Tam Aşılı Yolcular İçin Seyşeller’e Girişte PCR Testi Gerekliliği Kaldırıldı

28 Mart 2022

El değmemiş doğanın, mutlak huzurun ve doğal güzelliğin ülkesi Seyşeller, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. Seyşeller’e yapılacak seyahatlerde 2 doz aşısı tamamlanmış ve üzerinde 6 ay geçmemiş yolculardan veya 3 aşısı tamamlanmış yolculardan artık varışta PCR testi talep edilmeyecek.

25.03.2022 tarihinden itibaren 2 doz aşı süreci tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş yolcular, Seyşeller’e varışta QR kodlu aşı sertifikalarını İngilizce olarak basılı veya dijital olarak ibraz etmeleri halinde PCR/antijen testi göstermeksizin Seyşeller’e giriş yapabilecek.

Seyşeller’e Seyahat Ederken Hangi Belgelere İhtiyacım Var?

  • Otel rezervasyon belgesi
  • Uçak biletleri
  • Seyahat başlangıç tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olan pasaport ile seyahat edilebilmektedir.
  • 2 doz onaylı aşısı tamamlanmış ve üzerinden 6 ay geçmemiş yolculardan ve 3. Aşısı tamamlanmış yolculardan 25.03.2022 tarihi itibariyle negatif PCR testi talep edilmeyecektir.
  • Seyşeller’de kabul edilen aşılar şu an için Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladıklarıdır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer-Biontech’in Comirnaty aşısı, Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca), Covishield, Janssen (Johnson & Johnson) CoronaVac, Covaxin, Covovax ve Nuvaxoid’dir. Dünya Sağlık Örgütü’nden acil kullanım onayını almış aşılardan 2 dozun tamamlanmış olması yeterlidir.
  • Covid-19 kapsamlı sağlık sigortası
  • Doldurulmuş Sağlık Beyan Formu Barkodu
  • Aşı durumuna göre; İngilizce Negatif Covid-19 Test Sonucu Raporu (İsim – Soyisim (pasaporttaki gibi), Pasaport Numarası, Testin yapıldığı tarih, Testin yapıldığı hastanenin ismi ve adresi, Test tipi – PCR ve sonucu mutlaka evrak üzerinde yazmalıdır)
  • İngilizce aşı kartı: 2 aşısı olup üzerinden ay geçmemiş kişilerde 2 aşı; 2. aşının üzerinden 6 ay geçmiş kişilerde 3 aşının da aşı kartı üzerinde görünüyor olması gerekmektedir.

PCR Testi Kimler İçin Gereklidir?

Seyahat başlangıcından 72 saat önce PCR testi yaptırması gereken yolcuların detayları aşağıdaki gibidir.

  • Hiç aşı olmamış yolcular
  • 1 aşı olmuş yolcular
  • 2 aşı olmuş ancak 2. aşının üzerinden 180 gün (6 ay) geçmiş yolcular
  • 12 – 17,99 yaş arasındaki yolcular için 2 aşı yeterlidir
  • 0 – 11,99 yaş için aşı zorunluluğu bulunmaz ve test gerekli değildir.

Aşağıdaki şartlara uyan yolcular için aşı kartı ibrazı ile PCR testi gerekliliği kaldırılmıştır.

  • 2 aşı olmuş ve üzerinde henüz 180 gün geçmemiş yolcular
  • 3 aşı olmuş yolcular
  • Çoğu aşı kartında 3. Aşılar görünmediği için 3 aşı olmuş yolcuların e-nabız üzerinden AB Uyumlu Sağlık Paraportu (İngilizce) sunması gerekebilir.

Seyahat Sağlık Yetkisi Formu Nasıl Doldurulur?

