COVID-19 Aşıları Tamamlananlar İçin Phuket Seyahatleri Başlıyor!

08 Temmuz 2021

phuket dijital göçebe

Phuket, Güneydoğu Asya’da karantina olmadan aşılı gezginlere yeniden açılan ilk destinasyon oldu! Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Tayland makamlarınca uygulamaya konulan seyahat kısıtlamaları Phuket Sandbox programı kapsamında tam aşılı ziyaretçiler için karantina veya minimum kalış süresine ihtiyaç duyulmadan yeniden açıldı.

2 doz COVID-19 Aşı süreci en az 14 gün önce tamamlanmış, Türk Vatandaşları PHUKET’e herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebiliyor. Tayland, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Phuket seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Tayland’ın uzaktan kaotik, içine girdiğinizde kendi cennetinizi yaratmaya imkan veren cenneti Phuket “deniz-kum-güneş” güzelliğine indirgenmeyecek egzotik kültürü ve tropik bitki örtüsüyle “rüya ada” olmaya devam ediyor. Renkli yaşamı, el değmemiş plajları, kristal görünümündeki deniz suları, kireçtaşından küçük kayalıklarını eklediğinizde bu fantastik manzaralar ortaya çıkıyor. Birbirinden güzel plajları, renkli ve yeni tatlar keşfedeceğiniz restoranları, lüks otelleri, gözlerden uzak butik otelleri  görülmeye değer.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Phuket’e her Çarşamba ve Cumartesi günleri gidiş – dönüş direkt uçuşu bulunuyor. Singapur Hava Yolları (SIA), Singapur’dan Phuket’e haftalık uçuş sayısını 19 Temmuz 2021‘den itibaren 7’den 14’e çıkarıyor. 

Türkiye’den Phuket’e seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Phuket’de kabul edilen aşılar şu an için Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

AŞI BELGESİ İLE:

  • Phuket’e girişlerde https://coethailand.mfa.go.th/ sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma sürecini tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile Phuket’e seyahat edilebiliyor.
  • Phuket’e girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/BionTech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.
  • Tam aşılı vasileri ile seyahat eden 18 yaşından küçük aşısız çocuk ve gençler, uçuştan 72 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış negatif PCR testi veya uçuştan 48 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış bir negatif antijenik test sunmalıdır.

Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

Belgeler İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge, resmi bir kurum tarafından yapılmış İngilizce’ye çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.

Phuket’e seyahat etmek isteyen kişilerin COVID-19 Durum Yönetimi Merkezi (CCSA) tarafından onaylanan ülke/bölgelerden seyahat etmeleri ve sözkonusu ülkelerde seyahat tarihlerinden en az 21 gün önce bulunmuş olmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Tayland Turizm Otoritesi (TAT)’ın web sayfasına bakabilirsiniz.

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • 2 doz Covid-19 aşı süreci henüz tamamlanmayanlar ilk biniş noktasından hareketten en fazla 72 saat önce yapılmış bir Covid-19 PCR veya RT-PCR negatif testi sunmalıdır.
  • Phuket’e girişlerde https://coethailand.mfa.go.th/ sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir. Form doldurulunca sistem otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, yolcunun biniş yapmadan önce taşıma şirketine ve ayrıca Phuket’e giriş noktasındaki sağlık kontrollerine sunması gerekir. Çocuklar için de katılım formu doldurulmalıdır.
  • Yolcular ayrılmadan önce çıkış taramasından geçmelidir.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.t

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.