere toplam 8 adet çadır bulunuyor. Çadırların birbirinden uzaklığı minimum 10 metre olacak şekilde yerleştirildi. Piramit çadırların kendilerine ait tuvalet ve banyo var.
  • Odaların temizliği, endüstriyel standartta virüs öldürücü özelliği bulunan kimyasallar, çamaşır suyu ve klor tabletleri ile sık dokunulan yüzeyler, düğmeler, kapı kolları, lavabo, klozet, musluk, duş teknesi, aynalar ve çöp kutuları olmak üzere detaylı olarak temizleniyor. İşlem bitiminin ardından sprey dezenfektanlar ile odalar ikinci kez sterilize ediliyor.
  • Temizlik sonrasında odaların minimum 12 saat havalandırılması gerekiyor. Yeni misafirler bu süreden sonra kabul ediliyor.
  • Tüm odalarda bulunan havlu, peştamal, çarşaf, nevresim takımı, yatak örtüleri ve perdeler 60-90 derece aralığında yıkanıyor.
  • Odalarda pandemi öncesi sürecine ek olarak el dezenfektanları, tek kullanımlık havlu ve ortam dezenfektanları bulunuyor.
  • Sabun ve şampuanlar tek kullanımlık. Her misafir girişinde yenileniyor.
  • Çıkış yapılan odalardaki çarşaf, nevresim, yatak örtüsü, havlu gibi tekstil malzemeleri bir bohça gibi katlanarak derhal kirliye götürülüyor. Olası bir partikülün etrafa yayılmaması için herhangi bir silkme, çırpma yapılmıyor. Çöp kutuları temassız boşaltılıyor.

Kozluhan Ortak Alanlar & Mutfak & Plaj

  • Kahvaltı & akşam yemeği servisi veranda ve teras olmak üzere açık hava ortamında veriliyor.
  • Masalar arası mesafe minimum 2 metre olarak korunuyor. Misafirlerin birbirine mesafeli oturabileceği masa düzeni uygulanıyor.
  • Masalar, her misafir oturduktan sonra sabunlu bezle yeniden siliniyor. Üzerine tek kullanımlık koruyucu kâğıt seriliyor.
  • Tüm yemek servisi, misafirlerin masaya oturmasının ardından hazırlanarak örtülü olarak masaya getiriliyor.
  • Oturum öncesi masa üstü servisi açılmıyor. Çatal ve kaşıklar kâğıt koruyucular içinde yemek ile birlikte bırakılıyor.
  • Tek kullanımlık tuz, karabiber ve şişe suyu kullanılıyor. Kuruyemiş gibi el teması gerektirecek gıdaların servisi yapılmıyor.
  • Tüm mutfak ekipmanı makine ortamında 60 derecede yıkanıyor.
  • Ortak alanda yer alan kapalı bölüm, paylaşımlı olarak kullanılan 2 tuvalet, lavabo, musluk, klozet, sık dokunulan yüzey ve düğmeler, trabzanlar, yerler gün içinde sürekli olarak çamaşır suyu ile detaylı biçimde temizleniyor. Bu işlemin ardından sprey dezenfektan ile sterilize ediliyor.
  • Ortak tuvaletler, düğme kullanımını dolayısıyla dokunmayı gerektirmeyen otomatlarla çalışıyor.
  • Klozet örtüsü kullanılıyor.
  • Ortak alanın çeşitli noktalarında misafirlerin kullanımı için el dezenfektanları bulunuyor. Gün içinde sürekli yenileniyor.
  • Plajda şezlonglar arası minimum 3 metre olacak şekilde yerleştiriliyor.
  • Tek kullanımlık şezlong örtüsü kullanılıyor. Misafirin şezlonga geçmesini takiben, ambalajlı olarak kendisine veriliyor.
  • Plaja gıda ve içecek servisinde tek kullanımlık ekipmanlar (kağıt tabak, bardak vs.) kullanılıyor.

Kozluhan Ekipleri

  • Pandemi süresince otel ekibi, en yüksek hijyen standartlarına hizmet verecek ve sosyal mesafeyi sağlayacak şekilde eğitildi.
  • Mutfak ve temizlik personeli koruyucu maske, önlük, bone ve gerektikçe eldiven kullanıyor. Maske, bone ve eldivenler tek kullanımlık olduklarından gün içinde kirlendikçe değiştiriliyor. Önlükler ise günlük olarak yenileniyor. Temizlikleri 90 derecede deterjan ve su ile yapılıyor.
  • Misafirlerle temasta 2 metrelik mesafe kuralı uygulanıyor. Yakın temastan kaçınılıyor. Misafir eşyalarına dokunma gereksinimi olması durumunda (çanta, valiz, şarj aleti vs.) dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerin yıkanması kuralına uyuluyor.
  • Otel personeli kendi hijyenini gün içinde sağlamaktan ve sürekli yenilemekten en yüksek derecede sorumludur.
  • Ekip personelinin otele giriş ve çıkışlarında ateş ölçer ile kontrol ediliyor. Herhangi bir sağlık şikâyeti yaşayan personel o an itibariyle izinli sayılıyor.

JULES VERNE TRAVEL

How Can We Help You?

How Can We Help You?

    Among the data you have conveyed to us within the scope of your message; Since there are no data on race, ethnicity, political thought, philosophical belief, religion, sect or other beliefs, clothing, membership in associations, foundations or trade unions, health, sexual life, criminal convictions and security measures, biometric and genetic data Please make sure.
    *Required fields
    Your information security is important to us, so we offer 100% privacy.

    Explicit Consent Text Regarding the Processing of Personal Data

    If you have given your consent, your personal data will be transferred to ABH Tourism Representative and Trade Inc.- (by JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL);

    We offer our products and services according to your tastes, usage habits and needs. customized and recommended to you; conducting analysis, segmentation or targeting studies; special product or service offers, new product announcements, campaigns, promotions execution of presentation and other marketing activities; survey and customer satisfaction measurement carrying out the works and communicating with you electronically within this scope with our third party suppliers that can be processed for the purposes of can be shared.