Kenya’ya Seyahatlerde Elektronik Vize Dönemi Başladı!

18 Eylül 2023

Kenya, seyahat prosedürlerini güncelleyerek, “kapıda vize” uygulamasının sonlandırıldığını, ülkeye yapılacak seyahatlerde elektronik (e-Visa) Vize uygulamasına geçildiğini duyurdu.

31.08.2023 tarihinden itibaren Kenya’ya seyahat edecek yolcular, seyahatleri öncesinde e-Visa uygulaması üzerinden seyahatlerine uygun şekilde vize temin ederek, ülkeye giriş yapabiliyor.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları Kenya’ya yapacakları seyahatlerde vizeye tabidir. Diplomatik (kırmızı), hususî (yesil) ve hizmet (gri) pasaport hamili vatandaşlarımız her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Kenya’ya tüm güncel giriş prosedürleri için ilgili siteyi ziyaret edebilirsiniz. https://evisa.go.ke/

Kenya Hakkında…

Kenya’ya gitmek adeta içsel bir yolculuğa çıkmak gibi. Zihnimizin “uzak” diye sadece hayal kurmaya müsaade ettiği bir toprak parçasını ve o cömert toprakların defalarca doğurduğu bir kültürü yakından görmek gerçekten muhteşem. Kenya ziyaretçilerine “doğal yaşamın kurallarını” öğreten bir hoca gibi davranıyor. “Dünya bize atalarımızdan kalan bir miras değildir, o sadece geri verilmek üzere, çocuklarımızdan ödünç aldığımızdır” şeklinde bir deyişe sahip bilge insanların ülkesi Kenya’da, yerel halk özellikle yabancılara karşı son derece sıcakkanlı ve yardımsever.

Çoğunlukla yaban hayatı keşfetmek isteyen gezginler tarafından tercih edilen Kenya’nın ziyaretçilerine sunduğu yegane şey yalnızca safarilerle sınırlı değil:

  • Kısa sürede hızla gelişen ve bugün gökdelenleri, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve sömürge döneminden kalan şık villaları ile Nairobi başkent olmanın hakkını veriyor. Bir İngiliz sömürüsü olan Ngong Hills’teki Karen Blixen Müzesi, Milli Müze ve Zürafa Müzesi şehirde görmeniz gereken en önemli adresler.
  • Kenya’nın en rahat erişilen vahşi yaşam parkı Nairobi Ulusal Parkı‘nda harika manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Zürafalar, gergedanlar, sırtlanlar, aslanlar arasında dolaşırken şehrin silüeti de size eşlik ediyor.
  • Bisiklete binmeyi seviyorsanız Nairobi’deki Karura Şehir Ormanı’nda harika bir rotada pedal çevirebilirsiniz.
  • Ayrıca başkent Nairobi’den çok da uzakta olmayan Kiambu bölgesinde en kaliteli Kenya kahvelerinin tadına varmanız da mümkün.

  • Nairobi’ye 45 dakikalık bir uçuş uzaklığındaki doğal yaşam alanı Masai Mara ise hayatınız boyunca asla unutamayacağınız safari deneyimlerini yaşatıyor. Masai Mara’nın uçsuz bucaksız arazilerinde vahşi yaşama misafir olduktan sonra ülkenin bilinmeyen doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Tüm geleneklerini özenle korumaya çalışan Masailer, kendi dünyalarında bambaşka bir hayat tarzıyla yaşayan Masai Köyü’nü ziyaret edin. Özgünlükleri sadece taşıdıkları kıyafetlerle sınırlı olmayan Masailerin kendilerine has ritüelleri ise bu kabilenin farklılığını kanıtlar nitelikte.
  • Serengeti-Masai Mara-Serengeti arasında yıl boyunca yaşanan büyük göç, dünya üzerinde hayvan sürülerinin bir arada gerçekleştirdikleri en geniş göç! Masai Mara Ulusal Rezervinde çıkacağınız safarilerde; elinizi uzatsanız dokunacağınız bir yakınlıkta olan  fillerin, zürafaların, zebraların, ceylanların, sırtların, çitaların arasında dolaşacak, mucizelerin varlığına inanacaksınız. Masai Mara’da balon safarisi ile savanalar üzerinde, vahşi yaşama kuşbakışı bakabilirsiniz.

  • Rafting için harika bir ortam sunan Tana Nehri’nin serin sularında serinleyebilirsiniz.
  • Sagana kasabası yakınlarındaki nehrin üstünden neredeyse 200 metre yükseklikten bungee jumping yapabilirsiniz.
  • Burası sadece safari için değil derin deniz ve scuba dalışları için de muhteşem bir ülke. Swahili ve Diani, Kenya’da bulunan birbirinden güzel iki dalış merkezi.

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

Kenya’da size özel seyahat programı için: travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.