Singapur Tam Aşılı Yolcular İçin PCR Testi ve Karantina Gereksinimini Kaldırdı!

28 Nisan 2022

Hareketli lokantaları, alışveriş merkezleri ve canlı gece hayatı ile ünlü Singapur, COVID – 19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek, 26.04.2022 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının uçuş öncesi PCR testi ve karantina zorunluluğu olmaksızın Singapur’a turizm amaçlı seyahat edebileceğini duyurdu. 12 yaş ve altı tam aşılanmamış çocuklar da test uygulamasından muaf tutuluyor.

Tam olarak aşılanmamış yolcular için giriş kuralları ise aynı kalacaktır. Singapur’a girmesine izin verilen 13 yaş ve üstü tam olarak aşılanmamış tüm yolcuların, Singapur’a gitmeden önceki 2 gün içinde Kalkış Öncesi Test (PDT) yaptırmaları, 7 günlük ev karantinasına girmeleri ve bu dönemin sonunda bir COVID-19 (PCR) testi yaptırmaları gerekmektedir.

Singapur’a yapılacak seyahatler ile ilgili bilinmesi gereken önemli hususlar!

26 Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Singapur’a giriş için kalkış öncesi test zorunluluğu hem tam aşılanmış yolcular hem de 12 yaş ve altı tam aşılanmamış çocuklar için kaldırıldı. Ülkeye giriş sırasında tam aşılı olduğunuzu gösteren dijital veya kağıt formatta COVID-19 aşı sertifikası beyan edilmesi gerekmektedir. Sertifikanın üzerinde yolcu ismi ve aşı tarihi yer almalıdır. Son aşı dozunun üstünden 14 gün geçmelidir.

Singapur’da kabul edilen aşılar şu an için  Singapur Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü‘nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – Biontech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

Tam aşılı tüm yolcular, varışta COVID-19 testi ve karantina gerekliliklerinden muaftır. Ayrıca 12 yaşın altındaki aşılanmamış çocuklar da tam aşılı bir aile üyesinin eşlik ettiği takdirde varış testi ve karantina şartından muaf tutulmaktadır.

Tam olarak aşılanmamış yolcular için giriş kuralları aynı kalacaktır. Singapur’a girmesine izin verilen 13 yaş ve üstü tam olarak aşılanmamış tüm yolcuların, Singapur’a gitmeden önceki 2 gün içinde Kalkış Öncesi Test (PDT) yaptırmaları, 7 günlük ev karantinasına girmeleri ve bu dönemin sonunda bir COVID-19 (PCR) testi yaptırmaları gerekmektedir.

Uzun Süreli Kalış (LTPH) ve Kısa Süreli (STV) hakkına sahip ziyaretçiler; COVID-19’a karşı tam olarak aşılanmamış, 13 yaş ve üzeri olan uzun süreli kalış ve kısa süreli kalış hakkında sahip yolcuların aşağıdaki istisnalar dışında Singapur’a girişlerine izin verilmeyecektir.

  • Tıbbi olarak aşılanmaya uygun olmayan uzun süreli kalış sahipleri,
  • Farklı bir geçerli giriş onayına sahip uzun süreli ve kısa süreli kalış sahipleri (örneğin mücbir bir sebep yüzünden)

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.