Seyahat Sağlık Yetkisi almak için uçuşunuzdan önce evraklarınız tamamlandığında aşağıdaki link üüzerinden Seyahat Sağlık Formu’nu doldurup sistem üzerinden onay almak gerekmektedir. Onayın ulaşması 9 saat kadar sürebilmektedir. Sistemden mailinize gelecek onay barkodunun çıktısını yanınıza alabilirsiniz ya da “Seychelles Trave Auth” uygulaması üzerinden talep edildiği takdirde form gösterilmelidir. Seyahat öncesinde formu doldururken yüklemeniz gereken belgeler;

  • Gerekli ise Covid-19 Negatif Test Sonucu veya aşı kartınız (İngilizce)
  • Pasaportunuzun ön sayfasının görüntüsü, 1 selfie ya da vesikalık
  • Covid-19’u kapsayan seyahat sigortası poliçeniz
  • Otel voucherınız

Form Ücretlidir – Uçuşunuza 9 saatten fazla süre varsa kişi başı 10 EUR, 9 saatten daha kısa süre varsa kişi başı 70 EUR ücretin son aşamada kredi kartı ile ödenmesi gerekir. Çocuklar ve bebekler için de doldurulmalıdır.

Seyahat onayı olmayan yolcuların sınırda ekstra bir ceza ödeyerek form doldurması gerekmektedir. https://seychelles.govtas.com/

Sıkça Sorulan Sorular

Seyşeller’e varışımda COVID-19 Testi Yaptırmalı mıyım?

Hayır. Sadece COVID-19 semptomları gösteren, ateşi 38 derecenin üzerinde olan öksürük, hapşırık gibi şikayetleri olan yolcular ek ücret karşılığında COVID-19 testi için yönlendirilecektir.

Otelime varmadan önce hangi kontroller yapılacak?

Tüm turistlere ateş kontrolü yapılacaktır. Herhangi bir belirti göstermeniz halinde test için yönlendirileceksiniz. Ayrıca Seyşeller Sağlık Bakanlığı tarafından PCR testi için seçilebilirsiniz. İsteğiniz doğrultusunda bu test ücretsiz olarak yapılabilir.

Tatilime başlamadan önce 14 günlük karantina süresi gerekli midir?

Hayır, COVID-19 belirtileri göstermeyen turistler için seyahat başlangıcından önce herhangi bir karantina kuralı bulunmamaktadır.

Maske takmalı mıyım?

Evet. Tüm turistler havalimanında, otele yapılacak transfer süresince ve tüm ortak alanlarda maske takmak zorundadır.

Otelime nasıl gideceğim?

Bu süreçte herhangi bir değişiklik olmamıştır. Havalimanında voucher’ınız üzerine belirtilen stand numarasında ilgililer sizleri bekliyor olacak ve sizleri aracınıza yönlendirecektir.

Otelimde Sağlık Hizmeti Veriliyor mu?

Evet, tüm turistik tesisler sağlık tesislerine ulaşım imkanı, kişisel koruyucu ekipmanları sağlamaktadır.

Tatil sürem boyunca farklı bir adayı ziyaret edebilir miyim?

Evet, iç hat uçuşu, feribot, helikopter gibi seçeneklerle diğer adalarda konaklayabilir ya da günübirlik turlara katılabilirsiniz.

Seyşeller’den ayrılmadan önce COVID-19 Testi Yaptırmalı mıyım?

Türkiye’ye girişlerde aşısı olmayan yolcular için en geç 72 saat önce yapılmış test sonucu ibrazı gerektiği için dönüş gününden önce mutlaka test yaptırmak gerekiyor. Seyşeller’de PCR testi ücreti Kişi Başı 2.500.00 SCR’dir (Yaklaşık 97 EUR). Testler Mahe, Praslin ve La digue adalarında sağlık tesislerinde yapılabilmektedir. Test yaptırmak için önceden covid19test@health.gov.sc adresi üzerinden veya +248 4388410 numaralı telefondan randevu alınabilir.

Türkiye’ye dönüşte PCR testi dışında yapılması gereken ek bir işlem var mıdır?

Türkiye’ye dönüşlerde aşağıdaki link üzerinden Türkiye Giriş Formunu doldurmanız ve verilecek barkodu saklamanız gerekecektir. Form seyahatten önceki son 72 saat içinde doldurulmalıdır. 6 yaş ve üzeri tüm yolcular için zorunludur. https://register.health.gov.tr

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.