Ali Canip Olgunlu ile Osmanlı Tarihi’ni Keşfetmeye Ne Dersiniz?
Osmanlı Tarihi’nin izinde Edirne’yi Ali Canip Olgunlu’nun masalsı anlatımıyla yaşamaya hazır olun!
Osmanlı Dönemi’nde başkentlik yapmış olan Edirne’nin siyasi gücü şehrin mimarisinden sanatına, caddelerinden mutfağına kadar yaşamın her alanına büyük etki bırakmış. Kültürel miras olarak son derece zengin olan Edirne’de camilerin, hamamların ve külliyelerin mimarisi, köprülerin ve çarşıların zarafeti gerçekten geçmiş yüzyıllara ışık tutuyor.
7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan bu keyifli gezide şehri Ali Canip Olgunlu ile bir turist gibi değil de yerlisi gibi keşfetme şansını bulacaksınız. Osmanlı mimarisinin büyüleyici yapılarını gezerken şehrin dokusunu hissedecek; Edirne kültürünü yakından tanıyacaksınız.
Edirne’nin zengin tarihini adım adım takip edin…
1. Gün (7 Mayıs Pazar )
Sabah 07.00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi ve 07:30 da Conrad Otel önünde buluşmanın ardından Edirne’ye doğru yola çıkıyorsunuz. Saat 10:30 civarı Edirne’ye varış. Şükrü Paşa Kışlası gezisi sonrası öğle yemeği için Lalezar Lokantası’na gidiyorsunuz. Yemek sonrası Balkanlar’ın en büyük nehirlerinden biri olan Meriç Nehri ve Karaağaç bölgesini ziyaret ediyorsunuz. Karaağaç kasabasında bulunan ve II.Abdülhamid tarafından yaptırılmış olan tarihi istasyonu ve bahçesinde bulunan, Lozan antlaşması ile Yunanistan’ın Batı Trakya’da yaptığı tahribat nedeni ile tazminat olarak Türkiye’ye verilmesini temsil eden Lozan Anıtı’nı görüyorsunuz . Ardından Avrupa’nın en büyük ve dünyanın üçüncü büyük sinagogu olan ibadethane Edirne Büyük Sinagogu‘nu ziyaret ediyorsunuz. Buradan, tarihte önemli bir yeri olan Beyazid Camii ve Külliyesi’ne gidiyorsunuz. Daha sonra, Sarayiçi mevkiinde bulunan Adalet Kulesi ve Kırkpınar Meydanı’nı görüyorsunuz. Akşam yemeği ise Edirne kültürünün öğesi Roman müziği eşliğinde oluyor.
Konaklama: Mihran Hanım Butik Otel
2. Gün (8 Mayıs Pazartesi)
Otelde alınan sabah kahvaltısı güne Selimiye Camii , Eski Camii ve Yazma Eserler Müzesi ziyaretleriyle başlıyorsunuz. Mimar Sinan’ın en iyi eseri olarak kabul edilen Selimiye Camii’nin neden Edirne’ye yapıldığı konusunda birçok rivayet olsa da camiinin burada yapılmasının o dönemde İstanbul’da büyük bir camiye ihtiyaç olmaması olarak açıklanıyor. Edirne’nin Rumeli’deki Osmanlı egemenliğinin merkezi konumunda olması ve Selim’in şehre gençlik yıllarından beri beslediği sevgi de bu özel caminin burada yapılmasının başlıca sebeplerinden. Eski Camii ise Emir Süleyman Çelebi’nin isteği ile 1403 yılında yapımına başlanılmış, II.Murat döneminde Hacı Bayram Veli’nin camiye gelmesi ve vaaz vermesi sebebi ile oldukça önemli. Hacı Bayram Veli’ye olan saygı nedeniyle günümüzde bile halen vaaz kürsüsü, imamlar tarafından kullanılmıyor. Yazma Eserleri Müzesi ziyaretimiz sonrası öğle yemeği için Osman Usta’ya gidiyorsunuz. Yemek sonrası dönüş için İstanbul’a doğru yola çıkıyorsunuz.
Ücret Bilgileri
- İki Kişilik Oda’da Kişi Başı Ücret: 800 TL
- Tek Kişilik Oda’da Konaklama Farkı: 100 TL
Ücrete Dahil Olan Hizmetler
- Mihran Hanım Konağı’nda kahvaltı dahil, 1 gece konaklama
- 1 akşam yemeği
- 2 öğle yemeği
- Belirlenen yerlerde çay/ kahve ikramları
- Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri
- Ali Canip Olgunlu tarafından verilecek olan rehberlik ve seminer
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
- Alkollü – alkolsüz tüm meşrubatlar
Mihran Hanım Konağı
Kaleiçi semtinde 20.yüzyıl başında inşa edilen Mihran Hanım Konağı, Edirne tarihi mimarisinin en güzel örneklerinden biri. Başarılı restorasyonu ile Avrupa’nın en prestijli korumacılık ödüllerinden birine layık görülen konak üç katlı, bahçeli ve cihannümalı bir mimari yapı. 10 odası bulunan otelde Osmanlı mimarisinden izler göreceksiniz. Edirne konaklarına özgü bir özellik olan, girişin solunda konukların ağırlandığı “has oda” gösterişli tavan süslemeleriyle Edirne’de tek örnek olan Mihran Hanım Konağı şehir ruhunu yaşamakiçin en güzel otel.
Daha detaylı bilgi için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 137