Tam Aşılı Yolcular İçin Maldivler’e Girişte PCR Testi Gerekliliği Kaldırıldı

07 Mart 2022

Hint Okyanusu’nun turkuaz sularıyla çevrili geniş adalar ülkesi Maldivler, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. Maldivler’e yapılacak seyahatlerde tam doz aşısını yaptırmış yolculardan varışta PCR Testi talep edilmeyecektir.

05 Mart 2022 tarihinden itibaren 2 doz aşı süreci tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş yolcular, Maldivler’e varışta QR kodlu aşı sertifikalarını İngilizce olarak basılı veya dijital olarak ibraz etmeleri halinde PCR/antijen testi göstermeksizin Maldivler’e giriş yapabilecek.

Türkiye’den Maldivler’e Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar ve Gerekli Belgeler

Daha önce de olduğu gibi varışta ücretsiz sunulan 30 günlük turist vizesi halen devam etmektedir. Giriş için sunulması gereken belgeler;

  • Otel rezervasyon belgesi
  • Uçak biletleri
  • Seyahat başlangıç tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olan pasaport (pandemi sebebi ile şu an 1 ay geçerliliği olan pasaport) ile seyahat edilebilmektedir.
  • 2 doz onaylı aşısı tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş yolculardan 05 Mart 2022 tarihi itibariyle negatif PCR testi talep edilmeyecektir.
  • Maldivler’de kabul edilen aşılar şu an için Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladıklarıdır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech’in Comirnaty aşısı, Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) Covishield, Janssen (Johnson & Johnson), CoronaVac, Covaxin, Covovax ve Nuvaxovid’dir. Dünya Sağlık Örgütü’nden acil kullanım onayını almış aşılardan 2 dozun tamamlanmış olması yeterlidir. Hatırlatma dozlarına bakılmayacaktır. Onaylı aşıların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
  • Sağlık Beyan Formu (HDF) Male’ye varışınıza 48 kala gidişte ve dönüşte Maldivler’den ayrılmadan önce mutlaka doldurulacaktır. Online olarak doldurulması gereken bu forma buradan ulaşabilirsiniz.
  • 1 Yaşından büyük henüz aşı olmamış ya da 2. Doz aşısının üzerinden 14 gün geçmemiş çocuklar için İngilizce Negatif PCR testi gereklidir. Testin örneği en fazla 96 saat önce alınmış olmalıdır.
  • 2 Doz aşısı tamamlanmış ancak üzerinden 14 gün geçmemiş yolcular Negatif PCR testi ibraz etmelidir

Aşısı bulunmayan yolcular için PCR testi üzerinde bulunması gereken bilgiler:

  • İsim Soyadı (Pasaporttaki gibi)
  • Pasaport numarası
  • Test yapılan hastanenin ismi ve adresi Test Tipi (PCR olarak belirtilmelidir)
  • Testin yapıldığı – örneğin alındığı – tarih- Sonuç
  • Özellikle tekrar belirtmek isteriz ki “en fazla 96 saat” olarak belirtilen süreç testin misafirlere yapıldığı gün itibariyle başlayacaktır. Test sonucunun alındığı gün dikkate alınmayacaktır.

Maldivler Covid-19 tedbirleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Maldivler Otelleri

Su üstü villaları, dünya standartlarındaki dalış noktaları, lüks otelleri, eşsiz gün batımları, 300’den fazla tropikal balık türünün yaşadığı sığ lagünleriyle hem aileler hem arkadaş grupları hem de çiftler için harika bir destinasyona dönüşüyor. Havası, ambiyansı, doğası, doğallığı, turkuaz mavi suları, bembeyaz kumsallarıyla “hayatta bir kez yaşanması gereken deneyimler” listemizde hep Maldivler var. Adalar ülkesinde unutulmaz bir tatil yaşamanız için Maldivler’in birbirinden güzel otellerine buradan ulaşabilirsiniz.

Maldivler’de Size Özel Seyahat Programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.