Seyahat Kısıtlamaları Kaldırılıyor, Yurt Dışı Seyahatler Kolaylaşıyor

21 Şubat 2022

Dünyada koronavirüs normalleşme süreci başlıyor!

Birçok ülke azalan vakalar ve yüksek aşılama oranı sayesinde Covid-19 kapsamında yürürlüğe koyduğu kısıtlamalarını tümüyle kaldırmaya başlarken; bir kısmı da PCR testi uygulamaları, maske takma zorunluluğu ve sosyal alanlara girişlerdeki kısıtlamalarını hafifleterek, normalleşme sürecine giriyor.

Avrupa Birliği’nin 01 Şubat 2022’den itibaren Covid Sertifikası sahibi kişilere yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırıp, yalnızca vaka sayısı yoğun bölgelerden seyahat edenlere ve aşı sertifikası bulunmayan kişilere yönelik yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının ardından birçok Avrupa Birliği ülkesi bu yeni karara ilişkin seyahat kurallarını gevşeteceğini açıkladı. Avusturya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsviçre, Letonya, İrlanda, Almanya, Portekiz, Litvanya, İtalya, Yunanistan ve Romanya çift doz aşının 270 gün kadar geçerli olduğu bilgisini paylaştı.

İngiltere, Fransa ve Yunanistan uçuş öncesinde yapılması gereken PCR testi zorunluluğunu kaldırdı, Fas Covid-19 nedeniyle iki aydır kapalı olan hava sahasını yeniden açtı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 01 Mart 2022 tarihinden itibaren tam aşılı kişilerin PCR/antijen testi göstermeksizin ülkeye giriş yapabileceğini duyurdu, Filipinler 10 Şubat 2022 tarihi itibarı ile tamamen aşılanmış uluslararası  yolculara açıldı, Avustralya tam aşılı turistleri 21 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren yeniden ülkeye kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Sonunda özlemle bekleyip, özgürce seyahat edebileceğimiz o günler geri geliyor. Giriş kısıtlamalarının hafifletilmesiyle birlikte yurt dışı seyahatler de kolaylaşıyor. Uzun ve stresli bir pandemi sürecinden sonra yepyeni yerler keşfetmek her zamankinden çok daha güzel olacak.

İşte seyahat kısıtlamalarını kaldırıp, normalleşme süreci ile seyahat severlere kapılarını açan başlıca destinasyonlar…

Yunanistan

Yunanistan, seyahat prosedürlerini güncelleyerek, 07 Şubat 2022 tarihinden itibaren ülkeye seyahat edecek, Avrupa onaylı aşı sertifikası olan kişilerin ülkeye girişte yaptırmaları gereken PCR testi zorunluluğunu kaldırdı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a havayolu, karayolu (Kastania ve Kipon giriş noktaları da dahil) ve deniz yolu ile yapacakları seyahatlerinde herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak. Türkiye’den Yunanistan’a seyahat ederken girişte aranan şartlar ve gerekli belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

Fransa

Fransa, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi, Türkiye hareketli uçuşlar için PCR testi uygulamasını sonlandırdı. En az 7 gün önce çift doz aşısı tamamlanmış, aşı sertifikası bulunan tam aşılı kişilerden seyahat öncesi PCR testi istenmeyecek. Türkiye’den Fransa’ya seyahat ederken girişte aranan şartlar ve gerekli belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

İngiltere

Koronavirüs küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında İngiltere seyahat prosedürlerini güncelleyerek, ülkeye gelen yolcular için uçuş öncesinde yapılması gereken PCR testi zorunluluğunu kaldırdı. 11 Şubat 2022 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere, en az 14 gün önce çift doz aşısı tamamlanmış tam aşılı yolcular karantinadan muaf olacak. İngiltere seyahat prosedürlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Filipinler

7 binden fazla adadan oluşan, Hint Okyanusu’nun tatil cenneti Filipinler, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı karantina uygulamasını 10 Şubat 2022 tarihinden itibaren tam doz aşılı tüm ziyaretçiler için kaldırdı. 10 Şubat 2022 tarihi itibarı ile 2 doz COVID-19 Aşı (Biontech ve/veya Sinovac) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış Türk vatandaşları Filipinler’e herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebiliyor. Filipinler, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Filipinler’e seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’den Filipinler’e seyahat ederken girişte aranan şartlar ve gerekli belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. 01 Mart 2022 tarihinden itibaren 2 doz COVID – 19 Aşı (Johnson için tek doz) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış, 270 gün geçmemiş kişiler tam aşılı sayılacak olup, PCR/antijen testi göstermeksizin ülkeye giriş yapabilecekler. Aşısız kişiler de son 72 Saatlik NEGATİF PCR TESTİ veya son 24 saatlik NEGATİF ANTİJEN TESTİ ile 3 Günlüğüne KARANTİNASIZ giriş yapabileceklerdir.  Kıbrıs seyahat prosedürlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Avustralya

Dünyanın en sıkı Covid-19 seyahat önlemlerini uygulayan ve 2020 Mart ayından itibaren ülkeye giriş ve çıkışları tamamen kısıtlayan Avustralya, tam aşılı turistleri 21 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren yeniden ülkeye kabul etmeye başlayacak.

Fas

Fas, Covid-19 nedeniyle iki aydır kapalı olan hava sahasını yeniden açtı. Kazablanka’daki Uluslararası 5. Muhammed Havalimanı, Avrupa’dan gelen uçuşları karşılamaya başladı. 07 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren, 2 doz Covid-19 Aşı süreci en az 14 gün önce tamamlanmış tam aşılı kişiler aşı sertifikalarını ibraz ederek Fas’a giriş yapabiliyor.

 

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.